CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Asemanari tulburatoare: mitingul din 10 august si turul doi al prezidentialelor

11 comentarii / 8827 vizualizări / 28 august 2018

Mitingul din 10 august a trecut, marile semne de întrebare rămîn, unele chiar se înmulțesc, pe măsură ce faptele sunt judecate la rece și nu influențate de factorul emoțional declanșat în acea perioadă. O observație extrem de interesantă e cea privind asemănarea frapantă, dintr-un anumit punct de vedere, între mitingul diasporei și votul din turul doi al alegerilor prezidențiale din 2014.

Să începem cu o mică poveste, care a făcut să se consume multe energii întru explicarea evenimentelor, decenii de-a rîndul: în august 1915, escadroanele regimentului Norfolk al Armatei Britanice au atacat satul Anafartha din Turcia. În timpul asediului, soldații au intrat, conform propriilor relatări, într-un nor de ceață ciudat. Ajunși pe partea cealaltă a norului, au constatat cu stupoare că o bună parte dintre ei – 267 mai exact – dispăruseră fără urmă. Demersurile de după război ale guvernului britanic pe lîngă cel turc pentru eliberarea presupușilor prizonieri au fost inutile; nimeni nu știa nimic despre cei dispăruți. Cei 267 nu au fost găsiți niciodată.

Un fenomen, am spune, la fel de bizar s-a petrecut în 10 august, la mitingul diasporei. Cu cîteva zile înaintea lui, pe rețelele sociale – locul tradițional de mobilizare pentru protestele din ultimii ani – a circulat un amplu desfășurător al evenimentelor preconizate pentru 10 august, pe care îl reproducem integral la finalul acestui material.

Sub genericul ”Diaspora – Împreună suntem România”, programul respectiv conținea date extrem de precise legate de modul în care milionul de diasporeni urmau să plece spre țară în cel mai mare aflux uman din istoria țării noastre.

Cum suna respectivul program?
Cam așa:

”7-9 august:
Torino (Italia):
Pe 7 august la ora 15:00, coloana de mașini va pleca pe traseul: Torino, Area Servizio Settimo Sud situată pe A4 direcția Milano – Padova – Trieste – Budapesta – Vama Nădlac (jud. Arad) – Timișoara (8 august, ora 20:00).
La Budapesta se așteaptă coloanele de mașini care ajung din Marea Britanie, Franța, Germania, Austria și Țările Nordice!
Pe 9 august, dimineața, coloana de mașini va pleca din Timișoara spre București.
Organizat de Diaspora Europeana, Diaspora UNITA AJUTA România, Insistam pentru Romania Demna și Revolutie ANTI Comunism.
Eveniment Facebook: Coloana diasporei Italia-Romania 10 August” (urma o adresă de Facebook n.n.)

Sau:

”7 august:
Londra:
La ora 06:30, de la M25 South Mimms Hgv Stop, coloana de mașini pleacă din Londra spre România!
Pe 8 august, coloana de mașini se întâlnește la Budapesta cu alte coloane de mașini care vin din Europa!
Organizat de Diaspora Europeană.
Eveniment Facebook: Diaspora din Londra merge acasa!”

Similar, erau prezentate plecările în grup spre București din orașele din interiorul țării, sutele ori miile de mașini urmînd să meargă disciplinat, în coloane, spre Capitală, calculat în așa fel încît sosirea să se producă pe 10 august.
Era trecută, ca un fel de bonus, și ”invazia” Capitalei de către țărani și agricultori.

Totul asezonat cu informații precise despre ore, locuri de întîlnire, nume de organizatori responsabili la fața locului, de grupări civice organizatoare plus cîte o adresă de Facebook la care se găseau informații despre fiecare operațiune în parte.
De asemenea, programul mai cuprindea informații precise legate de orașele din străinătate unde urmau să se desfășoare mitinguri de protest în paralel cu cel mare, de la București: Londra, Amsterdam, Madrid, Roma, Bruxelles, Viena, Zurich.

O asemenea organizare minuțioasă, aproape militărească, a fost de-a dreptul intimidantă pentru cei care vor fi parcurs programul cu privirea.
Imaginea de ansamblu – o Românie pur și simplu luată cu asalt de către românii furioși de peste granițe.
Și obsedantul număr ”1.000.000” rostogolit în toate modurile imaginabile. Urma să fie epic. Urma să fie o erupție vulcanică socială!
Au existat chiar suplimente neașteptate: în chiar ziua mitingului s-a răspîndit cu repeziciune informația că zeci de motocicliști ploieșteni s-au adunat și au plecat înspre Piața Victoriei. Ce spectacol trebuia să fie descinderea motoarelor ambalate agresiv la miting!

