CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Anunt NASA: gaura neagra formata chiar linga sistemul nostru solar

0 comentarii / 3488 vizualizări / 15 noiembrie 2010

La orele 19, 30, Agenția Spațială Nord-Americană va susține o conferință extraordinară de presă, transmisă în direct pe mii de canale și siteuri, în care va face dezvăluiri despre o descoperire excepțională.

Conferința va fi susținută de către cîțiva reputați savanți ai momentului, iar comunicatul relativ lapidar al agenției stîrnește deja veritabile teorii ale conspirației, pentru că NASA vorbește de un ”obiect excepțional”, descoperit cu ajutorul Observatorului Chandra, și care s-ar afla în vecinătatea cosmică. De fapt, ambiguitatea acestei din urmă sintagme poate ascunde fie o bombă de proporții, fie doar o descoperire științifică ceva mai răsărită decît altele și care nu ar interesa, teoretic, prea multă lume.

Ce înseamnă, oare, ”vecinătate cosmică”? Dacă e vorba, realmente, de o zonă apropiată de pămînt e greu de crezut că ar putea fi vorba de o gaură neagră, de un alt sistem solar sau de o planetă interesantă pentru pămînteni. Nu ar fi exclus, în acest caz, să fie vorba de un asteroid misterios – și mintea poate să zboare lejer la felul în care NASA anunță distrugerea iminentă a pămîntului în filmul ”Armaggedon” – ori chiar de un obiect artificial construit, ceea ce ar echivala cu recunoașterea oficială a existenței extratereștrilor.

Dacă prin ”our cosmic neighborhood”, cum se arată în comunicatul oficial, NASA înțelege vecinătatea sistemului nostru solar sau chiar mai mult de atît, aflat la milioane de ani lumină, probabil că anunțul din această seară nu va reuși să impresioneze prea multă lume.

Una peste alta, nu ne rămîne decît să așteptăm, înfrigurați, momentul conferinței care a pus pe jar lumea întreagă în ultimele 24 de ore. (B.I.)

UPDATE NASA anunță apariția unei găuri negre chiar în apropierea sistemului nostru solar, o premieră din acest punct de vedere, și ale cărei implicații științifice sunt majore, pentru că permite observarea și înțelegerea mai bună a acestor corpuri cerești. Vizita extratereștrilor se mai amînă…

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998