CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Aripile lui Traian

1 comentariu / 2107 vizualizări / 2 ianuarie 2016

Mulţi se tem că Traian Băsescu s-a reinventat. Şi că devine, pe zi ce trece, mai puternic. Pe bună dreptate. Fostul preşedinte are aripi. Şi dă din ele. Gata să-şi ia zborul. Care sunt aripile lui Traian Băsescu? De ce sunt cât se poate de serioase prognozele conform cărora partidul său va fi mai puternic decât se aşteaptă mulţi, după alegerile parlamentare? Şi ce anume ar putea frâna acest avânt?
În foarte puţine cuvinte, aripile lui Traian Băsescu sunt serviciile secrete, DNA, CSM şi Înalta Curte. Şi asta în ciuda faptului că mai multe schimburi de replici, din 2015, au creat impresia, iar pentru naivi, chiar certitudinea, că relaţiile dintre Traian Băsescu şi şefii respectivelor instituţii s-au stricat. Că ele ar fi iremediabil compromise. În realitate, schimbul violent de replici nu a făcut decât să consolideze toate părţile. Să-i facă pe toţi mai credibili. Adică, Traian Băsescu, iată, nu a coordonat decât instituţional, şi nu, Doamne fereşte, altfel, aparatul operativ al serviciilor secrete, pe doamna Laura Codruţa Kovesi, o parte din CSM şi Înalta Curte. Când nu a mai existat acest raport instituţional, când Traian Băsescu nu a mai exercitat funcţia de preşedinte, căruţa s-ar fi rupt. Total fals.
A trecut un an întreg. Niciuna dintre fărădelegile, până acum probate, săvârşite de Traian Băsescu nu s-a concretizat într-un dosar penal şi într-o trimitere în faţa vreunei instanţe. Băsescu rămâne, după un întreg an, Albă că Zăpadă. Un talent de veritabil prestidigitator care îşi mânuieşte, mai departe, păpuşile. Restul este butaforie.
Aripile lui Traian Băsescu, care nu sunt altceva decât expresia unor grupuri ilegitime de interese care au pus stăpânire pe România şi care, într-un singur cuvânt, se numesc “sistem”, nu vor fi retezate decât atunci când:
1. Va fi schimbată conducerea operativă a tuturor serviciilor secrete.
2. Va fi schimbată conducerea DNA.
3. Va fi schimbată întreaga conducere a Înaltei Curţi.
4. Vor fi făcute schimbările necesare în CSM. (Sorin Roșca Stănescu)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. Pai ziceai,cu putina vreme in urma,ca-i expirat,ca nu mai conteaza etc.etc.Personal te contraziceam pentru ca,la capitolul „preziceri”nu prea le nimeresti.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998