CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Ancheta parlamentara in cazul masacrului canin de la Botosani

0 comentarii / 1440 vizualizări / 18 mai 2011

Comisia de Abuzuri a Camerei Deputaților a declanșat o anchetă parlamentară în scandalul cîinilor masacrați la Botoșani, însuși președintele comisiei, Ioan Stan, plecînd astăzi la fața locului, pentru a strînge datele necesare.

Comisia s-a sesizat în urma unei solicitări primite de la fostul senator Marius Marinescu, în care acesta îi acuză pentru masacrul din 11 mai pe primarul localității, Cătălin Flutur, viceprimarul Florin Ghiorghiță, șeful IJP Botoșani, Viorel Șerbănoiu, directorul DSV, Minodora Vasiliu, cu toții numiți în funcție de PDL. Uciderea celor 250 de cîini fără adăpost contravine legii 9/2008, elaborată chiar de Marius Marinescu, și se pedepsește cu închisoare de pînă la 3 ani. Cîinii uciși au fost băgaţi în saci de plastic, urcaţi în maşini şi duşi la incinerator. Decizia de a-i eutanasia i-a aparţinut veterinarului. Membrii asociaţiei pentru protejarea animalelor sunt şocaţi de ce s-a întâmplat.

Direcţia Sanitar Veterinară a deschis o anchetă pentru a vedea dacă animalele au fost eutanasiate conform legii.
Președintele comisiei, deputatul Ioan Stan, a declarat, pentru Inpolitics, că ancheta urmărește într-o primă fază audierea tuturor celor nominalizați în petiția lui Marinescu, apoi se va elabora un raport care va fi dezbătut în comisie marțea viitoare. ”În funcție de rezultatul anchetei, vom trece la faza a doua, anume sesizarea tuturor organelor de anchetă ale statului în legătură cu faptele de la Botoșani iar, dacă acestea nu o fac, vom organiza audieri la comisie pentru a afla de ce nu au luat atitudine” a mai spus Stan. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998