CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Atac taios al lui Nastase: ”Crin Antonescu e presat de grupuri de interese”

0 comentarii / 1370 vizualizări / 17 iunie 2010

Presedintele PNL, Crin Antonescu, pozeaza permanent intr-o “Alba ca Zapada” care, desi voteaza motiunea de cenzura a PSD, gaseste de cuviinta sa-i critice initiatorii si sa anunte ca nu s-ar da indarat sa intre la putere alaturi de Traian Basescu daca Cabinetul Boc ar fi suferit o a doua cadere din arcul guvernamental, avertizeaza ex-premierul Adrian Nastase, pe blog-ul propriu. Verdictul pesedistului este neiertator: Antonescu este supus unor presiuni majore exercitate de grupuri de interese.

“Mai avem o lectie aparte a motiunii de ieri: cea pe care a incercat sa o dea Crin Antonescu lui Victor Ponta si PSD. Intr-un moment in care miza era blocarea unor masuri sociale foarte dure, Antonescu a decis sa nu il atace doar pe Boc, ci – indirect – si pe initiatorii motiunii. A facut un apel la “unitate”, atacandu-i pe cei pe care ii indeamna la unitate. Cu cateva saptamani in urma, cand au incercat sa fure startul cu o motiune simpla impotriva guvernului in care vorbeau in principal de programul lor de masuri alternative, acest apel la unitate nu exista. A aparut acum, desi PSD nu a facut nimic pentru a afecta aceasta unitate. Nu am comentat nici intentia PNL de a intra singur la guvernare daca ar fi cazut motiunea, cu Crin Antonescu prim-ministru – in numele unitatii (…) Oricum, atunci cand soliciti unitate in zona opozitiei este usor necredibil sa te oferi, in acelasi timp, pentru a prelua puterea alaturi de Traian Basescu”, atrage atentia fostul prim ministru.

“Stiu ca exista o presiune foarte mare pe Crin Antonescu din partea diverselor grupuri de interese, dar mesajul credibil este cel consecvent. Si cel care tine cont de realitate. Nu e credibil sa te delimitezi la nesfarsit de cele mai bune guvernari ale celor doua partide, cata vreme ai alaturi, pe lista cu care ai recastigat alegerile in propriul partid, fosti ministri de-ai lui Tariceanu. Stiu ca e “cool” sa pari “Alba ca Zapada”, dar e mult mai cinstit sa recunosti ca nici unul dintre noi nu s-a nascut ieri. ”, aminteste Adrian Nastase, invocand bunele relatii, din trecut, pe care liberalii le-au avut cu Traian Basescu si PDL. (Razvan Gheorghe)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998