CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Anunt stupefiant al Vioricai Dancila: Ne-au invadat africanii

2 comentarii / 2890 vizualizări / 21 mai 2018

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat, azi, într-un mesaj cu ocazia Zilei Africii, că România trebuie să se concentreze pe o colaborare mai intensă cu ţările de pe continentul african. Numai că, potrivit premierului, colaborarea pare să fi devenit chiar exagerat de intensă, astfel că ne-au invadat studenții africani într-un număr de-a dreptul uluitor. Ori, cel puțin așa reiese dintr-o declarație a premierului.

Viceprim-ministrul Ana Birchall, a citit mesajul şefei Executivului în cadrul unei recepţii oferite membrilor corpului diplomatic acreditat la Bucureşti. „După 1989, în timpul tranziţiei ţării noastre către democraţie, priorităţile politicii externe a României erau reprezentate de intrarea în UE şi NATO. Acum, după îndeplinirea acestor obiective importante, este momentul să ne uităm în prezent şi în viitor şi să revenim la Africa şi ca Africa să se întoarcă spre România”, a afirmat premierul, în mesajul citit în limba engleză.

„Cu timpul, spiritul bunei cooperări a fost uitat şi am continuat să ne exprimăm interesul în ceea ce priveşte cooperarea sectorială – pe pilonul educaţiei, în contextul în care 50.000 de studenţi de pe continentul african studiază în România”, a evidenţiat premierul.

Problema e că datele oficiale spun cu totul altceva.

Astfel, Raportul privind starea învățămîntului superior din România pe anul 2016 relevă că în antepenultimul an universitar în țara noastră erau înregistrați 388.110 studenți români și 22.687 studenți străini.
Deci, numărul studenților africani invocați de Dăncilă ar fi de peste două ori mai mare decît cel al totalului studenților străini de acum doi ani.
Numai că, același raport arată că cei mai mulți dintre studenții străini provin din țări din Europa (62,9%), apoi din Asia (22,6%) și din Africa (13,0%).
13% ar însemna mai puțin de 3000 de studenți africani.

Adică de 16 – 17 ori mai puțin decît cifra anunțată de premier.
Ne-au invadat africanii fără să știm? (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

2 Comentarii

  1. Puneti, va rog, alt titlu, creati anumite asteptari care ar confirma noua teorie a conspiratiei privind inlocuirea raselor intr-o Europa imbatranita …

  2. Cred ca s-a referit la numarul studentilor africani care au studiat in Romania de-a lungul timpului.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998