CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Apel patriotic-soc: Macovei cere romanilor sa cumpere bautura de la moldoveni

0 comentarii / 1646 vizualizări / 17 septembrie 2013

Europarlamentarul Monica Macovei lansează azi un apel neobișnuit, pe blogul propriu, către poporul român, pe care îl îndeamnă să cumpere cît mai mult alcool provenind din Republica Moldova, pentru a contracara efectele embargoului impus de ruși asupra respectivului produs. Demersul e cel puțin riscant pentru fostul ministru, dacă ne amintim că, acum cîțiva ani, a fost protagonista unui mare scandal implicînd consumul excesiv de vin și whisky, aluzii despre presupusele sale pasiuni bahice apărînd și în alte împrejurări.

”Solidaritate cu Moldova / NU șantajului rusesc: să cumpărăm vin moldovenesc” se intitulează apelul Monici Macovei postat azi pe blog.

”Opune-te embargoului ilegal impus de Federația Rusă pe importul de vinuri din Republica Moldova și susține drumul european al cetățenilor acestei țări.
Embargoul impus de Federația Rusă este o încercare murdară și inacceptabilă de deturnare a opțiunilor suverane ale cetățenilor moldoveni. Vinurile din Republica Moldova au trecut testele sanitare ale instituțiilor Uniunii Europene și au intrat pe piața europeană(…) Să înfruntăm realitatea: Federația Rusă vrea să împiedice parafarea Acordului de Asociere UE – Moldova la Summitul din noiembrie 2013 de la Vilnius. Să ne opunem șantajului Federației Ruse. Să susținem Republica Moldova pe calea integrării europene, drum prin care am trecut și noi. Un pas important este ca toți să cumpărăm vin din Republica Moldova pentru a ne arăta solidaritatea împotriva șantajului Federației Ruse și pentru continuarea parcursului european ales de Republica Moldova(…) Îndemnăm românii și pe toți cetățenii europeni să înceapă printr-un pas care depinde de fiecare dintre noi: cumpărați vin moldovenesc. Este foarte bun!” mai scrie europarlamentarul. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998