CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Apusul doamnei Angela Merkel

1 comentariu / 3209 vizualizări / 6 octombrie 2015

În mod normal, cel mai puternic lider politic din Europa, care conduce cel mai puternic stat din Europa, ar trebui să se retragă. Să iasă la pensie. Pentru că, efectiv, a ratat, în mod grav, câteva ţinte importante. Asistăm oare, cu adevărat, la finalul carierei doamnei cancelar Angela Merkel? Şi, în definitiv, de ce ne-ar pasa nouă de ea? Şi, mai ales, cum îmi permit eu luxul de a judeca cariera ei politică?
Să încep prin a răspunde la ultima întrebare. Dacă sunt cetăţean european, sunt interesat de tot ceea ce se întâmplă, rău sau bun, în această mare familie din care şi România face parte. Este drept, ţinută mai la periferie, tocmai prin grija doamnei Angela Merkel. Iar deciziile din Europa nu se mai iau prin consens. Ci, aşa cum s-a văzut atunci când ne-a fost impusă cota de refugiaţi, o majoritate a decis şi pentru o minoritate. Minoritatea fiind alcătuită din statele mai slab dezvoltate economic. Fostele state socialiste din Europa de Est. Ştiţi care! Cele care au fost părăsite de America şi de Occidentul european, în urma unei înţelegeri cinice făcute cu I.V. Stalin. “Eliberatorul” Europei care a ucis, în total, nu mai puţin de o sută de milioane de oameni.
Ei bine, în Europa zilelor noastre, nici măcar aceea majoritate invocată nu are ultima decizie. Ultima decizie este a doamnei Angela Merkel. Pentru că, de fapt, dacă privim lucid realitatea, vom constata că Germania şi-a atins un vechi obiectiv. Acela de a stăpâni Europa. Desigur, într-o formă subtilă. Fosta marcă germană este moneda Euro. Care este manipulată de Germania. Iar faimosul Reich se numeşte Uniunea Europeană. Şi, este adevărat, rasismului manifest şi violent i s-a pus capăt. Europa nu mai este condusă prin teroare. Ci financiar. Şi când este nevoie, politic.
Dacă în fruntea acestui continent numit UE admitem că, în realitate, se află doamna Angela Merkel, dacă această comunitate de state, care şi-au cedat o parte din suveranitate unei cauze comune, a luat-o pe cai greşite, mai exact pe un drum înfundat, atunci doamna Angela Merkel nu se poate deroga de răspundere.
Motoarele economice ale Europei – mai puţin ale Germaniei, care profită de slăbiciunile tuturor celorlalţi, încercând să ia întreg tortul – s-au cam gripat, dacă orizontul cetăţenilor europeni, sub aspect economic, devine tot mai incert, dacă nu cumva tot mai sumbru, şi dacă securitatea UE este din ce în ce mai ameninţată, atunci principalul responsabil dintre liderii politici nu poate fi altul decât cancelarul Germaniei.
Criza refugiaţilor, de fapt, cel mai mare val migrator din istoria modernă, este o afacere prost pusă la cale şi din ce în ce mai prost gestionată. În trufia lor, în aroganţă lor, liderii occidentali din Statele Unite şi UE au ajuns la concluzia că trebuie şi că pot să-şi exporte “valorile democratice” oriunde pe planetă. Şi au încercat acest lucru în Orientul Apropiat şi în nordul Africii. Umblând simultan şi după bogăţiile naturale ale acestor state. Dacă tot le dai democraţie, trebuie să şi primeşte ceva la schimb, nu-i aşa? Şi aşa, fără a mai intra în detalii, s-a produs haos în câteva state, război în toată regulă, dar şi război civil, iar drama populaţiei a degenerat în ceea ce astăzi numim “Marele Exod”. Răspunde sau nu doamna Angela Merkel de cele întâmplate?
Milioane şi milioane de oameni de pe întregul mapamond au fost înşelaţi de două mari companii germane. Au cumpărat autoturisme ale căror caracteristici reale erau inferioare caracteristicilor trecute în prospect. Cum s-ar spune, marfă măsluită. În mod normal, într-o asemenea situaţie, în condiţiile în care a fost generat un uriaş scandal, la scară mondială, Guvernul German ar fi avut datoria să intervină cu promptitudine şi să oblige concernele germane să plătească, imediat şi pe de-a întregul, oalele sparte. Iar dacă nu ar mai fi fost bani, să pună bani trezoreria germană. Pentru că, sub formă de impozite, trezoreria a încasat uriaşe sume necuvenite, ca rezultat al mega excrocheriei. Dar doamna Angela Merkel tace chitic. Sau nu. De fapt, culmea este că nu tace. În loc să-şi ceară scuze, afirmă că nu se pune problema unei pierderi de credibilitate a Germaniei. Chiar aşa?
Iată de ce, în calitate de cetăţean european, eu îmi permit să afirm că doamna Angela Merkel, dacă are cât de cât onoare şi demnitate, trebuie să părăsească imediat scena politică. Dacă nu, oricum îi vor face nemţii vânt, mai devreme sau mai târziu. (Sorin Roșca Stănescu)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. Cateodata sunt de acord cu srs.Din pacate pt noi si daca tanti angie ar pleca cu ce se alege bun romanica ?!Cu nimic,iar dna. are deja locul rezervat intr-o alta structura globalista,pt ca nu-i asa tot ceea ce vedem ca se intampla nu este decat rodul NWO….

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998