CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Ambasadorul SUA, in vacanta?

0 comentarii / 1603 vizualizări / 9 iulie 2012

Excelenta Sa Mark Gitenstein este, cu certitudine, plecat. Pentru ca, altfel, nu se explica faptul ca nu observa cazuri flagrante. Cum ar fi, bunaoara, ca, inca din prima zi de la suspendare, protejatul sau, Traian Basescu, isi incepe campania fix la Cotroceni. Intr-o cladire publica. Pe bani publici. Cu consilieri platiti tot din bani publici. Curata coruptie la varf. Dar domnul Mark Gitenstein este, se pare, dus. Nu vede si nu aude. Am o banuiala. E dusa si consiliera sa in materie de democratie si lupta anticoruptie. Faimoasa Monica Macovei. Contra-avocatul statului roman. Oare si-au luat vacanta impreuna?
Domnul ambasador a facut cam multe omisiuni, in ultima vreme, si cam multe imixtiuni. Prea multe. Omisiuni in ceea ce priveste gravele derapaje de la democratie si constitutionalitate, de care s-a facut vinovat, uneori, in mod flagrant, protejatul. Suspendatul. Traian Basescu. Cel care a promis vreo 3 miliarde de euro pentru achizitionare unor drone. Evident, din Statele Unite. In baza unui contract de o ciudatenie rara. Atat de rara, incat, cu umorul lor binecunoscut, inalti oficiali ai statului Israel se mira ca nu s-au gandit ei la o asemenea afacere. Carevasazica, Romania plateste 3 miliarde de euro pentru drone – avioane militare teleghidate –, care nu vin la Bucuresti. Niciodata. Ele raman acasa. La americani. Si romanii mai urmeaza sa plateasca servicii. Pentru propriile drone. De cate ori dronele vor fi folosite. Evident, atunci cand vor partenerii nostri strategici. Tare mi-e teama ca incercarea disperata a ambasadorului Statelor Unite de a-i salva pielea lui Traian Basescu are legatura cu dronele. Si cu gazele de sist.
Dar nu interesul american este preocupant. In definitiv, este legitim ca Statele Unite sa isi urmareasca, cu perseverenta, obiectivele politice, strategice, militare sau comerciale. Mai grav este cand un sef de stat cedeaza pentru a-si salva pielea. Dar si mai grave sunt amneziile intentionate ale domnului Gitenstein.
Excelenta Sa nu a observat si nu s-a revoltat atunci cand, nu cu multa vreme in urma, majoritatea PDL din Parlament a schimbat si a nominalizat, inainte de termen, un protejat in functia de sef la CNVM. Atunci nu s-a facut gaura in cer. Excelenta Sa nu a observat ca, in mare viteza, in urma cu cateva luni, Traian Basescu a schimbat Legea referendumului. Creandu-si o situatie favorabila. Care contravenea Constitutiei, facand inoperanta suspendarea. Nu a observat ambasadorul Statelor Unite nici abuzurile savarsite de Avocatul Poporului, pus de PDL. Nu s-a revoltat Excelenta Sa cand, dupa ce Valer Dorneanu a fost ales, de catre Parlament, judecator la Curtea Constitutionala, el a fost inlocuit, in aceeasi noapte, in mod abuziv, de majoritatea PDL. Nu a avut insomnii Excelenta Sa cand atributiile Curtii Constitutionale au fost largite peste noapte, institutia primind drepturi care tulburau echilibrul puterilor in stat. Nu are cosmaruri Excelenta Sa cand citeste legea pe care se intemeiaza ANI si care transforma un numar extrem de mare de intelectuali in infractori potentiali. Sau cand ANI extrage, cu penseta si in mod politic, victime.
Si mai ales, nu observa Excelenta Sa Mark Gitenstein, fiindca se da dus, politizarea excesiva a DNA si abuzurile sistematice savarsite de aceasta institutie. Nu vede nici macar faptul ca Basescu a confiscat, in aceste zile, culoarea alba. Pentru un joc negru. (Sorin Rosca Stanescu)

Sursa: CorectNews

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998