CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Anuntul lui Dragnea: Ramin seful PSD si dupa o condamnare definitiva

1 comentariu / 5641 vizualizări / 23 februarie 2016

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a făcut azi un anunț mult așteptat de presă și de clasa politică, legat de drumul pe care îl va urma în cazul în care, în perioada care urmează, va fi condamnat definitiv de Justiție în dosarul referendumului. Potrivit anunțului lui Dragnea, el nu doar va rămîne membru al PSD, dar va continua să și conducă partidul, pe mai departe, neimpresionat de decizia de condamnare.

”Ramin seful PSD si dupa o condamnare definitiva”.
Nu, Liviu Dragnea nu a spus în mod direct acest lucru.
Dar, l-a transmis într-o altă formă, indirectă, dar la fel de clară.
Cum se știe deja, secretarul general al PSD, deputatul Marian Neacșu, al treilea om din partid, ca greutate, și desemnat șef al campaniilor electorale din acest an, a fost condamnat azi de ÎCCJ definitiv la 6 luni de închisoare cu suspendare, pentru săvârşirea infracţiunii de conflict de interese.

Trecem peste faptul că Neacșu a fost ales secretar general anul trecut și coordonator de campanii anul acesta, deși era trimis în judecată încă din 2013. Ca în multe alte situații, PSD a arătat că nu se încurcă în perspectiva unor zăbrele pentru liderii săi marcanți.

Cu adevărat gravă e reacția conducerii PSD la condamnarea lui Neacșu.
Astfel, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat azi că lui Neacșu i se aplică codul de integritate din PSD şi acesta nu va mai putea fi candidat al partidului la alegerile din acest an.
Pînă aici e bine și corect.

De aici încolo, vin loviturile.

Pentru că Liviu Dragnea nu doar că nu anunță excluderea pușcăriașului din partid, condamnat pentru corupție, ci lasă de înțeles că acesta va rămîne bine mersi în funcția de secretar general, ba poate și în cea de șef de campanii. Asta, deși articolul 23 din Statutul PSD spune că nu pot fi membri de partid persoanele care au săvîrșit condamnări pentru fapte antisociale grave. Ori, poate, corupția nu e fapta antisocială gravă, în viziunea PSD. Și codul de integritate al PSD, adoptat în decembrie, vorbește de posibilitatea excluderii din partid a celor condamnați definitiv. Vorbește, dar nu o bate în cuie, însă.

Întrebat, conform Mediafax, dacă Neacşu va rămâne coordonatorul campaniei electorale a PSD, Dragnea a spus că o decizie urmează să fie luată în perioada următoare.

”Astăzi s-a întâmplat această sentinţă. O să discutăm în perioada imediat următoare în Biroul Permanent Naţional, probabil şi în Comitetul Executiv. Asta este o decizie internă”, a explicat Dragnea.

Deci, nici un cuvînt despre schimbarea din funcția de secretar general, cît despre cea de coordonator de campanie, ”o să discutăm”. Interesantă postură, în treacăt fie spus: din poziția de coordonator de campanie, pușcăriașul Neacșu ar dirija eforturile candidaților PSD care, spre deosebire de el, se presupune că vor fi îndeplinit criteriile de integritate.

Prin declarația de azi în cazul Neacșu, Liviu Dragnea a anunțat public, de fapt, ce va face în cazul în care, peste șase zile, cînd are termen în dosarul referendumului, unde e condamnat tot la închisoare cu suspendare, va primi un verdict definitiv, nefavorabil.
El va renunța la candidatura la parlament, în toamnă, dar nu și la cea de președinte al PSD, necum la calitatea de membru.
Dacă postura de șef al campaniilor se va discuta la Comitetul Executiv, adică forul care, statutar, are atribuția numirii în respectiva funcție, statutul de șef al PSD rămîne, aplicînd același raționament, la îndemîna deciziei tuturor membrilor PSD, cei care l-au ales pe Dragnea în funcție.
Iar PSD are toate șansele să atace alegerile condus de doi pușcăriași, în loc de unul. (Bogdan Tiberiu IACOB)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. astia sunt oameni de neinlocuit? nu se gasesc in psd oameni tineri care sa faca aceeasi treaba mai bine?

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998