CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Apocalipsa lui Turcan: dupa deputati, si Senatul a trintit legea Radio-TVR

0 comentarii / 1469 vizualizări / 16 iunie 2010

Senatul a respins, în şedinţa de plen de azi, propunerea legislativă privind organizarea şi funcţionarea Societăţii Române de Radiodifuziune şi a Societăţii Române de Televiziune, iniţiată de Raluca Turcan (PDL), după ce proiectul fusese respins de Camera Deputaţilor.

Propunerea legislativă privind organizarea şi funcţionarea Societăţii Române de Radiodifuziune şi a Societăţii Române de Televiziune a întrunit doar 17 voturi „pentru”, 14 „abţineri”, în timp ce 41 de senatori au votat „împotrivă”. Raportul Comisiei de cultură a Senatului era favorabil propunerii legislative, cu amendamente. În timpul dezbaterilor din plen, preşedintele Comisiei de pentru cultură, artă şi mijloace de informare în masă, Sergiu Nicolaescu, a cerut retrimiterea proiectului la comisie, pentru rediscutare. „Vreau să-mi fac mea culpa. Astăzi de dimineaţă m-am întâlnit cu nişte sindicalişti din cadrul SRTV şi SRR. Concluzia la care am ajuns este că în cadrul Comisiei ne-am pripit. Eu v-aş ruga să faceţi o excepţie şi să amânaţi discutarea acestei legi pentru că, în condiţiile actuale, eu nu pot să o mai susţin”, a spus Nicolaescu, citat de Mediafax. În schimb, senatorul Radu F. Alexandru (PDL) a susţinut că Senatul trebuie să dea un vot final în şedinţa de azi. „Nu este forma care a ieşit din comisie perfectă, nu e o formă care dă satisfacţie nici celor care ne-au asistat la elaborarea acestei iniţiative, nici nouă, membrilor comisiei, nu ne dă satisfacţie din toate punctele de vedere, dar este un pas înainte. A retrimite acum legea la comisie este un demers absolut irelevant. Aveţi posibilitatea ca prin votul dumneavoastră fie să acceptaţi această nouă iniţiativă legislativă sau să rămânem în continuare pe forma veche a legii şi, într-o sesiune următoare, să încercăm o lege mai bună. Putem vota pentru sau împotrivă acum, iar funcţie de asta vom găsi calea cea mai potrivită”, a declarat Radu F. Alexandru.

Sergiu Nicolaescu a ţinut să-i reamintească lui Radu F. Alexandru faptul că iniţiatorul legii este deputatul PDL Raluca Turcan. „Cum poate PDL să voteze împotrivă?”, a continuat preşedintele Comisiei de pentru cultură, artă şi mijloace de informare în masă. La rândul său, Radu F. Alexandru a negat că senatorii PDL ar vota împotrivă.

Propunerea lui Sergiu Nicolaescu a fost respinsă cu 61 voturi „împotrivă”, 5 favorabile şi 2 abţineri.
Propunerea legislativă viza, în principal, depolitizarea conducerilor SRTV şi SRR. În timpul dezbaterilor, un grup de circa 20 de sindicalişti din SRTV şi SRR a asistat la şedinţă. La momentul votului, sindicaliştii, aflaţi la balconul sălii de plen, au indicat senatorilor, prin gesturi, respingerea propunerii legislative. Senatul avea competenţă decizională în privinţa acestei propuneri legislative.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998