CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Apele se limpezesc: Traian Basescu il ”ingroapa” pe Vasile Blaga

0 comentarii / 1594 vizualizări / 26 septembrie 2010

Informația furnizată vineri de Inpolitics dă semne că se confirmă în mod strălucit: ministrul Vasile Blaga este pe targă, din punct de vedere politic, fiind de așteptat ca, în cîteva zile, să i se ceară demisia în mod oficial în urma incidentelor din 24 septembrie.

Într-o declarație susținută la Palatul Cotroceni, azi, președintele Traian Băsescu a condamnat din nou, în termeni duri, acțiunea polițiștilor de vineri, 24 septembrie, cînd aceștia au recurs la un miting neautorizat și au scandat lozinci violente contra șefului statului. Şeful statului spus că Poliţia şi Jandarmeria sunt instituţii „deosebit de importante” ale statului, criticând faptul că salariaţii MAI au protestat vieneri purtând uniforme cu simbolurile statului român, iar jandarmii au „negociat cu sindicaliştii” în loc să aplice legea.
„Ştim că mulţi români au manifestat în Bucureşti în această perioadă, dar toţi au respectat legea. Singurii care au încălcat-o au fost salariaţii Ministerului Administraţiei şi Internelor, şi nu mă refer numai la poliţişti, ci şi la jandarmi, care au negociat cu sindicaliştii”, a spus Băsescu. El a menţionat în acest context că „un act ilegal rămâne un act ilegal”. Băsescu a arătat că 6.000 de poliţişti au plecat într-un marş ilegal, aceştia fiind exact cei care trebuie, alături de jandarmi, să aplice legea. Preşedintele a subliniat că aceşti poliţişti şi jandarmi vor avea o „dificultate” să ceară, la alte maniofestaţii, respectarea legii.

Şeful statului a menţionat că protestatarii au încălcat legea purtând, la un miting ilegal, uniforme cu simbolurile statului român.Băsescu a acuzat, în același timp, și jandarmeria pentru faptul că nu a intervenit, conform legii, pentru a stopa demersurile polițiștilor. El a cerut răspicat, în consecință, ministrului de Interne, căruia nici măcar nu i-a pronunțat numele, să ia măsuri neîntîrziate contra celor care se fac vinovați de situație. Cum vinovații sunt mii de polițiști și jandarmi, în frunte cu liderii lor sindicali, este greu de imaginat ce măsuri ar putea lua ministrul Blaga, orice tentativă de a acționa contra propriilor subalternii fiind probabil să genereze o situație cel puțin explozivă. În consecință, demisia sau demiterea lui Vasile Blaga este, credem noi, o chestiune de zile. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998