CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Antonescu: ”Nu-l pot înţelege pe Ponta!”

0 comentarii / 1488 vizualizări / 7 octombrie 2012

Probabilitatea ca Codruţa Kovesi să devină procuror-şef al DNA este „foarte mare”, a afirmat preşedintele PNL Crin Antonescu, care a susţinut, sâmbătă, că Kovesi „a acţionat în mod partizan politic” în perioada de după referendum.

„Mi se pare că probabilitatea ca doamna Kovesi să devina şef al DNA este foarte mare. Sper să nu se întâmple asta. Nu-l pot înţelege pe Victor Ponta (…) din punctul nostru de vedere, doamna Kovesi, în fruntea Parchetului General, cel puţin în perioada de dupa referendum, a acţionat în mod partizan politic, am spus-o aşa de tare încât domnul Ponta a mers pâna la a face autodenunţ la Parchet, simbolic, nu pot fi de acord cu decizia luată”, a comentat Antonescu, într-un talk-show al Antena 3. Totuşi, Antonescu a spus că, în această privinţă, va respecta deciziile pe care le va lua ministrul Justiţiei, care are „raţiunile sale”, pentru că nu sunt „atinse de nicio recomandare, nemulţumire”. Cu toate acestea, Antonescu „nu poate fi de acord” cu Mona Pivniceru. Preşedintele PNL a susţinut, conform Mediafax, că Victor Ponta şi ministrul Pivniceru se află sub „nişte presiuni din partea unor birocraţi de la Bruxelles, care cam duc de râpă Europa, în vreme ce urechează România”.
Ministerul Justiţiei a publicat vineri lista candidaţilor pentru funcţiile de procuror general şi şef al DNA, pe aceasta figurând 11 candidaţi, printre care Codruţa Kovesi, Tiberiu Niţu şi Claudiu Dumitrescu, candidatura lui Dan Voinea pentru funcţia de procuror general fiind respinsă.
Fostul procuror general al României, Codruţa Kovesi, a fost detaştă la Ministerul Afacerilor de Externe, pentru o perioadă de trei ani, urmând a ocupa o funcţie de Înalt reprezentant la Misiunea României la Bruxelles pe probleme privind reforma justiţiei şi lupta anticorupţie.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998