CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9699 RON DOWN | 1 USD = 4.5984 RON DOWN | 1 GBP = 5.8083 RON DOWN

Anuntul secolului: Emil Constantinescu pune la cale salvarea omenirii

9 comentarii / 36710 vizualizări / 26 iulie 2017

Pare o glumă, dar nu e. Învinsul securiștilor, de acum niște ani, ajunsese să stîrnească zîmbete furișate, pe vremea cînd era președinte, cu modul în care se prezenta drept lider politic regional, cu tendințe spre mondial. Vorbea despre prietenii Bill(Clinton), Jacques(Chirac) ori Tony(Blair) și își imagina că are un rol major în geopolitica europeană, cel puțin. La 17 ani de la căderea abruptă din Olimp, Emil Constantinescu, 78 de ani, nu s-a ”calmat”, ba chiar a trecut la obiectivul următor: salvarea întregii omeniri.

A stîrnit mare tevatură, în ultimele luni, înființarea Institutului de Studii Avansate a Culturii și Civilizației Levantului, la inițiativa lui Emil Constantinescu.
Anul trecut, Academia română făcea praf proiectul, arătînd că un asemenea institut reclamă specialiști de excepție, turcologi, bizantiniști, arabiști, semitologi șamd cu specializări solide peste hotare, plus că respectivul domeniu de studii nu prea se regăsea între preocupările scolastice de pe teritoriul țării noastre.

Nu e meciul nostru, mai pe românește!

Vicepreședintele Academiei, istoricul Victor Spinei, atrăgea atenția că institutul lui Emil nici măcar nu definea corect, geografic cel puțin, Levantul:
“Astfel, in arealul in discutie sunt nominalizate patru entitati: Orientul Mijlociu, nordul Africii, Balcanii si Caucazul, ceea ce este cu totul eronat, intrucat in notiunea de Levant nu se integreaza Orientul Mijlociu (Afganistan, Irak, Iran), ci Orientul Apropiat (Israel, Liban, Siria), nu se include tot nordul, ci doar nord-estul Africii, nu se insereaza intreaga Peninsula Balcanica, ci cel mult extremitatea sa meridionala (Grecia, Turcia Europeana) si nici macar una din tarile caucaziene! Pornindu-se de la premisele teritoriale nebuloase, nici nu este de mirare ca perceptia geopolitica asupra zonei luate in vizor se afla in grea suferinta”, arăta Spinei în punctul de vedere al Academiei.

Fostul ministru al Culturii, Vlad Alexandrescu, a spus-o, și el, de-a dreptul ”Încă o sinecură în România”.

Constantinescu a biruit toate obstacolele, însă, iar azi, într-un interviu acordat Evenimentului zilei, el dezvăluie adevăratul țel al demersului său: salvarea întregii omeniri.

”Institutul Levantului, cel mai important institut pe plan mondial”
”Levantul – noua speranță pentru lumea mondială”
”Șansa omenirii e cultura bizantină”

”Consider acest Institut al Levantului drept cel mai important institut pe plan mondial, pentru că el va arăta superioritatea rădăcinilor. Va arăta nu doar că aici se află rădăcinile științei, ale democrației, ale religiilor, ale statului de drept, ci matca tuturor valorilor. Noi vedem astăzi doar ISIS și teroriști, nu algebra inventată pe acele meleaguri. În momentul acesta, cred că noua speranță pentru lumea mondială este partea asta de Orient unde au fost rădăcinile, reîntoarcerea la Orient. Pentru că restul repetă astăzi ce s-a întâmplat la sfârșitul Antichității, când Imperiul Roman a apus, a intrat în decadență și a rezistat în Est. Civilizația a rezistat secole la rând în cadrul Imperiului Roman de Răsărit, prin cultura bizantină, până când s-a refăcut din nou în Vest. Or, acum, eu cred că șansa omenirii asta este. Țelul meu, pentru că toate încep cu un vis, acesta este” afirmă fostul președinte.

Nu știm, deocamdată, cum va primi Occidentul veștile despre salvatorul din Est.
Sigur, însă, Erdogan și Assad vor jubila. Dacă află! (Bogdan Tiberiu Iacob)

 

foto: constantinescu.ro

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

9 Comentarii

 1. […] Citeste continuarea pe InPolitics […]

 2. in sfarsit la o varsta venerabila Milica si-a gasit vocatia, ce drept, ce geologie, ce geopolitica, ce lider regional, nu domnule Levantul este cheia cu care se descuie broasca culturii universale!!

 3. Nu-l interneaza nimeni pe diliu la Palazu Mare? Ala e bolnav de paranoia si pe mine m-au internat cu forta!

  • Pacat ca ti-au dat drumu javra!

 4. Acolo sunt banii vostri prieteni…
  Ala abereaza pe bani multi… iar copiii stau si impart bacilul de tbc prin gradinite mizere.
  Iar la scoala se rahatesc la caldare.

  Dar na, razi. Ca daca n-ai votat cum trebuie… sau deloc…

 5. Nu zambiti ! Un alt „clasic in viata ” citea profund Levantul” si nu era specialist, dar citind .. aprofundat ..poti deveni „specialist” in orice, chiar si in „presedentia Romanisei”! Iar daca scrii mult .. poti scapa si de … inchisoare ..bine.. daca ti se incurca si matele putin!!

 6. Cu adevarat ca asta poate fi solutia DOAR DACA Institutul asta va putea gasi un numar mare de calugari mistici ortodocsi(cum era pe vremea aia) care sa ajute oamenii de rand in lupta cu politicienenii si mafia politica ovreiasca ocultata,marsonii si alti dusmani pradatori ai tarii.Poate ca i-a fost revelat Dumnealui aceasta cale. Mai bine sa solicitam mai multe detalii.Eu sunt sigur ca deocamdata cu unii ca Dl Pomohaci este cam dificil cu misticismul,dupa cum BOR a recunoscut cu scuzele de rigoare.La BOR nici chiar sefu nu sta foarte bine,iar cum se pare monahii sunt prea dezamagii cu felul de omenire romaneasca contemporana.si cam greu sa se implice cu institutia asta a levantului. Doar ovreii vor fi primii sa ocupe cam mai toate functiile de decizie si sa deraieze scopul spre gheseftul lor.

 7. Poate ca proiectul e planuit subtil ca o capcana pentru a urmari si controla pe niscaiva personalitati din sfera asta a religiozitatii si habotismului ortodocs,personaalitati care sunt incomode pentru mafia politica si economica din tara si strainatate, etc.Orice este posibil.Sa dea mai multe detalii fostul Presedinte Dl Contsnatinescu.

 8. Algebra, geometria și trigonometria s-au clădit începând de aici. La baza conceptului de democrație aplicată stă democrația ateniană. Așa că -trebuie să fim de acord- tehnologia și democrația actuală sunt legate de Orientul apropiat. Chiar și șahul este legat de Orient. Accept însă doar faptul că Soarele răsare de la Răsărit -Japonia e în extremul Orient- nu și pe acela că la actuala viteză de desfășurare a evenimentelor de aici vor veni soluțiile.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998