CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Antonescu: ”Sub 50% îmi dau demisia din fruntea PNL”

0 comentarii / 1530 vizualizări / 23 noiembrie 2012

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, joi seară, că în situaţia în care USL va obţine la parlamentare un scor sub 50%, acest lucru va însemna „eşecul proiectului politic” format de PSD şi PNL, iar din partea sa va determina demisia din fruntea partidului.

Întrebat, la Realitatea TV, ce ar însemna din punct de vedere politic pentru el un scor de sub 50% pentru USL, Antonescu a răspuns: „Ar însemna categoric un eşec, l-am văzut şi pe domnul Ponta declarând că nu doreşte să fie premier – deşi presupunând că am avea 49, 45, 42, e clar că am fi tot prima forţă politică şi cred că ar fi de datoria noastră să căutăm o combinaţie de guvernare. Ar fi şi pentru mine un eşec”.
El a precizat că un astfel de eşec ar însemna inclusiv o demisie a sa din fruntea partidului.
„Eu cred că asta trebuie să se întâmple şi asta se va întâmpla, cel puţin în ce mă priveşte (…) În momentul în care am mizat foarte mult, am pledat pentru această opţiune, am construit această opţiune, psihologic şi politic totul s-a construit pe o majoritate absolută. Dacă obţinem mai puţin de 50%, asta înseamnă că şi PSD şi noi obţinem mai puţin sau în orice caz mai puţin decât am fi mers separaţi, nemaiavând nici atuu de a impune practic un premier. Şi atunci, sigur că înseamnă eşecul proiectului”, a explicat, conform Mediafax, liderul PNL.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998