CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Ambasadorul SUA infiereaza coruptia guvernamentala: ”Banii companiilor de stat ingroasa buzunare private”

0 comentarii / 1419 vizualizări / 25 ianuarie 2012

Profiturile companiilor de stat sunt prea des direcţionate spre bugetul de stat sau spre buzunarele unor persoane cu relaţii influente, a declarat azi, la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), ambasadorul SUA în România, Mark H. Gitenstein.

”Deşi, evident, este dreptul statului să transfere aceste venituri către bugetul propriu, acest lucru lipseşte companiile de stat de fondurile de care au nevoie pentru a face investiţii şi, în cele din urmă, pentru a genera creştere economică” a spus ambasadorul, citat de Agerpres.

Diplomatul american a atras atenţia că piaţa de capital nu va genera creştere pe termen lung singură. ‘Pentru a fi încununate de succes, ofertele publice iniţiale trebuie să câştige încrederea investitorilor. Orice companie, fie ea de stat sau nu, trebuie să demonstreze responsabilitate faţă de acţionari (şi să reacţioneze rapid la sugestiile acestora!). Directorii companiilor trebuie să demonstreze că prioritatea lor este succesul companiei, nu profitul personal”, a afirmat Gitenstein.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998