CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9681 RON UP | 1 USD = 4.6029 RON UP | 1 GBP = 5.8001 RON UP

Anunț liberal istoric: Sub guvernarea Ciucă, România a ajuns o țară ca afară

10 comentarii / 3041 vizualizări / 3 octombrie 2022

„Măsurile Guvernului Ciucă au transformat România în magnet pentru investiţii străine directe” este anunțul făcut de PNL în Parlament, printr-o declarație politică a deputatului Valentin Făgărășian.

”În primul semestru din acest an, ţara noastră a înregistrat o creştere economică de 5,8%, în timp ce statele dezvoltate au stat pe marginea intrării în recesiune(…) Nu ştiu când, în istoria recentă, mediul privat din România a beneficiat de o asemenea deschidere şi sprijin din partea unui guvern, aşa cum a reuşit Guvernul Ciucă. Graţie acestor măsuri, România a devenit un loc în care merită să investeşti şi să produci. Personal, mi-aş dori ca tot mai mulţi români, care au plecat din ţară şi au avut succes în străinătate, să se gândească serios să investească în ţara lor, acum când, după prea multă aşteptare, România este o ţară ca afară” mai afirmă deputatul PNL. (B.I.)

 

foto: vpi.ro

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

10 Comentarii

 1. Ion Cristoiu mitraliază regimul Iohannis
  https://www.youtube.com/watch?v=qRRk6Flxqpc

 2. Romania lui Iohannis si Ciuca e noua Elvetie. Nu stiati? Nu intelegeti cit de fericiti sinteti, opozitionistilor! VIVAT PNL ! Si tovarasul sau secretar general, tovarasul Klaus Iohannis ! Si tovarasul Doctor Ciuca, pardon!

 3. Perfectă alegere poza care însoțește articolul. Sigur mergea si o poză cu o linie lungă, albă , de zăpadă. Au marfă de calitate ăștia din PNL.

 4. Din 2014, modelul de crestere economica bazat pe investitii straine directe nu mai este viabil in Romania. De ce? Profitul nu mai este reinvestit, ci scos din tara. De asta, din 2014, ies din Romania mai multi bani decat intra. Daca modelul era viabil, Romania nu se mai imprumuta cu sume uriase in ultimii ani si nici la cele mai mari dobanzi din regiune. Ce nu spune domnul Fagarasian, e ca cresterea aia economica cu care se lauda e de fapt ,,crestere economică pentru saraci”: bani multi pentru marele capital si firimituri pentru marea majoritate a populatiei. E nevoie de un nou model de crestere economica pentru Romania. Unul bazat pe cercetare-dezvoltare, inovare, industrializare si, implicit, nitica etatizare. Da’ cand ai plagiatori peste tot, care nici macar nu stiu ce iseamna aia suveranitate sau securitate economica, si cozi de topor academice care te fac rasist daca pomenesti conceptul de suveranitate, ,,cresterea economica pentru saraci” va continua nestingherita in Romania. Pentru mult timp.

  • Romania are nevoie urgenta sa se recupereze pe sine si sa treaca printr-un proces de decolonizare (juridic, economic, militar, academic, cultural, mediatic si demografic)
   Cand nu iti mai apartin resursele, utilitatile, bancile, alimentele, pamantul, resursa umana nativa, proprietatile, bazele militare, presedintele, prim-ministrul, ministrii, institutii de stat, sistemul de drept, partii din serviciile secrete, parti din ministerul public, deciziile de politica externa, populatia (cotele impuse de refugiati africani, musulmani, asiatici).

   Suntem o colonie unde se fac experimente, se extrag resurse (oameni, bani, materiale) si suntem folositi prin proxy in interesul altor state care nu vor sa riste pe pielea lor, cand au de facut ceva riscant, incearca pe noi experimente de tip libertarianism desantat tip post 1989, austeritate 2009, alimentarea bazelor militare straine 2022, instalarea experimentelor nucleare americane in Romania (fara sa fie aprobate in SUA si UE) si multe altele.

   Implicarea Romaniei in razboaiele din Iugoslavia, Serbia, Irak, Afganistan, Ucraina niciodata nu a trecut printr-un control de constitutionalitate.
   Distrugerea sistematica a sistemului energetic national si punerea Romaniei intr-o stare de dependenta de importuri nu a trecut printr-un control de constitutionalitate.
   Inchiderea a 50% din spitale in 2008 si privarea romanilor de sanatate nu a trecut printr-un control de constitutionalitate.
   Pensionarea „specialilor” la varste de 39, 45 de ani si cumularea beneficiilor la stat nu a trecut printr-un control de constitutionalitate.
   Privatizarea partiala a fondului public de sanatate (coplata care nu exista in nicio tara europeana) nu a trecut de un control de constitutionalitate.
   Lista este lunga, se poate adauga si mai mult.

   • Fiind submediocru si plictisitor de lung, doar compromiti subiectul. Ai iesit la pascut? Crezi ca aici te citeste cineva mai mult decat pe vreun cont personal de-al tau, unde esti ignorat?

    • Cu siguranță mă-ta îl va citi de îndată ce va termina schimbul de noapte pe centură. L-ar citi și acum dar fiind prea ocupată să rezolve toți tiriștii de pe DN2, chiar nu poate. Înțelege-o și tu.

 5. Au dreptate Laberalii

  Romania a ajuns o tara ca afara. Seamana din ce in ce mai mult cu Botswana

  Moneda lor e PULA. A noastra e FIX PULA

 6. Deputatul liberal este in sevraj sau a luat o supradoza; are halucinatii.

 7. […] ”În primul semestru din acest an, ţara noastră a înregistrat o creştere economică de 5,8%, în timp ce statele dezvoltate au stat pe marginea intrării în recesiune(…) Nu ştiu când, în istoria recentă, mediul privat din România a beneficiat de o asemenea deschidere şi sprijin din partea unui guvern, aşa cum a reuşit Guvernul Ciucă. Graţie acestor măsuri, România a devenit un loc în care merită să investeşti şi să produci. Personal, mi-aş dori ca tot mai mulţi români, care au plecat din ţară şi au avut succes în străinătate, să se gândească serios să investească în ţara lor, acum când, după prea multă aşteptare, România este o ţară ca afară” mai afirmă deputatul PNL. (B.I.)Sursa: inpolitics.ro […]

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998