CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Asul din maneca

0 comentarii / 1628 vizualizări / 31 august 2011

Daca domnului Traian Basescu ii ies bine calculele, atunci el va fi gata sa scoata un as din maneca. O carte politica extrem de importanta. Care ar fi de natura sa prinda opozitia pe picior gresit. Si sa o determine sa cedeze, de buna voie, electorat. Asul la care ma refer este demisia sa din functia prezidentiala.
Sa inventariem ultimele provocari politice. Uniunea Social Liberala se pronunta ferm pentru anticipate parlamentare. Liderii PSD, PNL si PC afirma de cate ori au ocazia ca, cu cat parlamentarele vor fi mai devreme, cu atat va fi mai bine. Pana de curand, ei nu au exclus nici varianta comasarii parlamentarelor cu localele. Evident, in sensul parlamentarelor anticipate. In ultimele zile, pozitia lor s-a nuantat. In sensul ca liderii USL explica faptul ca localele au un scop, acela de a-i alege pe cei mai buni reprezentanti ai unor comunitati, in timp ce parlamentarele vizeaza forul legislativ si, ca atare, simultaneitatea alegerilor ar putea crea o confuzie in randul electoratului. Determinand, astfel, alegerea unor deputati si senatori nepotriviti.
PD-L sustine sus si tare ca, pentru a economisi bani si timp, este utila comasarea alegerilor dar acrediteaza ideea ca aceasta operatiune trebuie facuta, in mod obligatoriu, prin initierea de locale intarziate. Ceea ce ar putea duce alegerile in 2013. Opozitia invoca Legea fundamentala a tarii, care precizeaza ca mandatul alesilor locali este fix de patru ani si ca acest termen poate fi prelungit doar intr-o situatie de razboi sau de calamitate. Un alt argument il reprezinta normele europene, conform carora regulile de joc pentru alegerile viitoare nu pot fi schimbate in interiorul ultimului an al ciclului electoral. Cine are dreptate? Cine va invinge? Si de ce cred eu ca mandatul prezidential poate reprezenta o importanta carte in acest poker politic? (Sorin Rosca Stanescu)

Cititi mai mult pe CorectNews

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998