CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9699 RON UP | 1 USD = 4.5984 RON UP | 1 GBP = 5.8083 RON UP

Aprecieri de la Klemm: cum salveaza Romania banii contribuabililor americani

2 comentarii / 4746 vizualizări / 29 august 2018

Cu toate ciondănelile dintre McCain și Giuliani și altele asemenea, americanii văd în România o țară de mare viitor și cu potențial uriaș de creștere, după cum o dovedește un raport întocmit zilele trecute de către ambasada SUA la București și transmis Departamentului de Stat. Și nu sunt singurele lucruri bune pe care le aflăm din documentul citat.

Mai aflăm, bunăoară, că scopul primordial al ambasadei americane e să ajute cetățenii americani aflați în țara noastră, cărora trebuie să li se asigure maximă protecție. Dar, mai mult de atît, ambasada se preocupă să asigure protecție americanilor chiar și cînd sunt la ei acasă, peste ocean.

Țară, țară vrem soldați!

”Facem asta ajutîndu-i pe aliații noștri români să-și dezvolte și să-și perfecționeze capacitățile militare și să le facă interoperabile cu cele ale partenerilor din NATO. O armată română mai capabilă și mai integrată înseamnă mai multă securitate europeană și transatlantică, înseamnă o cerere mai scăzută de trupe americane care să fie trimise în punctele fierbinți ale globului și o creștere a capacității soldaților români de a lupta cot la cot cu ai noștri în tranșee” se arată în document.

Se mai amintește, totodată, că România a fost printre primele țări care au pus la dispoziție soldați care să ajute trupele americane din Afganistan și Irak, și chiar s-au implicat serios, nu doar prin gesturi politice simbolice. ”Spre exemplu, România își asigură propriul transport aerian spre Afganistan (una dintre puținele țări care pot face asta), economisind milioane de dolari care ar fi plătiți de contribuabilii americani”.

 

sua

Una peste alta, principala misiune a ambasadei americane de la București, structurată pe cinci subcapitole este de a se asigura că România va fi capabilă să furnizeze soldați, asistență civilă și echipament militar pentru misiunile externe ale SUA, NATO, UE și ONU, să se consolideze în fața amenințărilor cibernetice, informaționale și a războiului hibrid, să asigure securitatea frontierelor SUA prin aplicarea, la noi, a legilor americane privind imigrația și să asigure protecția intereselor și a integrității cetățenilor americani aflați în România.

Mai aflăm din raport că, în 2050, un român din patru va fi țigan, ceea ce înseamnă că trebuie lucrat mai mult la integrarea etniei rrome și îmbunătățite relațiile dintre etniile română și maghiară, totodată, ca și sprijinirea evreilor în a-și recupera proprietățile deținute odinioară. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

2 Comentarii

  1. Au plecat rușii și au venit americanii, dar am avut noroc, obiceiurile nu s-au schimbat: este normal ca noi să dăm și este corect ca ei să primească.

    S-a schimbat ceva pe la propaganda. Lupta de clasă a fost înlocuită cu lupta împotriva corupției, întrucât în SUA, se știe, nu există corupție. Faptul că în majoritatea filmelor americane politicienii sunt prezentați ca fiind niște escroci corupți este o licență artistică, așa cum criminalitatea din filmele lor este o ficțiune, întrucât în America nu există criminalitate. În rest, americanii au fost întotdeauna frați de cruce cu mexicanii, așa cum trebuie să fim și noi cu ungurii și țiganii. Dar ungurii și țiganii vor să fie frați cu românii?

  2. Domnu Klemm, ia aduceti, domnule leprele care paraziteaza NASA, Tesla si Oracle si o sa vedeti ca, cu plozi cu tot, vor duce tiganii la maxim 10-15%. Si daca ar fi mai multi, vi se pare ca ar fi mare diferenta de culoare sau maniere? Ei sunt tigani in sange, pricepeti? Toti… Am inteles ca v-a ordonat Pompeo sa faceti cumva sa para nerealista rechemarea spionilor, dar nu va mai cacati in meseria asta, care era una onorabila (adevarat, eu nu am prins vremurile alea).

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998