CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9769 RON UP | 1 USD = 4.5843 RON UP | 1 GBP = 5.8121 RON DOWN

Ambasadoarea Frantei: Rusia e o victima a razboiului din Ucraina

5 comentarii / 4231 vizualizări / 5 iulie 2022

Ambasadoarea Franței la București, Laurence Auer, afirmă, într-un interviu pentru Agerpres, că Rusia și poporul rus sunt victime ale războiului din Ucraina și că la un moment dat, rușii și ucrainenii vor trebui să se așeze la masa negocierilor.

În contextul în care Franţa a fost una dintre ţările aliate care au ales să lase loc de dialog cu Rusia, spre deosebire de alte țări care combat cu indignare respectiva idee, ambasadoarea Franței a fost întrebată de ce țara sa a ales această cale a diplomaţiei.

”Am fost conduşi de spiritul realist. Pentru că, de fapt, ruşii şi ucrainenii vor trebui să se aşeze, la un moment dat, la masa negocierilor. Vorbim de principiul realităţii, nu de un principiu machiavelic, legat de manipularea vreunei părţi. Sincer, este o proiecţie spre viitor(…) Nu vrem să ne regăsim neapărat în rolul de mediator, dar dorim, realist vorbind, ca cele două victime ale acestui război, care nu are nicio bază, care nu are nicio justificare, să vadă, la un moment dat, care este viitorul pentru ele. Despre asta vorbim” a spus Auer.

AGERPRES: Aţi spus „cele două victime”. Adică?

”Vorbim şi de Rusia, de poporul rus. Sunt de părere că într-un conflict armat există morţi, civili… Bineînţeles că Ucraina este victima, cu dezastre în oraşele şi teritoriile sale, dar poziţia Franţei este legată de faptul că într-o zi va exista, sperăm, o discuţie despre încheierea conflictului” a răspuns ambasadoarea lui Macron. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

5 Comentarii

 1. Oare băutorii de pisat de la usr+ sau cum morții lor se cheamă au citit asta?
  Sau ei nu citește decât ce vine prin sms de la niște nr de tel ascunse?

 2. Orice analiză pornită de la premize false, sau trunchiate, va duce la concluzii false și deci, este lipsită de valoare reală. Iar d-na Ambasador chiar asta face.
  Să privești „subiectul Ucraina” ca fiind doar „ceva” între „Ruși” și „Ucraineni” și că a început pe 24 Feb. (dată la care Putin „a turbat”, și „s-a aruncat” – „neprovocat și nejustificat” – asupra „neprihănitei Ucraina”), fără să „vezi” rolul ”SUA & Co.” în toată „povestea asta”, nu înseamnă decât, fie prostie crasă, fie tendențiozitate. Dacă ar fi doar „problema lor”, s-ar rezolva „instant”, ca să nu spun că, „diferendul” nici nu ar fi apărut. Oricum, nu unul în formă „armată”.

  Iar cu „regretele” la adresa victimelor războiului, nu sunt decât „lacrimile crocodilului”, devreme ce nimeni (inclusiv țara pe o reperzintă) nu a făcut nimic concret ca să prevină „amorsarea conflictului”. Acordul „Minsk” putea deveni instrumentul de calmare, și a „poftelor neghioabe”, și a suspiciunilor – dar nu s-a dorit asta. Ba dimpotrivă. Și acum „compătimim victimele”, dar „facem totul” ca nu cumva războiul să se oprească „înainte de vreme”.

  • Acum subscriu la ce spui, „totuna”.

 3. Desigur ca Franta este ipocrita. Dar pe la noi, prin Romanica, nimeni nu are in vedere DIPLOMATIA. Pe unde citesti, numai diplomati, politicieni si ganditori razboinici care spun: „Rusia nu trebuie lasata sa castige”… si argumenteaza, fara a preciza detaliul fundamental, ca sunt gata sa plece pe front, ei si cu toata familia lor ! A pune diplomatia inaintea propagandei este totusi o dovada de superioritate mentala ai comportamentala.

 4. […] Ambasadoarea Franței la București, Laurence Auer, afirmă, într-un interviu pentru Agerpres, că Rusia și poporul rus sunt victime ale războiului din Ucraina și că la un moment dat, rușii și ucrainenii vor trebui să se așeze la masa negocierilor. În contextul în care Franţa a fost una dintre ţările aliate care au ales să lase loc de dialog cu Rusia, spre deosebire de alte țări care combat cu indignare respectiva idee, ambasadoarea Franței a fost întrebată de ce țara sa a ales această cale a diplomaţiei. ”Am fost conduşi de spiritul realist. Pentru că, de fapt, ruşii şi ucrainenii vor trebui să se aşeze, la un moment dat, la masa negocierilor. Vorbim de principiul realităţii, nu de un principiu machiavelic, legat de manipularea vreunei părţi. Sincer, este o proiecţie spre viitor(…) Nu vrem să ne regăsim neapărat în rolul de mediator, dar dorim, realist vorbind, ca cele două victime ale acestui război, care nu are nicio bază, care nu are nicio justificare, să vadă, la un moment dat, care este viitorul pentru ele. Despre asta vorbim” a spus Auer. AGERPRES: Aţi spus „cele două victime”. Adică? ”Vorbim şi de Rusia, de poporul rus. Sunt de părere că într-un conflict armat există morţi, civili… Bineînţeles că Ucraina este victima, cu dezastre în oraşele şi teritoriile sale, dar poziţia Franţei este legată de faptul că într-o zi va exista, sperăm, o discuţie despre încheierea conflictului” a răspuns ambasadoarea lui Macron. (B.I.) Sursa: https://inpolitics.ro/ambasadoarea-frantei-rusia-e-o-victima-a-razboiului-din-ucraina_1831032886.htm… […]

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998