CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Amnezia lui Ciolacu: angajarea răspunderii pentru legea pensiilor speciale e neconstituțională

3 comentarii / 2278 vizualizări / 9 mai 2023

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, anunță că își va asuma răspunderea, dacă va ajunge premier, pe legea de reformare a pensiiilor speciale, pentru că ”are acest drept constituțional”. Din păcate pentru liderul PSD, CCR e de altă părere: nu are dreptul.

„M-am lămurit cu un lucru. Dacă până îmi termin mandatul de preşedinte al Camerei nu se încheie cu raportul Băncii Mondiale, să ştim cum trebuie, şi cu negocierile de la Comisie, să ştim exact cum trebuie să modificăm cu amendamente deja proiectul trecut prin Senat, atunci, ca şi prim-ministru, am dreptul constituţional să vin cu o lege de asumare a răspunderii în Parlamentul României”, a afirmat Ciolacu la Parlament, întrebat despre eliminarea pensiilor speciale.

Ceea ce nu știe Ciolacu, ori a uitat, e că CCR a tranșat demult o problemă viu disputată, stabilind, prin decizia 1431/2010 că guvernul nu își poate asuma răspunderea pentru vreo lege care a intrat deja în procedura parlamentară.

La acea vreme, CCR a constatat că ”angajarea răspunderii de către Guvern în faţa Camerei Deputaţilor şi a Senatului, în temeiul art. 114 alin. (1) din Constituţie, asupra proiectului Legii educaţiei naţionale este neconstituţională şi a declanşat un conflict juridic de natură constituţională între Guvern şi Parlament, întrucât proiectul de lege se află în proces de legiferare la Senat, în calitate de Cameră decizională. Definitivă şi general obligatorie”. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

3 Comentarii

  1. Acest individ este un trădător de țară, ca orice slugă care se respectă doar pe ea si interesele stăpânilor. Un prefăcut care de-abia asteaptă sa devină prim-ministru ca să duca la indeplinire ce mai e de dus, pânâ la momentul apropiat in care România nu va mai exista. Mâine se votează in Parlament IN REGIM DE URGENȚĂ trei proiecte de legi dezastruoase, Orașul de 15 minute, legea privind cadourile catre străini – ROMSILVA, HIDROELECTRICA, PORTUL CONSTANȚA, ETC. si Observatorul copilului. Pl-x 47, Pl-x 145 si Pl-x 147. Se voteaza pe whatsapp desi nu este regulamentar, ca sa spună ca au cvorum. PSD va vota cot la cot cu PNL si UDMR. Un guvern dezastruos care face România cadou străinilor iar pe noi robi la galere. Ciucă, Ciolacu si Johannis ar trebui ghilotinați, executați cu sânge rece, avem precedentul cu Ceaușescu. Niste infecți si prefăcuți care fac exclusiv politica străinilor in detrimentul nostru, care in numai 2 ani anihilează România. Au indatorat peste masura țara pentru americani si acum vor austeritate, dar numai de la noi, nu si de la ei. Daca românii nu ies mâine in stradă, in fața Parlamentului, atunci sa îndure viitorul.

  2. Aici e șmecheria. Rețeta clasică. Adoptăm o lege care nu trece de controlul constituțional pe procedură, nu pe fond.

  3. […] Sursa: inpolitics.ro […]

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998