CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9744 RON DOWN | 1 USD = 4.7191 RON DOWN | 1 GBP = 5.7415 RON DOWN

Anunțul lui Odobescu: Angajăm piloți pensionari pentru a accelera tranzitul cerealelor ucrainene

11 comentarii / 2671 vizualizări / 28 iulie 2023

România plănuiește în curând să extindă una dintre rutele cheie de tranzit pentru cerealele ucrainene. Motivul acestui pas este escaladarea securității Rusiei în Marea Neagră , care crește riscurile pentru comerțul global cu alimente, a declarat ministrul Afacerilor Externe al României, Luminita Odobescu, pentru Bloomberg.

Ea mai spune că România ar putea deschide noi puncte de trecere a frontierei cu Ucraina, ar putea crește personalul la punctele de trecere existente și ar putea recruta piloți pensionari și militari pentru a accelera tranzitul navelor prin canalele Dunării.

„Suntem în contact strâns cu Ucraina pentru a determina cele mai bune opțiuni pentru creșterea și accelerarea acestui tranzit. Situația de securitate este, desigur, dificilă, dar suntem pregătiți să continuăm să ajutăm Ucraina ”, a spus Odobescu.

În prezent, portul românesc Constanța (cel mai mare port al blocului la Marea Neagră) este cea mai bună opțiune pentru companiile ucrainene datorită proximității și costurilor reduse. De menționat că România a asigurat deja tranzitul a peste 20 de milioane de tone de cereale din Ucraina. Aceasta este aproximativ jumătate din totalul de 41 de milioane de tone transportate de „coridoarele de solidaritate” de la începutul invaziei Federației Ruse, scrie Slovoidilo.ua. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

11 Comentarii

 1. Iudo, cerealele noastre nu sunt bune, le dăm foc! Nu v’ar mai apuca ziua de mâine!

 2. Povestea singurului liceu din România unde se învață diplomație.
  A urmat o întâlnire cu E. S. doamna Luminiţa Teodora ODOBESCU, Reprezentant Permanent al României la Uniunea Europeană, care a explicat elevilor de la Laude-Reut ce implică rolul dânsei în reprezentarea intereselor României în Consiliul Uniunii Europene și munca depusă anii trecuți în contextul Preşedinţiei române a Consiliului Uniunii Europene.

  • Slava Israeli

   • Halemu copca ca hau hau broasca

  • ” si tu ai dreptate
   si tu ai dreptate”, simplu!

 3. De unde alegeti toate paparudele astea fara creier ?

 4. Asta face de rusine pe Alex.Odobescu cel cu „Fals tratat de vanatore”unde pune in text niste retete culinare ptr. toate gusturile.Am fost in Dobrogea recent ,o incantare cum lucrau agricultorii romani ptr.culegerea cerealelor,dar pe drum nu aveai loc de tiruri cu cerele din Ucraina,vezi stirea de acum cateva zile cu cozile de kilometri din port cu cereale din Romania care nu au loc la procesare in port,noi ne ocupam acum conform D-ei ministru de altii.Degeaba am fost sub turci 400 de ani ca interesul poarta fesul nu e de actualitate.Mergem pe mana lui Ursula care anul viitor va disparea.Suntem intai europneni si abaia dupa aia romani.Vai de noi.

 5. Suntem într-un moment crucial al istoriei României. Trebuie să stăm cu curaj și credință alături de aliații noștri și să facem totul pentru Ucraina și împotriva barbarilor din stepele sălbatice ale Asiei. Și astfel statura și viitorul Țării vor fi pe măsura adevărată a națiunii române.
  Acum ori niciodată!

  • ca o curva proasta in genunchi.

 6. adica luptatori mercenari anti-nationali.

 7. CURVA E CURVA PANA MOARE, NU AI CE ASTEPTA DE LA EA DECAT CA INTOTDEAUNA TE VA VINDE SI TRADA. NUMAI PANARAME IN POLITICA M.A.E. UN IDIOT CU TRABUC SI ACUM O PROASTA DE IUDA! MARS DRACU DIN CALEA ROMANILOR! CINE TE-A NASCUT, RAU A FACUT!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998