CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Asanare morala: Guvernul combate bolile venerice cu puscariasi

0 comentarii / 2937 vizualizări / 15 martie 2011

Guvernul Boc a decis, recent, să reglementeze situația pușcăriașilor patriei care vor să muncească, elaborînd, prin ministerul Justiției, un ordin, cu nr.420/C, intrat în vigoare astăzi, privind condițiile în care deținuții pot presta diverse activități.

Astfel, Unitățile subordonate Administrației Naționale a Penitenciarelor vor putea încheia contracte cu cei interesați de folosirea deținuților la munci, inclusiv a persoanelor aflate în arest preventiv. Între activitățile pe care aceștia le pot presta se numără, conform ordinului lui Predoiu, acțiuni de deszăpezire, de curățenie, de ocrotire a maidanezilor, de îngrijire a persoanelor în vîrstă, singure, bolnave, cu dizabilități etc, acțiuni de sprijinire a familiilor monoparentale cu copii în întreținere, ori de igienizare a unor spații precum școli, grădinițe, creșe etc. Bucuria părinților, mai mult ca sigur.
O prevedere interesantă este cea de la art.3, alin.J, potrivit căreia deținuții vor mai putea fi folosiți la ”prevenirea răspîndirii bolilor cu transmitere sexuală”, fără a se furniza detalii, dar putem specula că violatorii vor fi puși să poarte pancarte la gît pe care va scrie ”Nu faceți ca mine!”.(B.T.I)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998