Ce a urmat?
Simplu: s-a repetat drama regimentului Norfolk, de astă dată fără ceață.
Zecile de mega-coloane de mașini au rămas pe hîrtie și nu le-a văzut nimeni vreodată.
Imaginați-vă ce impact ar fi avut, să zicem, o Denise Rifai urcată la vama Nădlac într-o mașină dintr-o asemenea coloană de diasporeni și transmițînd live tot drumul spre București.
”Oamenii ne salută pe șosele, peste tot pe unde trecem, și aruncă flori. Mai avem cîțiva kilometri pînă la București; sunt sute de mașini care merg ca un șarpe gigantic pe autostradă, în fața noastră!” bla-bla-bla.
Ne amintim că gălățeanul venit la București cu lada cu bere pentru Dragnea fusese luat în primire de presă încă de la coborarea din microbuz și filmat pînă la sediul PSD.

De astă dată, nimic…

Nimeni din presă nu a însoțit coloanele de mii de mașini venite, zice-se, din diaspora.
Nimeni nu a relatat parcursul lor, pe etape, cum s-a întîmplat nu demult cu clujenii plecați pe jos spre alt miting din București.
Nimeni nu a prezentat imagini de la mitingurile programate în capitalele europene.

De ce?

Dintr-un motiv banal: ele nu au existat nicio secundă.
În vămi nu s-a semnalat nicio afluență de români în raport cu perioadele similare din alți ani, ba chiar se pare că a fost nițel mai scăzută ca de obicei.
Coloana de motocicliști ploieșteni nu a mai ajuns în București.
În media s-a vorbit de unele mașini ale diasporei care ar fi ajuns în Piața Victoriei la miezul nopții de 9 spre 10 august, dar era vorba de cîteva vehicule mari și late.
Milionul de diasporeni nervoși – căruia ar fi trebuit să i se adauge protestatari din țară, tefeliștii bucureșteni, membrii PNL și USR care își anunțaseră susținerea pentru miting ori galeriile ultrașilor aduși ca provocatori – s-a dovedit a fi doar cîteva zecii de mii de manifestanți, adică la cota uzuală de proteste care se înregistrează de doi-trei ani.

Figurile diasporenilor s-au volatilizat ca prin farmec. Nu tu pancarte șmechere, pregătite din timp, nu tu steaguri ale țărilor de adopție, ca să se ”marcheze” mai bine terenul, în fapt recuzita a fost mai săracă decît oricînd. Nu tu filmări din elicopter ori cu drona ale mașinilor ”căpșunarilor” venite, declarativ, cu surle și tobe de peste hotare și cu steaguri scoase prin geamuri. Asta, cu excepția cîtorva imagini difuzate, strategic, de anumite organe de presă, în care se vedeau două-trei mașini cu steagul românesc în geam de prin Dover (vezi foto) ori cine mai știe de pe unde.
Și, foarte important, nicio personalitate importantă din diaspora, venită de afară să facă ordine în țara-mamă. Ba chiar au lipsit și figurile tradiționale de pe la mitinguri, de parcă s-ar fi știut că iese cu bătaie.

Mega-mitingul milionului de diasporeni s-a dovedit în final un miting oarecare ca și participare; doar agitația mediatică a fost gigantică, în cazul său, deosebindu-l net de tot ce a fost pînă acum. (Și, desigur, violențele care s-au produs, dar asta e deja altă poveste.)

Cu excepția, dacă vreți, a alegerilor prezidențiale din 2014.

Ca și în 10 august, atunci a fost pusă în scenă, între cele două tururi de scrutin, o operațiune uriașă de manipulare cu scopul de a crea impresia că în turul doi românii din țară s-au bulucit la urnele de vot, enervați că frații diasporeni nu fuseseră lăsați să voteze după plac în primul tur. Și nici în turul doi, pentru că guvernul pesedist ticălos refuzase să mărească numărul secțiilor de vot (ceea ce era, oricum, interzis de lege).
Ne aducem aminte cu toții imaginile transmise în ziua votului de la cîteva secții de votare din străinătate, cozile imense și românii înghesuindu-se furioși, de a fost necesară ici-colo intervenția jandarmilor francezi ori italieni ca să-i disperseze.

