CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9479 RON UP | 1 USD = 5.1794 RON UP | 1 GBP = 5.5370 RON DOWN

Arendaşi, argaţi şi interese globale

6 comentarii / 3015 vizualizări / 3 august 2019

Informaţia care îngheaţă, paralizează azi România e cea despre arderea la Caracal, într-un butoi de tablă, a Alexandrei Măceşanu, 15 ani. Vladimir Beliş, fostul şef al IML (Institutul de Medicină Legală), a confirmat că lucrul e posibil : la 200-300 de grade, „dacă ţinea cadavrul mai multe ore, acesta se putea transforma în cenuşă. Mi se pare o ciudăţenie faptul că nimeni nu a sesizat fum, miros, în acea perioadă în care a ars”.
„Breaking news”-urile, isteria şi intoxicările bine plasate vor continua, se vor diversifica până ce vom avea un nou preşedinte. Care se poate foarte bine să nu mai fie încă actualul-fostul preşedinte Klaus Iohannis. Jucătorii principali ai dezinformărilor şi manipulărilor reprezintă tabere interne dar mai ales externe (mult mai profesionist) ireconciliabile. Rolul Vioricăi Dăncilă e cel mai simplu. Ea nu trebuie (pentru că nu poate) să ajungă la Cotroceni, dar trebuie (şi poate !) să aducă PSD-ul spre cel mult 15 % la viitoarele alegeri parlamentare. Ceva ce trebuia să se întâmple de mult. Şi totuşi, oameni altfel serioşi ai factorului intern o identifică pe Viorica Dăncilă cu „răul cel mai mic”. Şi, bineînţeles, cea mai la îndemâna factorului intern, vechi mai ales.
Pentru că factorul intern recent, într-o frăţie indestructibilă cu factorul global, se identifică perfect cu USR şi cu candidatul ei la preşedinţie, Dan Barna. Şi în aproape egală măsură cu Dacian Cioloş, candidat desemnat la postul de prim-ministru, în tandem cu Dan Barna. Dacă e adevărat (e greu, aproape imposibil de verificat !) că USR a fost fabricat de deja celebul general Florian Coldea şi de oamenii săi din SRI, putem presupune că Florian Coldea se va întoarce pe cai mari la conducerea SRI şi poate chiar mai mult decât atât.
Cea mai mare greşeală a totuşi carieristului de profesie Klaus Iohannis s-ar putea dovedi demiterea hazardată a generalului Coldea. Pretextul cu dezvăluirile lui Sebastian Ghiţă şi ale lui Victor Ponta e foarte firav, bun doar pentru televiziuni toxice. Klaus Iohannis ar mai fi încercat o dată să-l elimine pe Florian Coldea de la conducerea operativă a SRI la câteva luni după preluarea mandatului său. I s-ar fi arătat o pisică mare şi ar fi retras instantaneu decretul de demitere deja semnat. Marile „pisici” din dosarele sale n-au dispărut. Printre ele, participarea, împreună cu Carmen Iohannis, în anii ’90, la adopţiile internaţionale, în fapt, un probabil trafic de copii. Dar, până la urmă, Klaus Iohannis l-a înlăturat pe puternicul general Coldea, lucru infinit mai periculos decât abandonarea „Slujirii”, Laura Codruţa Kövesi.
Pe cei care l-au fabricat preşedinte (Traian Băsescu, Vasile Dâncu, un înalt reprezentant american, Florian Coldea), Klaus Iohannis i-a servit fără să clipească, cu excepţia lui Florian Coldea, pe care l-a eliminat. Drept îi ? Just îi ? Acoperirea cu Germania, Angela Merkel şi UE (confraternul luxemburghez Jean-Claude Juncker) a folosit cinci ani de minune. Traian Băsescu nu a fost deranjat cu nici un dosar – lui Petro Poroşenko, în Ucraina, i s-au întocmit în câteva săptămâni 13 (!) dosare de urmărire penală. Klaus Iohannis a acceptat, iniţial fără să se consulte cu nimeni, mărirea bugetelor militare la cererea preşedintelui american Donald Trump. Vasile Dâncu a fost propulsat vicepremier în fantomaticul guvern tehnocrat al lui Dacian Cioloş. Numai Florian Coldea, nimic-nimic, dimpotrivă, out. Mare greşeală !
Tragedia în anchetă de la Caracal va ocupa televiziunile, presa scrisă câtă mai este, site-urile şi blogurile cel puţin până pe 10 august, când se anunţă o altă manevră de proporţii, care ar putea chiar dărâma fragilul guvern al Vioricăi Dăncilă. Viorica Dăncilă şi-a luat aere de dictator brutal şi a eliminat-o pe Ecaterina Andronescu de la Ministerul Învăţământului. Pretextul eliminării e cel puţin ridicol. Ceea ce nu înseamnă că Ecaterina Andronescu nu şi-a încheiat aici, probabil definitiv, prea lunga ei carieră ministerială. Iar Ministerul Învăţământului continuă să fie una dintre instituţiile cele mai corupte, mai degradate, mai puţin modernizate. Printre altele, nu avem nici o înaltă şcoală cotată cu adevărat internaţional.
Cine ţine să urmărească îndeaproape „Afacerea Caracal” se poate informa prioritar de pe site-ul ziarului Adevărul. Pentru că acesta, Adevărul, e mereu cu câţiva paşi înaintea celorlalte surse. Al cui e şi ce interese reprezintă Adevărul ? Proprietar ar fi Cristian Burci, cândva el însuşi implicat de presă în adopţii internaţionale sau trafic de copii, dar adevăratul dirijor al Adevărului ar fi undeva prin servicii. Andrei Pleşu şi Dilema sa nu sunt decât imaginea de marcă, o „anchor” sau mai degrabă la noi o „geamandură”, a Adevărului (cândva traducerea directă a „Pravdei”). (Petru Romoşan)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

