CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9749 RON UP | 1 USD = 4.7214 RON UP | 1 GBP = 5.7597 RON UP

Anca Alexandrescu, dezvăluiri: Tot statul-paralel s-a aliniat ca să iasă Iohannis președinte

4 comentarii / 5753 vizualizări / 26 ianuarie 2023

Fost consilier de comunicare al lui Victor Ponta din perioada cînd acesta conducea PSD și guvernul României, Anca Alexandrescu, a dat azi cîte ceva din casă, într-o emisiune fierbinte cu Ionuț Cristache, la EVZ Play. Acel gen de dezvăluiri care se fac rar la noi și la multă vreme după petrecerea evenimentelor, dar tocmai raritatea le face atît de prețioase.

Cîteva dintre dezvăluirile actualei jurnaliste:

Anul electoral 2014. Alegerea lui Iohannis ca președinte

– În primul rând au fost vândute meciurile de către anumite persoane, chiar și de colegi din presă, la dezbaterile prezidențiale. Știam de dinainte cu două săptămâni că toate astrele se aranjaseră și o să iasă Iohannis. S-a intervenit la toate nivelurile, inclusiv la televiziune, unde au fost două dezbateri.

– Au fost negociate anumite teme, care nu s-au respectat. Iohannis a avut întrebările de la Mădălina Dobrovolschi, Ponta nu. Știu din interior, de la B1TV.

– Au speculat bine greșeala lui Victor cu victimizarea lui Iohannis că nu are copii și povestea cu găinile moarte din curtea de la PNL. Gabriela Firea a gestionat problema. Au fost niște greșeli mari.

– Ponta a pierdut alegerile la statul paralel. Băieții au vrut să-l execute pe Victor.

– Iohannis ar fi cîștigat orice ar fi fost. Băieții au vrut să-l execute pe Victor, pe principiul eu te-am făcut, eu te omor. Victor a beneficiat de sprijinul statului paralel.

– Când au fost alegerile prezidențiale exista o presiune foarte mare ca Dragnea împreună cu Ghiță să preia partidul. S-au și supărat între ei la un moment dat și au și anunțat că sunt dispuși, dacă Víctor pleacă președinte, ca ei să preia partidul.

– Victor s-a apucat la o masă să îi amenințe pe ăștia că dacă vine președinte, ei să-și caute de muncă. Băieții s-au unit în tabăra cealaltă și nu a mai ajuns președinte. Ponta era șantajabil.

Adevărul despre demisia lui Ponta

– Victor a rămas prim-ministru împotriva voinței celor care l-au sabotat la președinție. A mai stat un an ca să le facă în ciudă și și-a dat demisia tot ca să le facă în ciudă. Atunci ei voiau să-și pună un succesor la Guvern și l-au rugat pe Víctor cu cerul și cu pământul să nu plece, că au negociat ei să-l pună pe Vasile Dîncu prim-ministru. S-au dus seara la Víctor acasă, să negocieze ca să nu renunțe. Cu Dragnea și Oprea a vorbit.

– Victor Ponta mi-a dat un document ca să-l dau presei, din care reieșea că procurorul Uncheșelu, care-l ancheta, era șantajabil. Mi-a și sugerat unde să-l dau, dar eu nu am vorbit cu cine mi-a sugerat el, ci cu altcineva. Și a doua zi Victor m-a întrebat cu cine am vorbit, că l-a sunat Coldea. Nu apucasem să dau documentul. Avea rețea mare Coldea, peste tot.

– Ponta avea ”spate” în statul paralel, în primul rînd George Maior, nașul său, și Gabriel Oprea, nașul copilului lui. Pe Oprea tot statul paralel l-a executat, și pe Elena Udrea, și pe Victor, și pe Ghiță, toți, fără excepție.

– Comunicam cu Ponta în scris, pentru că eram ascultați.

– George Maior, cînd era ambasador la Washington, i-a cerut Vioricăi Dăncilă să nu meargă în SUA, că îi strica vizita lui Iohannis.

– În perioada Colectiv, toată lumea vorbea că o se întîmple ceva și Victor tot o să demisioneze. Pînă la un anumit moment el a rezistat, a zis că moare cu ei de gît.

Dăncilă și profu’ de engleză

– Am să povestesc cum s-a desfășurat relația mea cu Dăncilă. Ea, în momentul în care am plecat de la Guvern, s-a apucat să spună că m-a dat afară și după aceea s-a apucat să spună că i-am pus greșeli în materiale. Cum ar fi să mă apuc eu să povestesc cum, înainte de fiecare ședința de Guvern, avea pe cineva angajat pe bani de la partid, care venea cu textul scris de mine pentru ședința de Guvern și venea, cu două ore înainte și repeta textul. A avut inclusiv profesor de engleză de la British Council. Probabil că avea emoții. Repeta două ore, după ajungea în sala de consiliu și spunea greșit.

– Din timpul guvernării lui Ponta nu pot să povestesc foarte multe lucruri, pentru că din punctul ăsta de vedere m-a ținut departe de statul paralel. Nu m-a chemat niciodată la partide de tenis, la întâlniri cu băieții ăia care tăiau porcul. M-au ținut departe. Apreciez că m-a ținut departe. Eu fiind în legătură directă cu toți jurnaliștii aveam toate informațiile și deranjam. Eu am rămas într-o relație bună cu Ponta după ce a plecat de la Guvern.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

4 Comentarii

  1. Spune ceva interesant, care mereu e scapat din vedere: in perioada Colectiv se auzise ca se va intampla ceva. Asadar a fost premeditat. Chiar Ovidiu Zară spunea la tv in perioada aceea ca au fost persoane care au primit SMS-uri cu avertismentul sa nu se duca in clubul respectiv in seara in care s-a intamplat tragedia. Cand vezi ce discutii se poarta si ce sfori oculte se trag in cadrul unui guvern, realizezi ca România nu mai este a noastră, ci a dusmanilor nostri si a protejatilor acestora.

  2. De ce iti ascunzi protectorii d-tale si ale mahalagioaicei Sososca/Ivanovici ?Cine este statul paralel altul decat toti criminalii generali de dinsinte si de dupa dec.1989 pe care regimul criminal mafiot Iohannis/Basescu i-a adunat in partid, zis in fals al neamului romanesc(PNR/Ninel Peia) din care Sossoaca face parte ,PNR acum transformat S.O.S Romania al lui Sososca?Cine este statul paralel altul decat toti securistii alaturi de care Iohannis a vandut sașii Germaniei si-n casa unuia dintre ei, Iohannis locuieste? Nu esti o jurnalsta profesionista dna Anca Alexandrescu, ci esti doar o trompeta care a transformat Realitateatv in fieful/Sososaca/Peia/ generali criminali , ajunsi chiar si-n Parlamentul tarii cu ajutorul AUR.

    • Pugi ula in spasme, şobolane, căci PNR nu e SOS şi nimic din ceea ce vomiţi din tine cu fiere nu e aşa, în schimb tu chiar eşti Salivică Mucilaru, dementul care bântuie bolnav cu spume pe el pe bloguri.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998