Problema e următoarea, însă: la turul doi au venit, conform datelor oficiale, cca.două milioane de votanți în plus față de primul tur, de la 9.723.232 la 11.719.344, o cifră cu adevărat imensă.
În diaspora, numărul a sporit cu doar cca.200 000 de oameni, de la 160.000 la 379.116.

Diferența de cca.1,8 milioane de români a fost asigurată, deci, de către cei din țară.
Numai că nu a existat nici în ziua votului, nici ulterior, cea mai mică relatare despre vreo înghesuială la vot, în vreo secție, în raport cu turul anterior. Deși un asemenea spor masiv nu putea să nu lase urme.
Cum au reușit cele aproape două milioane de voturi să se strecoare așa discret în urne numai serviciile secrete ar putea, probabil răspunde. Ele și, eventual, structurile responsabile de ciudățenia nemaiîntîlnită a celor aproape 19 milioane de votanți existenți oficial în România (18.917.601 în august 2018, conform AEP), care, la o populație reală de vreo 18 milioane, ar trebui să fie doar vreo 14 milioane.

Un milion de manifestanți, două milioane de votanți în plus la urne, cinci milioane de votanți în plus în actele oficiale….cifrele mari chiar au ajuns să nu mai însemne nimic în România. (Bogdan Tiberiu IACOB)

 

 

Programul mitingului diasporei din 10 august

Diaspora – Împreună suntem România a distribuit un eveniment.
”8 august la 19:10 ·

Aici e un fel de centralizator al evenimentelor, pe unde si cum se intalnesc oamenii care vor sa vina la protest si cei care vor sa se adune in orase, din tara si de afara.
Nu-i rea organizarea, zic.
„Pentru Piața Victoriei din București au fost create 25 de evenimente de proteste. Dintre acestea, am adăugat pe cele trei de mai jos:

10 august:
Protest în Piața Victoriei:
Ora de începere: 10:00,
Organizat de Rezist Madrid, Initiativa Timisoara, Stafeta Steagului Uniunii Europene, Asociaţia Civică #activag Piteşti, Insistam pentru Romania Demna, Vocea Diasporei, Declic, Diaspora Europeană, Oradea Civica 2017, Generatia „Feisbuc” & Diaspora Romaneasca și Inițiativa Craiova.
Eveniment Facebook: Diaspora vine Acasă!
https://www.facebook.com/events/2095447564002928/

Ora de începere: 17:00,
Organizat de Diaspora Europeana, Rezistența Constanța, Insistam pentru Romania Demna, Revolutie ANTI Comunism și Romani din America.
Eveniment Facebook: Diaspora in piata
https://www.facebook.com/events/17154670036199

Ora de începere: 17:00,
Organizat de Rezistenta, Insistăm, Reset, Stafeta Steagului Uniunii Europene, Acțiunea Civică Galați, Corupția ucide, VăVedem din București și One Vision: Rezist.
Eveniment Facebook: Susținem Diaspora, în Piața Victoriei!
https://www.facebook.com/events/213707935957739/
Coloane de mașini vin la protestul din Piața Victoriei din București

7 august:
Londra:
La ora 06:30, de la M25 South Mimms Hgv Stop, coloana de mașini pleacă din Londra spre România!
Pe 8 august, coloana de mașini se întâlnește la Budapesta cu alte coloane de mașini care vin din Europa!
Organizat de Diaspora Europeană.
Eveniment Facebook: Diaspora din Londra merge acasa !
https://www.facebook.com/events/1008313986014024/

7-9 august:
Torino (Italia):
Pe 7 august la ora 15:00, coloana de mașini va pleca pe traseul: Torino, Area Servizio Settimo Sud situată pe A4 direcția Milano – Padova – Trieste – Budapesta – Vama Nădlac (jud. Arad) – Timișoara (8 august, ora 20:00).
La Budapesta se așteaptă coloanele de mașini care ajung din Marea Britanie, Franța, Germania, Austria și Țările Nordice!
Pe 9 august, dimineața, coloana de mașini va pleca din Timișoara spre București.
Organizat de Diaspora Europeana, Diaspora UNITA AJUTA România, Insistam pentru Romania Demna și Revolutie ANTI Comunism.
Eveniment Facebook: Coloana diasporei Italia-Romania 10 August
https://www.facebook.com/events/276523696445001/

