CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Astenii in luna august

0 comentarii / 1420 vizualizări / 2 august 2011

Aflu din Romania Libera ca securitatea – pardon, Serviciul Roman de Informatii – ma urmarea nu doar la Bucuresti, ci tocmai in statiunea Cheia. Unde am avut indrazneala impreuna sa ne petrecem Anul Nou. In cele doua-trei zile si doua-trei nopti, in cabana in care am stat, undeva la mansarda, lucratorii SRI munceau pe branci la inregistrari. Se discutau importante chestiuni tinand de siguranta nationala. Nu cu mult timp in urma, am denuntat public o actiune de politie politica indreptata impotriva unui mare numar de jurnalisti. Tot pe siguranta nationala. Si, in fine, in aceste zile, se spun vrute si nevrute atat pe seama PNL, cat si pe seama lui Dinu Patriciu. Ce se intampla, oare? Incepe din nou sa falfaie ostentativ securitatea deasupra romanilor?
Ce puneam noi la cale la rascrucea dintre anii 1994 si 1995, in statiunea Cheia, atat de periculos pentru siguranta nationala a Romaniei? Discutam cum sa facem ca ziarul Ziua, care abia debutase, sa se aseze pe piata si sa devina mai puternic. Ce era ziarul Ziua? Era o societate comerciala care nu facea altceva decat sa promoveze o publicatie care avea sarcina de a-i informa pe cetateni. Si cum era si firesc, vorbeam despre buget, pentru ca incepea un nou an – si inca o data precizez, era vorba de o societate comerciala -, despre distributie, despre publicitate si, evident, aveam discutii referitoare la linia editoriala. Cele mai putine. Pentru ca, din aceasta perspectiva, eu si Dinu Patriciu gandeam cam la fel. Amandoi ne doream sa taiem coada cainelui cat mai repede. Adica o reformare radicala a societatii romanesti. Eram teribil de periculosi, nu-i asa?
Din pacate, prea putini romani au receptionat semnalul de alarma pe care l-am transmis in urma cu cateva luni. Si anume ca politia politica este reactivata in cea mai hidoasa si periculoasa dimensiune a sa. Cand am spus ca sunt urmariti jurnalisti, nu m-am temut pentru mine. Asa cum nu m-am temut pentru mine in perioada la care se refera ziarul Romania Libera, in care, de altfel, stiam ca sunt urmarit si anuntasem acest lucru, infruntand scepticismul altora. Eu ma tem pentru ceea ce inseamna libertatea presei. (Sorin Rosca Stanescu)

Cititi mai mult pe CorectNews

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998