CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9753 RON DOWN | 1 USD = 4.5970 RON DOWN | 1 GBP = 5.8238 RON DOWN

Apel neobisnuit in Parlament: Declarati-va romi la recensamint si fiti mindri

7 comentarii / 2829 vizualizări / 14 februarie 2022

Reprezentantul romilor din Parlamentul României, Cătălin Manea, face un apel neobișnuit către coetnicii săi: declarați-vă romi la recensămînt, asumați-vă identitatea și fiți mîndri.

La data de 1 februarie 2022 a demarat, la nivel naţional, recensământul populaţiei şi locuinţelor, prilej pentru deputatul Cătălin Manea să solicite, într-o declarație politică, luarea tuturor măsurilor pentru ca situația reală a etnicilor romi să se reflecte cît mai exact în datele oficiale.

”Pentru a putea culege date şi informaţii obiective care să reflecte situaţia reală a cetăţenilor români aparţinând minorităţii rome, primarii trebuie să aibă în vedere recrutarea cel puţin a unui recenzor din partea comunităţii romilor, în caz contrar vom întâmpina dificultăţi, iar situaţia socială şi economică reală a romilor din România nu va putea fi măsurată prin intermediul recensământului şi, implicit, nu vor putea fi elaborate măsuri, planuri de intervenţie sau politici publice care să îmbunătăţească viaţa romilor din România.
În încheiere, fac un apel către toţi romii din România să-şi asume, conştient şi cu mândrie, apartenenţa la etnia romă.
Dragi romi din toată ţara, este timpul să fim mai uniţi ca oricând, este timpul să fim mai conştienţi cu privire la viitorul copiilor noştri, să fim mândri de tradiţiile, obiceiurile, istoria şi cultura noastră şi, nu în cele din urmă, să fim din ce în ce mai conştienţi că vocea noastră, a romilor, poate fi auzită doar dacă suntem uniţi.
Aşadar, a sosit timpul să ne asumăm identitatea etnică” conchide deputatul. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

7 Comentarii

 1. -romi,rromi,rromanes,romulani
  numai tzigani nu!
  (cu tz sau cu ț,
  asta e problema?)

 2. -haouileou,
  f….. in el de recensamant!
  (trebuie amanat pana dupa plandemie(tie!)
  sa vedem catzi am mai ramas prin …..(!)Romania).

 3. Fratele meu hai cu șoșoiu! Sa vezi cum suedezii ies și se declara romanes!

 4. Ce recensaminte ,Toti cei care au castele cu turnulete, vile de lux, masini sunt tigani, chiar daca s-au nascut in familii de tarani romani, LACOMI DUPA AVERI, AVERI CARESA LE ASCUNDA MIZERIA ..

 5. Asta este o idee nostima. Eu ma gandeam sa ii cer nenorocitului de reprezentant al statului care imi bate la usa un test PCR. Stiu, o sa zica „sunt vaccinat”. Iar eu o sa ii raspund, „a fost alegerea ta, alegerea mea este ca tu sa vii cu un test PCR” si sa il dau afara din imobil.
  Dar ideea de ma declara rrom este tentanta. Sau rus….., lipovean….ceva. Ca oricum PNL, USR, UDMR si PSD m-au transformat in sub-om care nu mai are voie decat in magazinele alimentare.

 6. Macar romii sunt fiinte umane. Dar in Anglia, la Bristol, autoritatile au facut un apel pentru cei care vor sa se declare…pisică! Cica sa vina la primarie sa ii inregistreze. Credeam ca UK daca a iesit din UE se insănătoșește la cap, dar vad ca o ia razna.

 7. Rromii sunt atât de mândri de apartenența la etnia lor încât nu vor să o mai declare la recensământ. Însă etnicii români sunt catalogați în continuare xenofobi și rasiști. Un alt paradox: o mulțime de etnice rrome se vopsesc cu o culaore cât mai deschisă. Vor să fie blonde. De ce nu le place culoarea părului caracteristică etniei lor? De ce vor să pară că ar aparține alte etnii? Lumea a înnebunit cu această acuză continuă de xenofobie numai din partea românilor. În ultima vreme se manifestă o xenofobie (șovinism) puternic antiromânească. Recensământul acesta va crea mari surprize. Sper să nu fie acuzați tot românii că sunt vinovați de dispariția rromilor din țară.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998