CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Asociatia Cutu-Cutu: ”Cainii nu sunt evrei ca sa fie dusi la Auschwitz”

0 comentarii / 2274 vizualizări / 4 mai 2012

Într-un comunicat remis azi presei, Asociația de protecție a animalelor ”Cuțu-Cuțu” critică vehement intenția construirii unor adăposturi pentru cîini maidanezi de mare capacitate, pe care le compară cu lagărele de exterminare evreiești din al doilea război mondial. Mesajul asociației este categoric: ”Cainii nu sunt evrei ca sa fie dusi la Auschwitz”.

”Ne amintim cu totii la ce chinuri au fost expusi evreii in timpul
razboiului. Regretam cumplit. Acelasi lucru se intampla acum cu cainii. Adaposturile primariilor din tara si din Bucuresi, fara exceptie,
sunt lagare de exterminare pentru caini” se arată în comunicatul asociației, semnat de președintele Marcela Pâslă.

”Adaposturile primariilor nu sunt ceva feeric ca la Animal Planet.
Doar naivii care n-au calcat prin adaposturi isi pot inchipui asta si pot
aplauda gestul domnului Oprescu de a deschide un “adapost pentru 10.000 de caini”. De ieri intr-una iubitorii de animale cu experienta, care au fost in adaposturi, ne suna ingroziti, de perspectiva unui mega-lagar de exterminare cu numele “ Uzunu – Giurgiu”. Ei vor sa ia atitudine, sa iasa pe posturile de televiziune, sa scrie la UE si la toate autoritatile ca se opun unei astfel de initiative pline de cruzime. Ce adapost bun de 10.000 de caini poate face Primaria Municipiului Bucuresti, daca, din 2000 si pana azi, fara exceptie, toate adaposturile sale mai mici au fost ”lagare de exterminare”? Ce adapost face primaria, fie el si cu bani privati, daca nu a dovedit vreodata ca este in stare sa se ocupe bine macar de 50 de caini?” se întreabă asociația.

Între principalele motive ale comparației cu lagărele naziste se numără eutanasierea neoficială a cîinilor, bolile care colcăie în asemenea adăposturi, imposibilitatea adoptării animalelor de către cetățeni șamd.

”Dupa 6 luni de stat la hingheri, iubitorii de animale i-au scos pe altii numai coaste si piele, fara blana, cu urdori la ochi si la nas, tusind, Auschwitzul insusi!” conchide comunicatul amintit.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998