CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9672 RON DOWN | 1 USD = 4.5844 RON DOWN | 1 GBP = 5.7927 RON UP

Atac dur de la Budapesta: Iohannis nu considera maghiarii cetateni romani

2 comentarii / 2002 vizualizări / 5 august 2020

Președintele Klaus Iohannis se confruntă cu o acuzație extrem de gravă venită de la Budapesta, aceea că el nu ar considera cetățenii maghiari parte integrantă a statului român, dovadă ar fi atitudinea lui față de cei doi tineri etnici maghiari întemnințat ca teroriști.

Odată cu privarea de libertate a tinerilor maghiari din Târgu Secuiesc, statul român transmite maghiarilor din Transilvania mesajul că maghiarii nu sunt factori constitutivi ai statului român, a declarat, ieri, Zoltán Lomnici, preşedintele Consiliului Demnităţii Umane din Ungaria, în cadrul unei conferinţe de presă, la Budapesta, conform hirado.hu.

În opinia fostului şef al curţii supreme de justiţie din Ungaria, cazul lui István Beke şi Zoltán Szőcs, condamnaţi pentru acuzaţia de terorism, tensionează cel mai mult relaţiile dintre Ungaria şi România.
Acesta a amintit că cei doi tineri sunt acuzaţi pentru faptul că, în 2015, în timpul paradei militare din Târgu Secuiesc, organizată cu ocazia Zilei Naţionale a României, aceştia ar fi plănuit să detoneze o bombă artizanală. Iar acuzaţia de terorism s-a bazat pe câteva petarde cumpărate pentru Revelion, găsite într-unul din apartamentele lor, şi pe o conversaţie telefonică interceptată. În cele din urmă, instanţa i-a condamnat pe cei doi bărbaţi la câte cinci ani de închisoare, a explicat preşedintele. Potrivit acestuia, sentinţa arată că în România nu se poate vorbi de justiţie.
În timp ce Ungaria este supusă la proceduri legate de statul de drept, UE tolerează faptul că România se află în fruntea privării de drepturi în ceea ce priveşte minoritatea maghiară autohtonă, iar şeful statului român face declaraţii incitatoare la adresa maghiarilor, a remarcat Zoltán Lomnici.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

2 Comentarii

  1. Ca sa vezi…
    Săracu kwi…
    In rest aceiași propaganda ieftina…

  2. Am trait s-o vedem si p-asta. Hopozitia la statul paralele gudurandu-se pe langa Orban, Veliko-Orban, adica Viktor

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998