CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Antonescu: Când declanşăm suspendarea modificăm și legislaţia privind cvorumul

0 comentarii / 1640 vizualizări / 29 noiembrie 2012

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că dacă şeful statului nu-l va nominaliza ca premier pe Victor Ponta dacă USL ia peste 50% din mandate, va fi declanşată suspendarea şefului statului, legislaţia privind cvorumul la referendum va fi schimbată, iar noul Guvern va fi instalat.

Antonescu a afirmat, într-o emisiune la Antena 3, că în situaţia în care preşedintele Traian Băsescu va face altă nominalizare pentru funcţia de premier în afară de Victor Ponta, chiar dacă USL are majoritatea mandatelor din Parlament, se va declanşa suspendarea din funcţie.
„În acel moment se declanşează acţiunea de suspendare, în acel moment legislaţia absurdă privitoare la cvorum şi unică în Europa se modifică în regim de urgenţă, domnul preşedinte este suspendat, Guvernul este învestit şi avem şi referendumul de demitere la care cunoaşteţi bine care e poziţia noastră”, a explicat , conform Mediafax, Antonescu.
În ceea ce priveşte momentul nominalizării premierului pentru noul Guvern, preşedintele PNL a afirmat că dacă USL are majoritatea parlamentarilor, şeful statului trebuie să accepte propunerea USL, respectiv pe Victor Ponta.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998