9-10 august:
Vama Borș (jud. Bihor) pe 9 august și Pitești pe 10 august:
Pe 9 august, la ora 07:00, coloana de mașini va pleca pe traseul: Vama Borș (jud. Bihor) – Oradea – Cluj-Napoca – Sibiu.
La Sibiu, această coloană se va uni cu coloana de mașini care pleacă dimineață din Timișoara și trece prin Deva și Alba Iulia.
Protestatarii vor merge la sediul PSD Sibiu pentru un flashmob `Fără penali în funcții publice`.
Seara, coloana va ajunge la Pitești unde va participa la un protest în centrul orașului.
Pe 10 august, la ora 09:00, coloana de mașini va pleca de la kilometrul 110 de pe A1 Pitești și va ajunge în București.
Organizat de Inițiativa Timișoara, Oradea Civica 2017 și Aradul Civic.
Eveniment Facebook: Coloane către București! Diaspora vine acasă!
https://www.facebook.com/events/246626442620837/

9 august:
Timișoara:
Dimineața, coloanele de mașini care au plecat din Europa și au ajuns pe 8 august seara în Timișoara, vor pleca pe traseul: Timișoara – Deva – Alba Iulia – Sibiu.
La Sibiu, coloana se va uni cu coloana care vine pe traseul Vama Borș (jud. Bihor) – Oradea – Cluj-Napoca – Sibiu.
Organizat de Initiativa Timisoara, Declic și Razvan Codreanu.
Eveniment Facebook: Rezistam impreuna cu diaspora
https://www.facebook.com/events/970022003177327/

Baia Mare:
La ora 12:00, coloana de mașini pleacă din fața Platoului București din Baia Mare și ajunge la București.
Organizat de Aurélia Eppinger şi Gabi Rogojan.
Eveniment Facebook: 9 august – Morosenii pleaca la Bucureşti !
https://www.facebook.com/events/1406338502799078/
10 august:

Galați:
La ora 13:00, coloana de mașini pleacă de la Sala Sporturilor din Galați la București.
Organizat de Revoluția Continuă.
Eveniment Facebook: 10 august Caravana Galati-Bucuresti
https://www.facebook.com/events/229694601025448/

Iași – event 1:
La ora 09:00, coloana de mașini pleacă din Piața Unirii din Iași având următorul traseu: Iași – Roman – Bacău – Adjud – Focșani – Râmnicu Sărat – Buzău – Urziceni – București.
Organizat de Reset și Vă Vedem din Iași.
Eveniment Facebook: Caravana 10 august Iași – București
https://www.facebook.com/events/1390345314428913/

Iași – event 2:
La ora 09:00, coloana de mașini pleacă din Piața Unirii din Iași având următorul traseu: Iași – București.
Organizat de Reset şi Iasul nu tace.
Eveniment Facebook: Toți pentru diaspora! Toți pentru România!
https://www.facebook.com/events/1021606811350924/

Constanța:
La ora 12:00, coloana de mașini pleacă din fața Prefecturii din Constanța și ajunge la București.
Organizat de Rezistența Constanța și Constanța Protestează.
Eveniment Facebook: 10 August – Constănțenii merg la București
https://www.facebook.com/events/491313814628313/

Craiova:
La ora 09:30, coloana de mașini pleacă din fața aeroportului Craiova având următorul traseu: Craiova – Balș – Slatina – Pitești – București.
Organizat de Nicolae Silviu Drîmboi
Eveniment Facebook: Craiova Solidara cu Diaspora – 10 August la Bucuresti !
https://www.facebook.com/events/226405151399508/

Pitești:
Dimineața, coloana de mașini pleacă din Piața Vasile Milea și ajunge la București.
Organizat de Asociaţia Civică #activag Piteşti.
Eveniment Facebook: 10 August – Argeşenii merg la București
https://www.facebook.com/events/2184825421752478/

Ploiești – event 1:
La ora 15:00, coloana de mașini pleacă din Hipodrom și ajunge în București.
La ora 16:30, persoanele care nu vin cu mașinile, vor pleca cu trenul din gara de Vest.
Organizat de Ionut Gabriel Maxim.
Eveniment Facebook: PLOIEȘTIUL LA BUCUREȘTI! UNICA SOLUȚIE ÎNCĂ O REVOLUȚIE!
https://www.facebook.com/events/231604470902423/

