CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Articol socant pe ziare.com: statul-paralel scoate capul la lumina?

3 comentarii / 14501 vizualizări / 17 ianuarie 2018

Fără îndoială, cea mai fierbinte teză din politica ultimei perioade este existența așa-numitului stat-paralel în România, sau ”sistemul”, cum i se mai spune, acea mega-structură ocultă – formată din grupări din instituții de forță ale statului, anumiți politicieni și afaceriști, personaje din afara țării șamd – care face cu adevărat jocurile în țară. Denunțat de presa liberă, de analiști, de tot mai mulți politicieni și afaceriști, de figuri ale societății civile șamd, ”sistemul” ca și concept, este puternic negat de președinte ori de acoperiții din media, care îl etichetează drept o gogoriță. Diavolul trebuie să te facă să crezi că nu există, nu-i așa? Iată, însă, că despre rolul marcant al statului-paralel se vorbește azi, explicit, într-o analiză publicată pe cel mai influent site al sistemului, ziare.com.

O analiză ziare.com dedicată situației momentului – schimbarea de guvern – acreditează negru pe alb ideea că PSD se confruntă, în bătălia politică, exact cu acel stat paralel pe care președintele însuși îl neagă hotărît.

Ce aflăm din materialul semnat de seniorul editor al ziare.com, Iulian Leca?
În primul rînd, că noua propunere de premier a PSD nu are legături cu serviciile:
”Liviu Dragnea a obtinut demisia lui Tudose si a reusit sa-si impuna ca premier desemnat unul dintre oamenii cei mai apropiati din partid, in persoana europarlamentarului Viorica Vasilica Dancila, basca faptul ca, din cate se pare, si departe de orice legatura cu vreun serviciu de informatii”.
Asta pare a fi o veste rea.

În schimb, există și o veste bună pentru fanii lui Coldea, Kovesi & comp:

”Chiar daca desemnarea Vioricai Dancila pentru functia de prim-ministru al Guvernului Romaniei va fi acceptata de presedintele Klaus Iohannis si chiar daca aceasta se va dovedi cel mai mare adversar al „sistemului” si „statului paralel”, principalii dusmani nevazuti ai social democratilor, rezultatele de pana acum ale guvernarii girate de Liviu Dragnea sunt vecine cu dezastrul”.

Pentru ca PSD să rămînă în cărțile puterii și după viitoarele alegeri, mai aflăm, mai trebuie îndeplinite niște condiții.

”Pentru ca toate acestea sa se intample, ar mai trebui sa apara ceva dincolo de acceptarea nominalizarii de catre Iohannis. E obligatoriu ca viitoarea echipa care va forma Guvernul Dancila sa invinga „sistemul” si „statul paralel”, dusmanii cei mai aprigi ai pesedistilor, care e de presupus ca vor incerca in continuare sa puna bete in roate social democratilor”.

??????
Adică se admite pe siteul preferat al structurilor tocmai faptul că ele, structurile, există și luptă din greu cu PSD?

Mai mult:

”Prin desemnarea Vioricai Dancila ca viitor prim-ministru al Romaniei, Liviu Dragnea declara razboi deschis institutiilor care pana acum se obisnuisera sa isi imparta puterea cu clasa politica, indiferent de partide si nume. Ar putea inseamna inceputul sfarsitului pentru PSD si, in acelasi timp, primul pas spre seppuku politic al lui Liviu Dragnea”.

Adică se admite pe siteul preferat al structurilor că, de ani de zile, acestea își trag o ditamai felia din cașcavalul puterii, prin negocieri oculte cu partidele?

În fine, ni se mai transmite, la coadă:

”Ar fi nevoie de un noroc „chior” ca planul lui Liviu Dragnea sa aiba succes si sa castige marea miza de anul viitor. Printre altele, ar fi nevoie si ca Iohannis sa asiste la desfasurarea de forte pesedista neutru si apatic, dar urmarind-o cu maxima ingrijorare, iar „sistemul” si „statul paralel” sa isi doreasca sa fie restranse si readuse in limitele constitutionale.
Cu Iohannis s-ar putea ca Dragnea sa aiba noroc. E insa mai putin probabil ca va trece la fel de usor si prin reformarea „sistemului””.

Citești și rămîi stupefiat.
Dacă articolul sus citat ar fi fost creația lui Ion Cristoiu, Horațiu Pepine, Alina Mungiu, Sorin Roșca Stănescu, Stelian Tănase ori a altui analist din stirpea celor care au denunțat și criticat statul-paralel, ar fi trecut neobservat.

El este, însă, promovat de crucișătorul flotei sereiste din presă, ziare.com, (vezi și dezvăluirile explozive ale colonelului Dragomir) al cărei căpitan e, cu duioșie, alintat de confrații de breaslă drept ”coloneleasa Dogioiu”.

Gafă editorială de proporții?
Ori statul-paralel s-a decis să scoată capul în lumina reflectoarelor? (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

3 Comentarii

  1. Daca madam este din Dimbovița si este in PSD dinaintea lui Dragnea cum sa fie omul lui Dragnea in PSD cind el a venit in PSD după ce madam deja avea rol in PSD ? NU mai stiu puțoii presedintelui IuhANNUS ce sa bage de vina ,si sar de kur in sus liberalii si USRistii care vor anticipate,..Basescu vrea pe Siegfrid pentru PM,..alt ”romăn” ?

  2. Nici macar asta nu e statul paralel, ci un nivel de putere apropiat celui politic care isi cere drepturile. Din statul paralel adevarat fac parte toti romanii, inclusiv amaratii aia de la tara care se plang de saracie si apoi pleaca in strainatate si participa la operatiuni ale securitatii.

  3. De mai mult timp am o neclaritate: ofiterii astia din servicii si DNA nu au jurat pe drapel pentru apararea tarii si a poporului roman? Atunci de ce la orice masura benefica luata de guvernanti apar contralovituri si piedici. Lui Macovei.Tapalaga.Liiceanu,Dogioiu si altora care au denigrat continuu Romania si poporul roman nu le este teama ca va veni vremea sa raspunda in fata legii pentru actiunile si tradarile lor?A picat Ceausescu si altii cael si nu o sa dea cont niste foame in git ca astia. Vine vremea.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998