CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9672 RON DOWN | 1 USD = 4.5844 RON DOWN | 1 GBP = 5.7927 RON UP

Ambasadorul SUA: Romania sa vinda tot ce a ramas neprivatizat

17 comentarii / 17243 vizualizări / 31 octombrie 2020

Ambasadorul american Adrian Zuckerman a anunțat ieri, la Ceremonia de acordare a Premiilor Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii, foaia de parcurs a României pentru perioada următoare: vânzarea a tot ceea ce nu s-a privatizat pînă acum.

”Acum treizeci de ani, după căderea regimului comunist, unul dintre primele lucruri care s-a realizat a fost privatizarea multora dintre companiile și întreprinderile de stat. Acesta a fost un prim pas bun, însă demersul nu a fost finalizat. Astăzi, România are cel mai mare număr de companii deținute integral de stat din Europa – peste 1200. Are și cel mai mare număr de companii deținute parțial de stat.

România trebuie să continue cesionarea și calea către privatizarea completă.

Guvernul nu dispune de competențele necesare pentru a crea și conduce eficient și profitabil companiile. Astfel de companii deținute de stat reprezintă o sursă de patronaj politic, de persoane cu conexiuni politice, nepotism și alte mediocrități. Companiile deținute de stat încetinesc economia, adăpostesc corupția, împiedică o concurență corectă și amână creșterea economică. Este practic imposibil ca firmele private să concureze eficient cu companiile deținute de stat. Pe întreg mapamondul s-a dovedit că piețele libere, economiile private au generat mai multă bunăstare și prosperitate pentru națiunile și popoarele lor, decât orice alt sistem” a conchis Zuckerman. (Bogdan Tiberiu IACOB)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

17 Comentarii

 1. Tu-ti gatul ma-tii si sa cumparati voi pe moca!

  • Zuckerman imita intocmai ocupantii stalisniti ai Romaniei sia cestia au hacuit tara si au praduito de grane, de zacaminte,

 2. Daca o dai pe mata si pe nevasta ta la produs in Ferentari ,vom negocia.

 3. De acord in ce priveste organizarea, dar profitul trebuie sa ramana al statului.

 4. Statul e bun doar să cumpere fier vechi Patriot și autostrăzi care nu vor fi niciodată.

 5. Daca li s-a permis si nu li s-a dat peste rat, astia si-au ingrosat nepermis de mult soriciul. In ce calitate ne spune asta ce sa facem? Chiar nu mai are pic de rusine? Alte tari au renationalizat companiile vandute strainilor si zaharisitul asta ne indeamna sa vindem tot. Sper ca mai sunt patrioti in colonie.

 6. Sa-i spuna cineva manipulatorului asta de ultima speta, care demult trebuia declarat „persona non grata” ca in Grecia aprox. 55% este de stat. Go home!(adica Mars, acasa)

 7. Buna intrebarea Monika Brasovan-Schmidt.
  Raspuns: sareau de c*r in sus toate ramele din SUBcolonia romanica si toti #spalatii pe creierase cu detergent amerloc.

 8. Asta a fost numit din linia republicana, dar e continuatorul declaratiilor altor ambasadori,
  cum ar fi gitenstein ,klem numiti de linia democrata .Se pare ca are blana republicana,iar
  in interior democrat convins ,cum se impaca oare una cu alta !!!
  Nesimtitrea e mare si la asta, cara-te acasa bai stupidule.

 9. Rahatul asta de zukerman,trebuie scos din România și interzis pentru asemenea fapte .Guwernerul trebuie dat jos pentru acceptarea a ceea ce face acest jeg care contribuie vizibil la continuarea dezmembrarii ROMÂNIEI. Franta are multe Companii care apartin statului . Iar in Franța, Germania …….nu au asemenea ambasadori ae prin America,care să indrăznească să se amestece in treburile lor pentru că au CONDUCĂTORI ,NU ,IMPOSTORI CUM ARE ROMÂNIA !

  • merkeloaia si micronelul nu sunt chiar conducatori, si au companii de stat fiindca au stiut cat sa nu se-ndoaie, nu ca ai nostri care se ling singuri pa coaie…

 10. Doamne cita intoleranta, antisemitism, cit venin si ignoranta. Oameni buni ce naiba vreți capitalism, socialism, haos ,corupție…GINDITI INAINTE SA SCRITI ENORMITATI.

  • S-or fi săturat oamenii de porceli pentru proști.

   România a privatizat la greu pentru integrarea în UE, companiile de stat din Germania, Franța și Austria au preluat pușculițe întregi.

   Mai schimbați versurile, VIERMILOR!!!

 11. Nu mai are nici o reținere ne spune verde în față ce trebuie să facem cu ajutorul politicului am ajuns slugi în țara noastră pe bogățiile țări

 12. Suntem foarte aproape de restauratia care s-a inceput in 1989…probabil, individul crede ca stim cu totii cine ne-a „fericit”, asa ca el se poarta exact asa cum e, ambasadorul FMI si Banca Mondiala, adevaratii facatori de „revolutii”….apoi, numai decerebratii mai cred ca Dragnea face puscarie pentru ca „nu putea sa nu stie” ca niste unele munceau altundeva decat figurau pe shtat…urmariti incasarile Romaniei, de la multinationale, de dupa instalarea guwernerului si o sa aveti si viziunea jihadului pregatit dupa 6 decembrie…pana atunci romanii au dezgropat denuntul stalinist, (nu-i vorba, ceva practica au facut si pe vremea faraoancei…), se va legaliza interzicerea bucuriei, traiul pe ratie si vanarea „negationistilor”…convertirea intru covid e numai anticamera

 13. Mare este NESIMȚIREA politicienilor din România ! Cînd poporul cunoaște adevăratele intenții ale unora ca acest Zuckerman , politicienii români bagă capul după sobă și se fac că nu aud nimic ! Românii au devenit slugi în țara lor , iar politicienii nu văd nimic . Oare de ce nu văd chiar nimic ? Și-au primit drepturile …… din parlament , sunt ghiftuiți și nu văd că se destrama statul român , sub mîna proastă a neamțului ! Unde mai pune-ți că europarlamentarii USR – PLUS , au votat la UE propunerea lui Orban de la Buda – pesta , pentru independența ținutului secuilor . Secui sunt urmași Regatului avar ( nu au niciun grad de afinitate cu triburile turce care s-au stabilit în Campia Panonica ) , care s-au ascuns in pădurile din Carpatii Orientali , după ce au fost bătuți prin repetare , de armatele Imperiului Bizantin .

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998