CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9746 RON DOWN | 1 USD = 4.6864 RON DOWN | 1 GBP = 5.7433 RON DOWN

Andrei Badin, despre Statul Paralel de la Romexpo

2 comentarii / 3066 vizualizări / 28 aprilie 2022

”Vor 46 hectare de teren la RomExpo. Vor să încaseze o taxă de „promovare” de la toate firmele din România. Vor acces nelimitat la baza de date a Registrului Comerțului. Vor să „avizeze” administratorii societăților comerciale din România. Nu, nu e vorba de statul român. Este vorba de Camera de Comerț și Industrie a României, mai bine zis un ONG, condus de un domn numit Mihai Daraban (foto), un personaj care a trecut de vreo 5 ori în ultimii 30 de ani de la PNL la PSD și invers. Daraban are și o firmă care are multe contracte cu Armata americană. În timpul liber este și un Mecena al presei, în special cea de UM” scrie jurnalistul Andrei Bădin pe Flux24.ro.

”Cu ajutorul unor parlamentari cu siguranță total neinteresați, Daraban vrea să își treacă pe persoană juridică RomExpo într-o afacere dubioasă cu un alt băiat al epoleților, Iulian Dascălu, un miliardar discret din Iași binecuvântat de însuși Prea Fericitul, și înconjurat numai de rezerviști din servicii.

Dar Daraban al lor vrea nu numai ca TOATE firmele din România (plus PFA și restul) să îi dea între 10 și 100 de euro pe an cică pentru promovare. Asta nu ar fi decât un mic ciubuc căci marele tun vine din „avizarea” administratorilor de societății comerciale care vor primi binecuvântarea de funcționare de la ONG-ul constănțeanului în baza unei legi care urmează să fie aprobată în Parlament. Plus acces nelimitat la datele Registrului Comerțului. Cum va da Daraban „avizul” administratorilor de firme nu știm. Bănuim că tot în schimbul unei taxe. Și, dacă tot plouă afară, stați și înmulțiți…Vă ia o lună să numărați banii!

Practic avem de-a face cu crearea unui Stat Paralel al firmelor românești care îl va avea Împărat cu putere de viață și moarte pe traseistul din Constanța.

Nu mai întreb cine și de ce îl încoronează pe personaj. Numai cine nu vrea nu vede de păduri! Je suis Statul Paralel!” mai scrie cunoscutul jurnalist.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

2 Comentarii

  1. o figura si un comportament de cretin, acest Daraban. In care tara din lume camerele de comert au atributii macar asemanatoare cu ce solicita papagalul ? economie de piata ? libertate ?logica ?utilitate publica ?

  2. Iohannis şi-a plantat omul la Cameră, pe ex-securistul Lazăr Comănescu (DIE/Securitate), drept consilier al președintelui Camerei, care îl dirijează pe acesta, după ce l-a avut pe Comănescu la Cotroceni, consilier pe Externe, cu care el, Iohannis, a stat în Israel o săptămână în martie 2016, în „vizită de stat“, la aranjamente strict secrete de la care presa a fost interzisă („neacreditată“ în totalitate).

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998