CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Ambasadorul Belgiei: În Parlamentul României să se facă politică, nu bani

4 comentarii / 2780 vizualizări / 31 august 2015

Ambasadorul Belgiei în România şi Republica Moldova, Philippe Beke, spune, într-un interviu acordat Mediafax la finalul mandatului, că ”în Parlamentul României ar trebui să se facă politică, şi nu bani”. El vorbeşte şi despre problemele din administraţie, unde sunt ”multe persoane incompetente şi corupte”.

Ambasadorul Belgiei în România şi Republica Moldova, Philippe Beke, consideră că în administraţia din România ”este prea multă numire politică”, ajungând directori ”persoane care nu au o diplomă şi care nu sunt capabile să ocupe astfel de funcţii”. Totodată, el spune că politicienii trebuie să îşi asume responsabilitatea, să nu mai insiste pe extinderea imunităţii, iar în Parlament ”să se facă politică, şi nu bani”.

”Cred că după ce sistemul de justiţie a cunoscut îmbunătăţiri, magistratura în ansamblul ei a înţeles că trebuie să meargă înainte. Sfera politică trebuie să îşi asume responsabilitatea, să nu insiste pe extinderea imunităţii, să se facă politică, şi nu bani atunci când se lucrează în Parlament. Şi cred că administraţia trebuie să fie respectuoasă legat de cetăţean – este vorba de o nouă pagină care trebuie deschisă” mai spune diplomatul.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

4 Comentarii

 1. Ce treaba are ambasadorul Belgiei cu administartia interna din Romania, si cu administratia locala, in general? A cerut vre-o adeverinta la fortele de munca si nu I s-a eliberat?

  Unde era amabasadorul Belgiei pe timpul guvernarii Boc-Basescu cand s-au nuit sefi la Inspectoratul de Stat in Constructii din judete profesori de sport, sau cand celebrul Duta a fost mutat de la Regia Sarii director general la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate?

  De ce nu vorbeste nimic amasadorul Belgiei destre traficul de influenta agresiv pe care il practica amasadorii si personalul ambasadelor din occident pe langa autoritatile romane in legatura cu interesele firmelor din tarile lor?

  Si in final, de ce sunt atat de obraznicii ambasadorii din occident cand se afla la post, in Romania? Nesimtitul asta ar avea curaj sa deschida gura, de exemplu, la Budapesta cu privire la Victor Orban?

  • perseverent, te simti cu musca pe caciula, este? probabil ca esti vreo lipitoare din parlament sau din aparatul guvernamental care arde gazul de pomana pe banii contribuabilului. belgianul are dreptate, la el nu se fura ca in romania. aici psd , creat de stalin si de kgb, inca are oameni in toate structurile statului. cand influenta psd va fi minima nu va mai fi coruptie in Romania

 2. @ Bibi-lica, cu un creier la fel de mic.

 3. 1. s-au schimbat codurile diplomației prin ambasade în general, sau special numai pentru înalta reprezentanță a Balgiei la București ?!
  dacă da, de ce și cum ?! dacă nu,NU !!
  2. opri-s-ar din când în când și chiar de tot, cadrilul sfîtuitorilor peste rânduieli, fie și cu ocazia salutului prietenesc de bun rămas!.
  3. de acord, domnule 2Bi. ?

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998