CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9749 RON UP | 1 USD = 4.7214 RON UP | 1 GBP = 5.7597 RON UP

Asistența socială – inclusă la categoria ”riscuri” în Strategia de Apărare. Serviciile au știut și au informat?

7 comentarii / 2645 vizualizări / 13 iulie 2023

Strategia Națională de Apărare a Țării, elaborată pentru perioada 2020-2024 sub coordonarea președintelui Klaus Iohannis, include domeniul asistenței sociale în categoria riscuri pentru siguranța națională, în cazul unei funcționări necorespunzătoare a sistemului. De aici rezultă direct obligația serviciilor secrete de a supraveghea și problemele din domeniu și de a informa marile autorități ale statului. În concluzie, au știut președintele și premierii despre azilele groazei? Și dacă nu, cine va da socoteală din serviciile secrete?

”O Românie funcţională înseamnă o ţară sigură, care oferă cetăţenilor săi toate condiţiile necesare pentru a duce un trai mai bun, în deplină siguranţă şi care îşi protejează identitatea, valorile, patrimoniul şi resursele, precum şi parametrii statului de drept” afirmă Klaus Iohannis în prefața Strategiei Naționale de Apărare, document de maximă greutate al statului român, aflat pe siteul administrației prezidențiale.

Document care include la capitolul Riscuri la adresa siguranței naționale:

”Persistenţa infrastructurii precare, deficitul de resursă specializată şi subfinanţarea în toate domeniile socio-economice, coroborate cu capacitatea instituţională redusă de a accesa surse de finanţare nerambursabile, de a corela politicile publice cu interesele naţionale şi misiunile strategice asumate în diferite domenii, dar şi de a realiza în mod corespunzător activităţile de control”.

”Perpetuarea unor disfuncţii trenante în organizarea marilor sisteme publice afectează drepturile fundamentale ale cetăţenilor. Riscurile derivă, în continuare, din funcţionalitatea redusă a marilor sisteme publice de sănătate, educaţie şi asistenţă socială, pe fondul deficienţelor cu caracter generalizat, conexe modului de alocare şi gestionare a resurselor, dar şi insuficienţei acestora”.

”Capacitatea instituţiilor de implementare a politicilor statului în beneficiul cetăţeanului este limitată de menţinerea unor vulnerabilităţi în utilizarea eficientă a banilor publici, accesarea şi gestionarea fondurilor europene şi implementarea de proiecte viabile de dezvoltare şi modernizare a marilor sisteme publice şi a infrastructurii autohtone”.

La capitolul Direcții de acțiune pentru asigurarea securității naționale se vorbește despre:

”Crearea și modelarea unui sistem de sănătate care să aibă în vedere situarea pacientului/cetățeanului în centrul acestui sistem”

”Corelarea politicilor privind sănătatea publică, astfel încât acestea să determine o dezvoltare durabilă a societății”

Capitolul dedicat intereselor naționale de securitate vorbește despre:

”Protejarea, apărarea şi garantarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale tuturor cetățenilor şi asigurarea securității și siguranţei lor individuale şi colective”

În fine, capitolul dedicat obiectivelor naționale de securitate vorbește despre ”dezvoltarea consolidată, durabilă şi adaptată schimbărilor sociale a marilor sisteme publice (sănătate, educaţie, protecţie socială)”.

Alături de sănătate ori educație, protecția socială a românilor este, deci, prezentă la loc de cinste în Strategia de Apărare, iar funcționare deficitară a sistemului e considerată risc pentru siguranța națională.

În consecință, ar fi interesant de aflat dacă și cît l-au informat serviciile secrete pe președintele României și pe premierii care s-au succedat de-a lungul timpului. În prezența acelor informații despre căminele groazei, mai-marii statului devin direct responsabili de orori; în absența lor, ar trebui să cadă capete grele din servicii. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

7 Comentarii

 1. Abia acesta poate fi motivul principal al precipitatei demisii de onoare a sefului politic al SRI. Hellvig stia ca urmeaza sa se rostogoleasca tavalugul.

