CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Antonescu: Justiţia e condusă de oameni de casă ai lui Băsescu

0 comentarii / 1257 vizualizări / 13 septembrie 2012

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat miercuri seara că justiţia din România nu este independentă deoarece este condusă de „oameni de casă” ai preşedintelui Traian Băsescu şi a arătat că cifrele estimate de şeful DNA, Daniel Morar, privind fraudele care s-au produs la referendum sunt ”penibile”.

„Nu am cu nimic mai puţin convingerea decât doamna Reding sau doamna Macovei că justiţia trebuie să fie independentă, dar în România justiţia nu e independentă nu pentru că foarte mulţi magistraţi nu ar fi capabili şi dornici de independenţă, ci pentru că şefii acestor instituţii sunt oameni de casă, din punct de vedere politic, ai lui Traian Băsescu şi ai doamnei Macovei şi au acţionat la vedere zilnic de o lună încoace în felul acesta”, a spus Antonescu la România TV, conform Agerpres. Întrebat cum apreciază procentele de fraudă avansate de Daniel Morar în cazul referendumului, preşedintele PNL le-a caracterizat ca fiind ”penibile” şi a adăugat că nu au existat acuzaţii de fraudă semnificativă.
„Mi se pare penibil (…) ca şeful DNA să iasă să ne spună, şef DNA care nu are acces la conţinutul propriu zis al unui dosar, că undeva 5, 10, 15 (n.r %) s-au fraudat în condiţiile în care a avut loc referendum. A doua zi, a treia zi, a patra zi nu au existat acuzaţii, scandal de fraudă semnificativă, nici măcar izolat”, a spus liderul liberalilor. El a susţinut că Parchetul se străduie să „transforme legenda fraudei de la referendum în adevăr”.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998