Ploiești – event 2:
Loc de întâlnire: parcarea din Gara de Vest, ora 16:00,
Plecare cu mașina în coloană sau cu trenul la protestul din Piața Victoriei – București.
Organizat de Pagina Lui Mihai şi Fara penali.
Eveniment Facebook: 10 August Ploiestiul Protesteaza Alaturi de Diaspora.
https://www.facebook.com/events/1607798436186083/

Târgu Jiu:
La ora 06:30, coloana de mașini pleacă din parcarea de la Mall din Târgu Jiu și va merge pe traseul: Târgu Jiu – Rovinari – Turcești – Filiași – Craiova – Balș – Slatina – Pitești – București.
Organizat de S.A.M Impotriva Coruptiei.
Eveniment Facebook: Oltenii merg la Bucuresti
https://www.facebook.com/events/694422217577224/

Protestatari din România și Diaspora vin în Piața Victoriei din București
9 august:
Arad:
Locul de întâlnire: Piața Podgoria, 08:00,
Plecare cu trenul sau avionul la București!
Organizat de Dumitras Flavius, Marius Ionel Palea și Călin Miclăuș.
Eveniment Facebook: Plecare din Arad la protestul din București!
https://www.facebook.com/events/2086052211684171/

Cluj-Napoca – event 1:
Locul de întâlnire: Platoul Sălii Sporturilor Horia Demian, 09:00,
Plecare la București!
Organizat de Andrea Dani şi Dan Ianisevschi.
Eveniment Facebook: Plecare din Cluj la protestul din București!
https://www.facebook.com/events/299157174153487/

Cluj-Napoca – event 2:
Locul de întâlnire: la Clopot, pe Bulevardul Eroilor, 19:00,
Plecare cu trenul la București!
Organizat de Nicolae Bogdan.
Eveniment Facebook: Plecam Din Cluj La Bucuresti Sustinem Diaspora 10 August
https://www.facebook.com/events/228956551059115/

10 august:
Alba Iulia:
Plecare la București!
Organizat de Albaiulia civică rezista.
Eveniment Facebook: Alba Iulia protestează la Bucuresti!! Ne luam țara înapoi!!
https://www.facebook.com/events/212627886095446/

Brașov:
Plecare la ora 13:00 de la Sala Sporturilor la București.
Persoanele care nu pleacă la București vor protesta începând cu ora 18:00 în fața Prefecturii!
Organizat de Brasovul Civic.
Eveniment Facebook: Romania se aduna – Protest pentru o Romanie curata
https://www.facebook.com/events/222936905084051/

Făgăraș:
Plecare la ora 13:00 la București!
Organizat de Corupția ucide și Iesiți In Strada Daca Va Pasa.
Eveniment Facebook: Pe 10 august fagarasenii merg în București! #diasporaacasa
https://www.facebook.com/events/238428136994834/

Râmnicu Vâlcea:
Plecare la ora 15:00 din parcarea Kaufland Ostroveni la București.
Organizat de Ovidiu Nitoi.
Eveniment Facebook: Diaspora vine Acasă!
https://www.facebook.com/events/2437992379760590/

Dublin – Irlanda:
Plecare la București!
Organizat de Rezist Dublin, Rezist Madrid, REZIST, Rezist Bizkaia/Viscaya și Rezist Milano.
Eveniment Facebook: Rezist Dublin în București – 10 August
https://www.facebook.com/events/1078288345659236/

Roma – Italia:
Plecare la București!
Organizat de Chiriac Tiberiu Paul.
Eveniment Facebook: Românii din Italia care pe 10 august merg la Bucureşti!
https://www.facebook.com/events/275611923189084/

Localități din România:
Plecare la București!
Organizat de Corupția ucide.
Eveniment Facebook: Țăranii si agricultorii vin pe 10 August la București
https://www.facebook.com/events/221427685187981/

Proteste în România:
8 august:
Timișoara:
Piața Operei, 20:00,
Românii care au venit cu coloanele de mașini din Europa participă la acest Flashmob!
Organizat de Initiativa Timisoara.
Eveniment Facebook: Aprindem flacara diasporei
https://www.facebook.com/events/2112325849089541/

10 august:
Bistrița:
Piața Petru Rareș, 19:00,
Organizat de Fiecare cetățean, propriul politician.
Eveniment Facebook: Bistrița alături de Diaspora
https://www.facebook.com/events/490967764709687/