 2. Strategia Națională de Apărare a Țării, elaborată… sub coordonarea lui Iohannis.
  Ha! Ha! Ha!

 3. E clar, scandalul asta amanat pana la ‘rotativa’, ca sa i se puna in carca pesedeuloui, in totalitate, e tot o fereastra Overton…nu va imaginati ca moare cineva de grija batranilor…Amintiti-va de ‘strategia’ covidioata in privinta persoanelor de 65+, pomenita in primul rand de Iohanis si Comitetul Arafat, apoi, platita politic de Strainu-Cercel….ca ‘lumea nu e inca pregatita sa stie’….Nu e problema strict romaneasca…in plandemie au murit batrani in azilurile occidentale, abandonati (de frica!) de ingrijitori, in urma experimentarii vaccinurilor, ori prin aplicarea (legala!) a ‘solutiei finale’, ca, la ei eutanasierea (din proprie vointa, ori din interese exterioare) e legala…E adevarat ca ei sunt cu juma de veac in fata noastra ca educatie civica, ori dezvoltare economica…la noi e si lacomia mare si disperarea de tunuri si obisnuinta de a mulge statul, inca a rams ‘convingerea’ ca furtul de la stat e doar smechereala, plus nesimtirea si lipsa de educatie altoite pe cruzimea
  unora…Trendul actual, ne-o spun de multa vreme useristii, e sa ne despartim de ‘excedent’…ca batranii ‘si-au trait traiul, si-au mancat malaiul’,,,chestie tipic bolsevica, de-aia colectivistii nostri (si ai altora) n-au pensii de supravietuire, ca se spera sa nu apuce pensia, ori, daca sunt in putere, sa se ‘descurce’ cu gospodaria de supravietuire…Din pacate, capitalismul a murit inainte de a se naste in tarisoara odata cu expresia ‘si-a mancat malaiul’…ca, in nicio tara civilizata n-ar trebui sa numeri pensia (platita din greu de om cand era in putere), adica banii omului nu trebuie sa fie problema altuia…Si da, serviciile stiau, acceptau si asteptau…dincolo de afacerea urias-profitabila, e si programul de dezumanizare, de bestializare a fiintei umane…desacralazarea ei….Poate ca n-ar trebui sa ne oprim la umbrelele politice ale profitorilor, sau a ideologiei useriste (brusc plangatori de mila batranilor umiliti, toti, pana ieri)…aflati cine a desfiintat fondul de pensii, cine a infiintat trezoreria cu obligativitatea tuturor banilor intr-o galeata de unde sa-i imparta statul…adica sa aflam si noi cand si in ce regim politic a devenit statul abuziv si totalitar (economic)….sa fi fost acelasi regim care a infiintat pensiile magistratilor si i-a bagat si pe procurori in ciorba?!

 4. Dl Onanis o duce bine d.p.v. al sanatatii,hrana moleculara,produse BIO,medic la dispozitie(apropo-incercati o programare la un medic specialist la orice policlinca sau spital,obtineti o data prin sept.}.Chestia cu azilele se stia de mult,nu trebuia seful SRI sa-si dea demisia.De ce a aparut acum?vezi ONG-urile SOros,Cred ca e legata treaba de candidatura la primaria capitalei.Nu se va rezolva NIMIC,trece valul de „revolte”si peste un an vom constata ca o luam de la inceput.Pe Onanis,Ciiolacu,Ciuca etc.ii dore in basinos.Se va indrepta ceva?.Sa fim serioasi o tara corupta pana in maduva oaselor.Procentul seniorilor cu nevoi de asistanta in urmatorii cinci ani va creste vertiginos,vin „decretei „la pensionare”” si asistenta sociala .Un stat esuat vorba lui Önanis”va fi in masura sa asigure un trai decent prevazut in Constitutia Romaniei ?

  • Asta cu „nu sunt bani pentru pensii (pensiile normale)” este o gulguta dreptofago-useristo-ONGista pentru a privatiza sistemul de pensii, asigurarile sociale si a jefuii banii romanilor. Deja P.M. Ponta + PNL+USR au indeplinit o parte din acest program de jaf la care PSD nu s-a opus.

   Treaba cu pensiile se rezolva foarte usor, daca exista vointa politica
   1 Impozitezi corporatiile straine + modificarile legislative aferente impotriva offshore-urilor
   2 Dezvolta sectoarele cu salarii marii, gen I.T. , IT&C, manufacturier, medicina, transporturi maritime etc in loc de sectorul HoReCa si Constructii unde ai saracii de salarii
   3 Romania trebuie sa se reprofileze pe alte exporturi. In loc sa exportam 100 de tone de grau, mai bine sa exportam 100 de tone de nuci (mult mai profitabil).

   Pensiile speciale trebuiesc desfiintate, banii luati inapoi retroactiv, schimbate legile pentru asta si trimisi la munca putorile care s-au pensionat la 30, 40, 50 de ani.
   Cat timp statul roman duce in spate paraziti bugetofagi speciali si cumularzi vor suferii oamenii munci care le platesc paduchilor pensii mari nemeritate si nemuncite.

   • Si aflatul in treaba al trancanitorilor fara cap.

 5. Si i-a durut fix in pula. Si pe Dulap si pe servicii.
  Ei stiu de toate lucrurile groaznice ce se intampla in Romania, asta cu azilele sunt pistol cu apa pe langa ce s-a mai publicat in presa de catre Catalin Tolontan si DIICOT.

  Securistanul este cel mai ticalos si abject stat de pe pamant fata de romani. Dar este cea mai buna sluga pentru Occident si coruptii din „statul mafiot-esuat”.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998