CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Amintiri cu Regele(II): Mihai, puciul lui Roman si asasinarea lui Ion Iliescu

1 comentariu / 3003 vizualizări / 7 decembrie 2017

Pe la începutul verii anului 1994, fostul suveran, deși ținut încă pe la porțile țării, se trezește băgat în altă trăsnaie de proporții, implicînd o tentativă de asasinat, politicieni, servicii secrete și multă paranoia.

Concret, prin iunie, liderul PRM, Vadim Tudor, aflat într-o zi vizită la Constanța, are parte de o primire deloc cordială din partea unor asociații de revoluționari, iritate de contestarea permanentă a revoluției de către peremist. Înghesuit în fața prefecturii Constanța, Vadim scapă cu greu de o chelfăneală; isterizat pur și simplu, se răzbună cum știe el mai bine.
Fabulînd.

Ajuns în fața peremiștilor din filiala locală, Vadim anunță public că deține informații de la cel mai înalt nivel privind un mega-complot care va prăbuși România. Mai exact, Opoziția vremii (PNL, PNTCD, PSDR, PD, UDMR etc) pune la cale, sub conducerea lui Petre Roman, nici mai mult, nici mai puțin decît o lovitură de stat, prin asasinarea președintelui Ion Iliescu, răsturnarea conducerii legitime a țării și aducerea la cîrmă a Regelui Mihai, termenul-limită al operațiunii fiind 17 iunie.

Scandalul ia amploare politică maximă, pentru că leadershipul PD reacționează dur, cerînd intervenția Parchetului General și ridicarea imunității parlamentare a liderului PRM.
Vadim nu se lasă nici el și declară că se teme pentru viața lui, odată intrat pe lista neagră a ”asasinului” Petre Roman, drept care acesta trebuie lăsat, la rîndul lui, fără imunitate.

Exact în mijlocul evenimentelor, toarnă fără să vrea gaz pe foc însuși seniorul Corneliu Coposu care, într-o conferință de presă a PNTCD, își reafirmă speranța în restaurarea monarhiei și declară: ”Sunt convins că Emil Constantinescu, dacă va cîștiga (prezidențialele din 1996 n.n.), va participa la procesul de restaurare a instituției monarhice prin modificarea Constituției”.

Scandalul devine atît de mare încît intră în joc, vrînd-nevrînd, și SRI, care dezminte printr-un comunicat oficial că ar deține vreun fel de informații privind o tentativă de asasinare a președintelui țării, ori de reînscăunare a Regelui Mihai.
Noroc că intervine vacanța parlamentară și spiritele se mai calmează.
România rămîne cu Iliescu, iar Regele mai stă cîțiva ani pe afară. (Bogdan Tiberiu Iacob)

foto: romaniatv.net

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. Ma bucur ca publicati glumite cu Mihai. Marile trasnai sunt altele!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998