CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9746 RON DOWN | 1 USD = 4.6864 RON DOWN | 1 GBP = 5.7433 RON DOWN

Analist american: Biden sa se retraga din apararea Ucrainei pina nu provoaca razboi mondial nuclear

14 comentarii / 6818 vizualizări / 11 iunie 2022

Cotidianul israelian The Jerusalem Post publică azi o analiză scrisă de Dave Anderson, profesor universitar american de filosofie politică, în care acesta avertizează că tandemul Biden-Zelenski îl poate împinge pe Putin la declanșarea celui de al treilea război mondial, unul nuclear. Anderson îi recomandă președintelui Ucrainei să renunțe la teritoriile cucerite de ruși, iar președintelui SUA să renunțe la a mai încerca înfrîngerea orbească a Rusiei.

La un moment dat, după cum au avertizat fostul secretar de stat Henry Kissinger, senatorul Mitt Romney și fostul președinte american al șefilor de stat major Michael Mullen, Putin ar putea ataca armata și orașele lui Zelensky cu arme nucleare tactice sau strategice pentru a forța capitularea. NATO și SUA ar putea răspunde unui atac nuclear cu propriul lor atac nuclear, iar acest lucru ar duce la un război nuclear și, eventual, la un război mondial” scrie Anderson.

”Astfel, dedicarea excesivă pentru apărarea libertății ar putea fi tragica eroare care îi determină pe Zelensky și Biden să-l împingă pe Putin spre război nuclear. Războiul nuclear nu ar fi unul dintre scopurile lor, ci o consecință neintenționată a colaborării lor. Uneori, două persoane sunt implicate împreună în crearea unei tragedii, așa cum a fost cazul cu Brutus și Cassius care au conspirat împreună pentru a-l ucide pe Cezar în Iulius Caesar al lui Shakespeare.

Dacă negocierea cu Putin și acordarea acestuia a unui teritoriu în regiunea Donbas ar putea preveni un război nuclear, atunci non-negocierea și, în schimb, continuarea efortului unit împotriva lui ar putea avea consecințe grave. Prin urmare, Zelensky și Biden trebuie să fie foarte atenți.

Ar putea exista o oportunitate în zilele și săptămânile următoare ca Biden să se retragă din apărarea agresivă a Ucrainei și să vadă dacă poate intermedia o pace. Biden ar putea apărea ca om de stat și făcător de pace și poate părăsi rolul său de lider al atacului NATO asupra Rusiei prin sprijin militar și sancțiuni financiare.
Războiul în sine se percepe ca o tragedie – cu siguranță este o risipă devastatoare, mizerabilă și imorală de vieți omenești, proprietăți și vise. Putin însuși nu se ridică la nivelul unei figuri tragice, dar Zelensky și Biden ar putea deveni figuri tragice dacă urmăresc orbește înfrângerea Rusiei și valoarea libertății” conchide specialistul. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

14 Comentarii

 1. China va „începe un război” dacă Taiwanul își declară independența, afirmă ministrul chinez al Apărării:
  Beijingul „nu va ezita să pornească un război, indiferent de costuri”, dacă Taiwanul își va declara independența, i-ar fi spus ministrul chinez al apărării, Wei Fenghe, omologului său american, Lloyd Austin, în cadrul unei întâlniri în marja summitului de securitate Shangri-La Dialogue din Singapore.

 2. vrajeala are 1 singur scop:
  -sa le tina-n cap unora ideea ca armele nucleare sunt ” apocaliptice „,
  pa asta se bazeaza izraelu;
  nu:
  -doar propaganda razboiului rece a gonflat paroxistic effectele armelor nucleare;
  evident ca negam aberatiile privind hiroshima si nagasaky.

 3. Un tandem extrem de daunator : un artist excentric , fanfaron si imatur dar obsedat de putere si egocentrism , cu un batran impins de la spate dar care pot si fac un teribil deranj acestei lumi ! Pana cand ?

  • Pina cind, SUA si Ucraina vor disparea ca entitati statale !!!

 4. Eu zic dați-i lui Putin toată Ucraina și întrebați-l dacă dorește ceva special (că tot umblă dementul cu operațiuni speciale) la desert, o țară baltică, România, eventual…
  A ajuns să pută a Rusia site-ul ăsta cale de kilometri…

  • Scârbo buboasă, maimuţo râioasă, deocamdată Ucraina ta iubită a înghiţit bucăţi masive din teritoriile Româneşti, ceea ce arată şi Rusia, declarând că teritoriile pierdute de Ungaria, Polonia şi România de dragul Ucrainei trebuie să se întoarcă la ţările de origine.
   Hai sictar, romanes rutean,
   Herr hazna, ţiganu cu merţanu!

  • Mă-sa lu Herr.ingu Halit e ruteancă şi ta-su ţigan, iar el ha eşit o jagardea nasolea:
   San dilo bubos morococalu, haoleooo! Suge pralea tot de la maimuţele râioase hucrainene de-i stă şi-n gât şi-i iese şi pe nas slobozu.

  • Herr H? Adică Heil Hitler? Dar nu ai cojones , deci te ascunzi după jocuri din astea stupide de cuvinte!
   Toarnă aici ca ești fanul lui Bandera și romanii te vor ierta, ca asa suntem noi fraieri ! Acceptam un președinte al cărui mentor a fost un nazist și îl punem președinte!
   Ii urăsc pe toți cei care locuiesc la est de Nistru! Ca sa ne lămurim!
   Tu ai coaie sa spui pe cine urăști?
   P.S dacă exista posibilitatea unui avc când vei scrie, nu risca! Nu de alta dar se pierde o sursa de replici geniale! Și nu ma refer la replicile tale ci la cei care îți umplu frigiderul cu carne!
   Schönes Tag kleine dummkopf!

  • Pai ce, acum te-ai prins ca BTI il numara ouale lui Bombonel cu limba, la Cornu, zilnic? Si Bombonel e fan Rossia si Ceaina comuizda…

   • Scârbe, lepre, avortoni
    Stau la rând la supt Jeg.lenskiu,
    Javre, slugi din neam în neam,
    Pupă-n cur la Unchiul Sam,
    Ucraina să-nflorească,
    România s-o belească!
    Şi-au umflat de supt bostanu,
    Ca Ioan de-aci, mârlanul!

    • Tac-tu s-a slobozit pe un zid si ma-ta a lins slobozu, bai kakat asiatic de stepa!

     • Kakat a fost la mă-ta în pântece înainte să te lepede, împuţitule!
      Eşti o cioară jagardea, de bună seamă!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998