Cluj-Napoca:
Piața Unirii, 19:00,
Organizat de Corupția ucide şi Umbrela Anticorupție Cluj.
Eveniment Facebook: Cluj: Alaturi de Diaspora in 10 August
https://www.facebook.com/events/2411180838921970/

Constanța:
Prefectură, 19:00,
Organizat de Rezistența Constanța.
Eveniment Facebook: Constanța sprijină Diaspora!
https://www.facebook.com/events/293492631231034/

Galați:
Prefectură, 18:00,
Organizat de Acțiunea Civică Galați.
Eveniment Facebook: Galați: alături de diaspora în 10 august!
https://www.facebook.com/events/534781466955530/

Timișoara – event 1:
Piața Operei, 19:00,
Organizat de Timișoara Civică.
Eveniment Facebook: Susținem mesajul românilor de pretutindeni
https://www.facebook.com/events/289167905178733/

Timișoara – event 2:
Piața Operei, 19:00,
Organizat de PacalaIs Back.
Eveniment Facebook: Protest 10 August
https://www.facebook.com/events/274677813323934/

Proteste în Diaspora:
5 august:
Londra:
Prime Meridian, 18:00,
A fost aprinsă Torța Flacărei Diasporei!
Organizat de Diaspora Europeana, Revolutie ANTI Comunism și Iesiți In Strada Daca Va Pasa.
Eveniment Facebook: Coloana diasporei UK-Romania 10 August
https://www.facebook.com/events/1935791223387282/

10 august:
Amsterdam – Olanda:
Dam Square, 18:00,
Organizat de Rezist Olanda.
Eveniment Facebook: Diaspora pentru Romania!
https://www.facebook.com/events/195300001341254/

Bruxelles – Belgia:
Ambasada României, 19:00,
Organizat de Anca Bocancia Blaga şi Blaga Marin.
Eveniment Facebook: Protestul Românilor din Belgia #10 August
https://www.facebook.com/events/295556921192544/

Londra – Marea Britanie:
Institutul Cultural Român, 16:00,
Organizat de Rezist- Londra Protestatari Pro Democratie
Eveniment Facebook: PE 10 AUGUST Solidarizam cu tara
https://www.facebook.com/events/2251659441735511/

Madrid – Spania:
Ambasada României, 18:00,
Organizat de Rezist Madrid, REZIST, Declic, Rezist Bizkaia/Viscaya, Rezist Zürich, Rezist Milano, Rezist Dublin și Români În Alcala De Henares.
Eveniment Facebook: Solidari cu Romania-10/11 august la Madrid
https://www.facebook.com/events/520517831713686/

Roma – Italia:
Palazzo Montecitorio, 16:00,
Organizat de Chiriac Tiberiu Paul.
Eveniment Facebook: Românii din Italia care pe 10 august protestează la Roma!
https://www.facebook.com/events/2100890359984598/

Viena – Austria:
Prinz-Eugen-Straße 60, 17:00,
Organizat de Miscarea Civica Diaspora Austria.
Eveniment Facebook: Protest 10-11 August – Viena pentru Romania
https://www.facebook.com/events/305231570041182/

Zürich – Elveția:
Rathausbrücke, 20:00,
Organizat de Rezist Zürich, Rezist Madrid și Rezist Dublin.
Eveniment Facebook: Zürich – solidari cu protestatarii democratici din București
https://www.facebook.com/events/534442120318138/”

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

11 Comentarii

 1. Iohannis este un individ fără scrupule care se menține la putere prin minciuna si diversiune.

  Din punct de vedere legal si constituțional, este obligatoriu ca publicul să cunoască de la instituțiile în drept cine finanțează si organizează asemenea evenimente care au ca obiectiv destabilizarea statului.

  Cu siguranță, cât timp Iohannis va fi președinte nu se va afla adevărul despre organizatorii și finanțatorii evenimentele de la 10 august. deși vor fi declarați niște țapi ispășitori, conform interesului celor care au manipulat opinia publică.

 2. 2 mil de voturi fraudate… hoasca macoveanca a avut o premonitie in 2012 dar nimeni nu cerceteaza…

 3. Catre toti spalatii pe creieri ai PSD (multi, de altfel). Tovarasi, stati linistiti la locurile voastre si fortati-va la maxim neuronul, poate va iese: PSD are guvern, parlament, aproape toate judetele, aproape tot. Pai tovarasi, de ce nu schimba PSD aceasta situatie revoltatoare? De ce nu reface listele alea? De ce nu numara asa cum trebuie? De ce nu indreapta tot ce e de indreptat? De ce nu face nimic, in general? V-am spus sa incercati sa va fortati neuronul, asa ca incercati sa nu sariti cu Johanis, Soros si alte conspiratii. Ca aici (scuze si explicatii fara dovezi) sunteti super experti, se stie.

