CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

UPDATE Articolul zilei: Osanale patetice catre Maior. Sau mai mult de atit?

5 comentarii / 4373 vizualizări / 17 octombrie 2017

Probabil cel mai neobișnuit articol al ultimei perioade a apărut azi, într-o publicație on-line, și constituie o odă atît de deșănțată la adresa fostului șef al SRI, George Maior, încît bătrîna ”Scânteia” ar sughița de oroare, dacă ar mai trăi. Pe de altă parte, însă, ținînd cont de locul unde a apărut, materialul dă de gîndit.

Concret, articolul, publicat de DCNews.ro, enumeră toate presupusele reușite din cariera de ambasador la Washington ale lui George Maior, concluziile finale fiind, în fapt, o suită de osanale patetice dedicate acestuia, într-o formă greu de regăsit chiar și în presa actuală, destul de specializată în perierea unor personaje publice:

”Enumerarea unor întâlniri, evenimente sau acțiuni, care au avut un caracter public, reprezintă doar o mică parte din munca de lobby pe care trimisul României o face în Statele Unite.
Scopul poate fi doar unul, acela ca țara noastră să-și atingă obiectivele strategice: pace și prosperitate, într-un climat de stabilitate, din care România să beneficieze pe termen lung. Poate că și problema vizelor se va rezolva în timp tot ca urmare a unui constant șir de eforturi, care înseamnă multe contacte tete-a-tete.
Am scris toate acestea pentru a sublinia și multele lucruri bune care se fac în interesul României, cu oameni muncitori în eșaloanele mai puțin vizibile ale României și care se implică de dimineața până seara să reușească ceva.
Dacă noi vom continua să scoatem în evidență doar aspectele negative, scandalurile și cancanurile, n-avem cum să culegem altceva. Vom sta mereu să răspundem unor injurii sau ne vom consuma energia în lucruri mici, care ne dezbină” se arată în material.

La prima vedere, un articol banal de PR, poate ceva mai ”dedicat” decît ar fi cazul.
Ținînd cont de greutatea jurnalistică a patronului siteului, Bogdan Chirieac, sunt, însă, șanse mari să fie mai mult de atît.

Se pregătește, oare, terenul revenirii lui Maior în politica dîmbovițeană, pe fondul tensiunilor de la vîrful PSD?
Deloc imposibil; o chestiune de urmărit cu atenție în perioada care urmează. (B.T.I.)

UPDATE

Deputatul PMP Robert Turcescu ne semnalează un element care face povestea încă și mai interesantă:
semnatarul articolului, Flaviu Predescu, 37 de ani, este fostul șef de cabinet al lui George Maior în perioada cînd era senator PSD, ulterior fiind angajat de acesta, după numirea la șefia SRI, pe post de consilier. Pentru a ocupa acest post, Predescu a demisionat, în 2007, din postul călduț de consilier județean al PSD din Alba.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

5 Comentarii

  1. catalin tache in ziarul national tot zice de george maior ca va prelua psd

  2. Grotescul la el acasă.

  3. Dacă articolul este semnat de Flaviu Predescu, cum bănuim, este natural. Flaviu Predescu a fost protejatul lui Maior. Şi nici nu excelează la capitolul caracter

  4. Flaviu George Predescu şi-a clădit întreaga carieră pe astfel de procedee. Acum îşi închipuie că este mare scriitor, mai nou… Şi articolele scrise despre el sunt la acelaşi calapod, pe un procedeu binecunoscut – el este lăudat de tot felul de inşi din lumea literară, iar el, la rândul lui, îi laudă pe ei…

  5. Flaviu Predescu este unul din cei mai notabili şi talentaţi scriitori români ai ultimilor douăzeci de ani! În plus, un om de o rară cultură şi care a arătat clar prin arta poeziei sale unice şi a romanelor sale unice găunoşenia aşa-zişilor creatori generatori de scepticism, precum Mircea Cărtărescu, Pynchon şi alţi scriitori zadarnici….

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998