CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Analist de top, teorie-soc: Investitorii straini din Romania sunt refuzatii Occidentului

5 comentarii / 4961 vizualizări / 24 octombrie 2018

Analistul politic Dorel Șandor, despre care Emil Constantinescu susținea că e cel care l-a făcut președinte pe Traian Băsescu, e un personaj care vorbește rar, de ani de zile, dar cînd o face, o face extrem de tăios și apăsat. Într-un interviu acordat Revistei 22, spre exemplu, Șandor declară nici mai mult, nici mai puțin decît că România e terminată ca țară, iar investitorii străini de la noi sunt indivizi rejectați de Occident.

”Investitorii străini vin aici să fure”

”La ora actuală, România nu are partid de guvernare și guvern” a spus Șandor. ”Este doar un ansamblu de jucători pe o piață neagră a influenței publice. România este sub ocupație. Dacă am fi sub ocupație străină nu am fi în acest hal. Aici se adaugă ceva. Factorul extern care acționează în România este și el destul de contradictoriu. Pe de o parte, Bruxelles se uită de la distanță, rafinat și conceptual, iar investitorii care vin în România sunt tipi care nu sunt acceptați în Occident și vin să fure alături de românii de aici și cumpără păduri, pământ și fabrici. Avem trei-patru investiții străine de calitate care funcționează. În rest, la nivel mic și mediu, este și aici o mafiotizare de te doare creierul. După aceea, contextele europene sunt foarte contradictorii, păcătoase. Instabilitatea din Europa pe ansamblu îi face să fie ocupați cu ale lor și noi să fim undeva la periferie, un fel de Ferentari al Europei. Nu au timp să se ocupe și de noi”.

”România este o țară terminată!”

Întrebat ce ar fi de făcut pentru a se ieși din marasm, Șandor e pesimist:

”Nu este nimic de făcut. România este o țară terminată. Dacă vreți, am și eu o listă cu ce e de făcut. În primul rând, o definire a unor ținte de viitor: ce am vrea să fim în următorii 50 de ani, făcută de profesioniști care sunt cu informație, cu calcul, să-ți facă un raport România 2022, ʼ25 și ʼ27. A doua chestie ar fi tot așa, cineva capabil, un grup care să aibă o viziune emancipată de prezentul toxic, desprins de ce e acum, și care, în al treilea rând, să aibă la zi o informație sistematică și deplină, nu spanacuri. Patru: o evaluare pe piața jucătorilor la zi, să vadă dacă dintre cei care sunt pe piață pot fi cât de cât antrenați. O reîncărcare a resurselor financiare, de credibilitate, de autoritate. O desprindere de trecut. Cine se poate desprinde, cu vile la malul lacului și cu dosare la Securitate?” conchide analistul. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

5 Comentarii

  1. Clonati-l pe Salvini! Avem nevoie disperata de un Salvini! Cu unul ca el, putem iesi din rahatul european, american, venetian etc, etc…

  2. Mai Sandor, nem tudom ce zici tu. Imi inchipui ce mult ne iubesti. Sictir.

  3. Dispretul fata de Romania din discursul lui Sandor vadeste micimea personajului. Daca nu era atat de ignobil n-avea cum sa interactioneze cu Basescu. Evident ca Romania e terminata dupa un deceniu sub fanariotul Basescu. Era slaba si inainte, dar tov. Basescu i-a aplicat lovitura de gratie. De ce n-a venit tov. Dorel Sandor cu viziunea despre care vorbeste? Raspunsul e evident. Grupul de securisti din care a facut parte era format din slugoi patentati care aveau o singura viziune: dupa noi potopul. Cea mai nasoala treaba e ca Romania a fost sub ocupatia unora de teapa lui Dorel Sandor, care s-au trezit acum ca, dupa ce-au facut bani cu nemiluita, au ramas fara jucarie. Adica fara Romania. Pai ce facusi Dorele, ce stratego-sociolog esti matale? Vrei s-o mai pui de-o partida nationala? Poate va da Trump voie.

  4. dorel asta e un negativist penibil si un prostalau enorm

  5. inca se mai bat cele doua factiuni ale Securitatii pe intreg controlul asupra Romaniei… aia ai lu Coldea si ceilalti… noi la mijloc… o sa ne ia dracu!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998