  • Orice problemă ar exista în România, în special una care ține de SRI, miliție și alte labe, se rezolvă repede la PSD, eventual la filiala centrală, înainte de brunch.

   În general pierdeți securiști din SRI. E multă muncă în spate.
   Economia crește, suferințele securiștilor proști din propaganda securistă se accentuează, speranțele-s deșarte.
   Cu Orban, Barna și Cioloș, succesul e garantat.

 4. Ticu = abc = un bou.

  • bai, prostea, nu sunt de acord cu ce zice ticu. eu sunt trumpist, stiu foarte bine ce i s-a incercat sa i se insceneze lui trump in america si cum, cu inteligenta(vorbesc serios) trump i-a invins. scrisoarea lui giuliani de ieri m-a convins: dragnea a castigat partida, iohannis a pierdut-o. ce sa-i faci, trump era deschis la dialog, insa iohannis nu prea a avut texte cu trump asa ca administratia trump e aliata acum cu un personaj dubios si cu avere suspect de uriasa precum dragnea. din pacate. si asta ma calca pe nervi. de ce iohannis a ignorat america in ultimii ani? ma deranjeaza , eu fiind pro-american.

   • Pro-american, trumpist, iohannist și securist, e combinația perfectă. Americanii încep să strângă rândurile, filialele de slugi securiste sunt abandonate, iar tu ești securist și-ți place că vei ajunge la pârnaie pentru abuzurile comise, alături de Iohannis, Coldea și Dumbravă.

 5. E totusi o diferenta majora intre prezidentialele din 2014 si mitingul din 2010. E vorba de tridentul Maior, Coldea si Kovesi, un trident relativ bont astazi. Deci, in 2014, „statul paralel” – ce-i mai place sintagma manelistului de Dragnea – e mai diluat. Evident ca are inca inertii institutionale. In plus, tovarasul Obama si to’arsa Clinton au luat niste suturi in fund zdravene de la Donald Trump. Care a-nceput sa le dea clanta si alora din Departamentul de Stat.

  La noi, un alt soldat al „statului paralel” a cazut azi. In pensie. Scrisoarea lui Rudi Giuliani se pare c-a facut prima victima de calibru din campul tactic. E vorba de tovarasul general Dumbrava. Nu sunt convins ca epistola lui Rudi l-a raschetat pe Dumbrava, da’ daca e asa, atunci or sa mai cada niscaiva capete. Posibil si al tovarasului Maior.

 6. Oricum ai da o nu ieșim mai mult de 15 milioane. E simplu: 5 mil pensionari + 5 milioane angajați + 3,5 milioane copii si studenți (calc rezultat din nr de nașteri anuale) + șomeri (oficiali si neoficiale ffff puțin datorită crizei de forță de munca) pușcăriași handicapați si cca 250 mii asistați social.nr de votanți reali e deci ffff ușor de calculat.

 7. Ca mitingul a fost facatura e vizibil. Mai ales ca in ultima clipa,ala din UK s-a dezis, prudent.
  Cu alegerile e intradevar coudat.Sa nu uitam ca in turul 1 Ponta conducea confortabil.O rasturnare spectaculoasa nu e practic posibil.
  Dar, fata aia frumoasa, Ana Maria Patru, nu o sti nimic?

 8. Securistii nu sunt in stare nici macar sa organizeze o mobilizare mai ampla.E drept, au compensat cu televiziunile de casa si cu facebook-ul.Coloane de masini au existat, dar din orasele tarii si organizate de PNL (in principal).Sunt si fotografii in presa locala si pe facebook care demonstraza lucrul asta.Cat despre voturile din strainatate, ele sunt controlate intr-o anumita masura de SIE.Procesele verbale se fac de catre comisii in care se regaseste de regula personalul ambasadei (adica SIE), iar reprezentantii partidelor fie lipsesc, fie sunt cumparati .La algerile urmatoare se vor face alte golanii cu votul prin corespondenta.Eu ,unul, nu as acorda drept de vot celor care nu au nicio proprietate sau/si nu platesc niciun impozit in Romania.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998