CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Antonescu: Guvernul de avarie va fi asumat politic, PNL vrea premier independent

0 comentarii / 1295 vizualizări / 1 septembrie 2010

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, azi, că „guvernul de avarie” convenit de opoziţie va fi unul asumat politic, fiecare formaţiune urmând să desmeneze ce miniştri doreşte şi a precizat că liberalii propun în continuare un premier independent.

Întrebat dacă guvernul de avarie va fi unul politic, Antonescu a răspuns că va fi un Cabinet asumat politic de partidele care îl formează.
„E un guvern la care discuţia începe de la măsurile imediate pe care trebuie să le ai şi mai departe vom vedea. E vorba de un guvern politic în sensul că e asumat de partidele care îl compun. Fiecare dintre partide, sigur, pe ministerele care îi vor reveni, având libertatea să desemneze pe cine doreşte şi, dacă e vorba de tehnocraţi, de oameni recomandaţi de competenţă profesională şi managerială, ei au un suport politic chiar dacă nu sunt ei înşişi politicieni, dar asta e deja o chestiune de detaliu”, a spus liderul PNL, citat de Mediafax.
În legătură cu apartenenţa politică a viitorului premier, Antonescu a afirmat că primul-ministru va fi convenit de formaţiunile care vor alcătui noul executiv, reiterând că poziţia liberalilor este aceea a unui premier independent.

„În legătură cu premierul, va fi un prim-ministru convenit, poziţia PNL o cunoaşteţi, trebuie să fie un prim-ministru independent, cu credibilitate, pentru că este esenţial în acest moment, un moment greu pentru România, ca primul-ministru să fie un om de mare credibilitate publică”, a mai spus Crin Antonescu.

Întrebat dacă pentru formarea guvernului de avarie liberalii vor cere un acord poltic cu PSD pentru respectarea unor condiţii impuse de PNL, Antonescu a menţionat că aceste chestiuni sunt în discuţie cu PSD şi urmează să fie convenite.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998