CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9749 RON UP | 1 USD = 4.7214 RON UP | 1 GBP = 5.7597 RON UP

Ambasadoarea SUA cere păstrarea coaliției: ”Suntem foarte mulțumiți”

16 comentarii / 3213 vizualizări / 1 iunie 2023

Ambasadoarea SUA la București, Kathleen Kavalec, dă un semnal limpede în cazul rotativei guvernamentale, afirmînd, într-un interviu pentru G4media, că nu se înregistrează vreo criză politică, iar partidele de guvernămînt trebuie să continue în actuala formulă de coaliție, care îi mulțumește pe americani. Kavalec nu uită să precizeze că actuala guvernare a dat satisfacție în special în chestiunea ucraineană.

Întrebată dacă e bine să aibă loc rotativa guvernamentală, ambasadoarea dă de înțeles că îi e indiferentă formula, important e să se păstreze coaliția:

”Cred că depinde de partidele care au ajuns la acord. Au avut un plan și, bineînțeles, dacă vor să schimbe planul, asta depinde de ei. Dar, vreau să spun, suntem în contact cu ambele părți. Am lucrat atât cu guvernul, cât și cu parlamentul. Și cred că ne concentrăm pe relația noastră, pe obiectivele strategice și pe valorile pe care le împărtășim. Așa că sunt încrezătoare, după ce am avut multe discuții de ambele părți, că linia generală de politică externă va continua. Așadar, așteptăm cu nerăbdare să lucrăm cu guvernul, indiferent de formatul în care se va ajunge. (…) Din fericire, nu ne aflăm în mijlocul unei crize. Din câte îmi dau seama, am văzut o mare stabilitate în guvern în ultimele luni și am văzut capacitatea de a lua decizii și de a adopta o poziție clară în diferite probleme, inclusiv în ceea ce privește războiul din Ucraina. Deci cred că apreciem poziția clară, în conformitate cu valorile occidentale și în concordanță cu apartenența României atât la UE, cât și la NATO și cu parteneriatul strategic cu Statele Unite.

Așa că suntem, cred, foarte mulțumiți de situația actuală și ne bucurăm să vedem stabilitatea în politică”.

Întrebată frontal dacă are încredere în actuala guvernare, Kavales a răspuns:

”Nu pot vorbi despre ceea ce se va întâmpla în viitor, dar cu siguranță am auzit din partea ambelor părți un interes pentru păstrarea stabilității și pentru a lucra împreună.
Cred că vedem în multe țări din Europa în acest moment o recunoaștere a importanței momentului, a momentului geostrategic și, cu siguranță, avem sentimentul din partea ambelor partide că înțeleg care este miza în Europa în acest moment, care este miza democrației în Occident, iar acest lucru pare să fi încurajat partidele să lucreze împreună și ambele să se concentreze pe nevoia de stabilitate și continuitate în politicile lor”. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

16 Comentarii

 1. Daca unchiul Sam e multumit in Romania va fi bine si la vara cald.Am ales politicieni specialisti in sluj(vezi dex, referitor la caine :a se ridica in doua labe,a face cuiva temenele ,a se ploconi,a se umili)Ambasadoarea mai are sfaturi care sa ne lumineze si sa ne arate calea cea dreapta(va amintiti cum Liicheanu ii multumea lui Basescu ca a fost pus pe drumul cel drept?) Asteptam si UE sa ne spuna cum devine situatia,vorba personajului lui Caragiale.

  • Ur_Sula zice Ula.
   Tu ia cu de toate
   de la unchiul SaMUE_L !

  • Tu n-ai ales decât să fii spasmodic de la prea mulţi volţi la curent trifazic

   • omule vezi in dex.ce inseamna spasmodic si fii mai explicit ce are sula cu prefectura.Pune mana pe carte ca momentan esti in afara.Pa.

 2. Fermiera asta sărăcuță cu duhul, in ce calitate isi dă cu părerea? Cică ”actuala formulă de coaliție, îi mulțumește pe americani”. Facem ceva pe americanii mulțumiți de coaliția asta toxică. Că doar ne sug de bani, fără sa facă vreun efort. Doar printr-un telefon, si Ciucă execută. Nu stiu cum se face, dar se afluiesc numai neica nimeni la ambasada asta, si dau din gură intr-una ca si cum noi suntem debili, iar ei, inteligenții planetei. Toti se imbogățesc in România. Raiul hahalerelor din occident.

  • Tovarasa Ambasador tine locul lui Visinski. Au schimbat steagul, in rest aceleasi metehne, ba parca mai agresive acum, cica SRI are Directie de Aparare a Constitutiei … Ce fac aia acolo? Monitorizeaza romanii ilegal la ordin american sa tina Colonia in lanturi?!
   Povestea un personaj: Serviciile romanesti primesc temele de la americani, treaba lor nu si-o mai fac, pentru ca nu e voie… Doar niste agenturi…

   • esti bou!

   • se ocupa de prevenirea subminarii statale a Romaniei.
    In timp ce tu te ocupi chiar cu asa ceva se pare.

    • Asta chiar crede ca aia fac ceva pentru Romania.

     Din zeci de mii de exemple, cel mai elocvent este acela cand un alt stat strain, expansionist si ostil (asa zicea Aiurescu in 2004), Ucraina, iti modifica FRONTIERA DE STAT in 2023 la Dunare si tu, stat roman militarizat, nu faci nimic.

     • decat in imaginarul popular (norodnic / nerozic) al looserilor „lol”.
      Din 1989, armata a vandut Romania, iar apoi s-a vandut chiar si pe ea.
      Prostii se caca pe ei pe aici.

 3. ne mai abuseaza astia mult cu tot cu ambasadanoreasa lor si „elitele noastre” dau din coada?

 4. Conventia de la Viena din 18 aprilie 1961 cu privire la relatiile diplomatice. Semnatare Romania, SUA + tot globul pamantesc

  Articolul 41.
  1. Fără prejudiciul privilegiilor şi imunităţilor lor, toate persoanele care beneficiază de aceste privilegii şi imunităţi au datoria de a respecta legile şi regulamentele statului acreditar. Ele au, de asemenea, datoria de a nu se amesteca în treburile interne ale acestui stat.

  Ele au, de asemenea, datoria de a nu se amesteca în treburile interne ale acestui stat.
  Ele au, de asemenea, datoria de a nu se amesteca în treburile interne ale acestui stat.
  Ele au, de asemenea, datoria de a nu se amesteca în treburile interne ale acestui stat.

  Banc diplomatic :
  „Q: ‘Why will there never be a coup d’état in Washington? A: Because there’s no American Embassy there.”

 5. Vocea Americii:
  Daca PSD nu e, nimic nu e!

 6. […] Sursa: inpolitics.ro […]

 7. sa-i explice cineva lui madam Debile ca ONG -ul !!!!! udmr este ilegal in sparlament si ca legile votate sunt NULE !!!!

 8. Cred si eu ca sunt multumiti.Cine le cumpara fiarele vechi casate de Pentagon?Banii inainte ca orice kurva care se respecta.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998