6 Comentarii

 1. Dacian Cioloș: Nu poate fi vorba doar de o alianță electorală și de târguieli pe anumite nume și locuri pe listă/ Am vorbit cu Dan Barna, am înțeles că alianța politică urmează să fie votată.
  Liderul PLUS, Dacian Cioloș, a declarat pentru G4Media.ro că a vorbit cu liderul USR, Dan Barna, și că alianța politică urmează să fie votată în cadrul comitetului politic al USR care se desfășoară sâmbătă. Precizările liderului PLUS vin după ce sâmbătă mai mulți reprezentanți USR au anuțat pe Facebook votarea unei alianțe electorale, nu politice G4 Media

  • N-ai putea să citezi din SRI Media doar pe intranetul SRI?

  • Marlanoiul Ciolos Dacain este in stare sa manace si materii fecale, nu numai sa bea urina doar pentru a fi la osul puterii, ramans fara oase canceros nazist/stalisnite de ros Ciolos va putrezi in mocirla satului de unde unchiul securist l-a luat fara sa si-l spele de animalitate. Barna Dan nu exista decat in masura in care PSD va ramane la putere, deoarece Barna Dan depinde olimbical de PSD, cu PSD CIOLS A PARDUIT BANUL PUBLIC, CU PSD a adevenit baron corupt in Sibiu si el si nazistul klaus iohannis.

 2. Sa le zicem pe nume: Arendasi Ciolos Dacian si Barna Dan, creatii a securitatii comunsit/ceausiste, nazistul Klaus Werner Iohannis ocupand un loc special in marea criminalitate occidentala de sorginte nazist/stalisnita. Dancila Vasilica este doar un argat in fusta si cu urme de balegar pe calcaie, adusa in PSD de cei care vor insela pana la drama finala marlanimea ceausista din tara, turma de manevra electorala.. Peste toti acestia sta Basescu Traian , spion sovietic si taranoiul paranoic Coldea sluga credinciasa a mafiotului Basescu Traian. Am o intrebare, mai are Romania vreo sansa politica ce sa salveze tara din ghiarele asasinilor, argati, arendasi ,tradatori de tara, enumerati in articol??

 3. Echipa mixtă Coldea-Kovesi – o combinație sinistră de paranoia și stalinism
  Coldea crede despre el că e Isus și că e înconjurat de mulți Iuda care l-au trădat. Până să-i aresteze Kovesi pe trădători, poate vine totuși doctorul și îi face o injecție lui Coldea – Mugur Ciuvica

 4. Patronul Adevarului, si a lui Andrei PLesu cu Dilema si dilematicii sai cu tot, ar fi Florian Coldea ? Am inteles corect ? S-auzim numai de bine !

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998