CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9707 RON DOWN | 1 USD = 4.6638 RON DOWN | 1 GBP = 5.7329 RON DOWN

Antenele in corzile procurorilor

0 comentarii / 1379 vizualizări / 31 mai 2013

Parchetul ne prezinta un caz deosebit de interesant. Care a condus la retinerea conducatorului trustului de presa. Pentru santaj. Este un eveniment exceptional. Unic. Iar amplorea lui devine cu adevarta impresionanta prin apartia, in calitate de martor cheie, a unui personaj faimos in Romania. Domnul Mitica Dragomir. Imi voi permite, in cele ce urmeaza, sa analizez datele care ni s-au pus oficial la dispozitie. Voi lucra, asadar, cu materialul procurorilor.

Ce stim? Ca domnul Sorin Alexandrescu este sub ancheta penla pentru santaj. Si sub arest. Deci, in viziunea procurorilor, a comis o fapta extrem de grava si prezinta un pericol social atat de ridicat, incat merita sa fie tinut dupa gratii. Procurorii sustin ca acesta l-a amenintat pe reprezentantul RCS-RDS ca daca nu incheie un contract cu Antenele in termenele stabilite de trustul media, va da in vileag o potlogarie dintre acesta si domnul Mitica Dragomir.

Daca chiar asa stau lucrurile, daca exista sau nu probe ca ar fi fost exercitat un santaj – si nu este vorba pur si simplu de negocieri uzuale dintre reprezentantii a doua societati aflate intr-un conflict de natura comerciala – vor stabili, pana la urma, judecatorii dupa ce, in prealabil, procurorii vor aduna probe concludente si vor intocmi un rechizitoriu. Pana atunci insa, raman cateva coincidente care merita analizate. Si un urias semn de intrebare.

Foarte pe scurt, stim ca Antenele sunt trustul media care a sustinut si sutine cea mai importanta ofensiva impotriva regimului Traian Basescu. Dar si a coabitarii. O coabitare care si-a impartit, dupa un algoritm propriu, conducatorii marilor parchete. Si, la scurt timp, se incearca descapatanarea Antenelor. Mai stim – aceasta este a doua certitudine – ca RCS-RDS a devenit extrem de puternic ca institutie si ca indeplineste doua functiuni: pe de-o parte asigura transmisia unor postri de televiziune in baza unor contracte comerciale, pe de alta parte dispune de propriile televiziuni care fac astfel o concurenta neloiala celorlalte. Si, in fine, mai stim ca din acest motiv sau poate dintr-un alt motiv, cel legat de pretul transmisiilor, sau – cine stie? – din ambele motive, a intervenit un conflict comercial intre Antene si RCS-RDS. Care, in mod normal, ar fi trebuit solutionat de catre o instanta comerciala. Iar nu penala.

Saltul mortal in penal s-a facut prin intermediul domnului Mitica Dragomir care a devenit practic martor al acuzarii. Adica al procurorilor. Impotriva Antenelor. Dar cum si pentru ce?

Domnul Mitica Dragomir a perfectat o uluitoare afacere cu RCS-RDS, prin care societatea beneficiaza de drepturi de transmisie, la un anumit tarif, al meciurilor de fotbal. Afacere gestionata de domnul Dragomir, dar nu o afacere personala a cestuia. Si, la schimb, dincolo de contravaloare convenita, RCS-RDS se angajeaza sa vireze, in contul unei societati a domnului Mitica Dragomir, 1,7 milioane de euro. In conditii extrem de dubioase. Dragomir deschide un local, practic pe banii RCS-RDS, urmand sa-i faca acestuia publicitate. De 1,7 milioane de euro. Probabil pe fetele de masa, pe picioarele scaunelor, pe servetele sau pe bonetele bucatarilor. Chestiunea miroase a spaga in toata regula.

Procurorii ce fac? In loc sa ancheteze o posibila infractiune, pe care o au in palma, si vizand o suma extrem de mare de bani, prefera sa puna sub lupa un contract comercial in care este posibil, dar nu este dovedit, cel putin pana acum, ca ar fi intervenit o amenintare cu santaj. Daca nu ar fi vorba din nou de o facatura politica, ma intreb si intreb: de ce, pana la urma, procurorii nu ancheteaza ambele cazuri pe care tot ei zic ca le au in palma? (Sorin Rosca Stanescu)

Sursa: CorectNews

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998