CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Athanasiu: Legislaţia muncii e bazată doar pe interesele unor cercuri de business

0 comentarii / 1470 vizualizări / 16 noiembrie 2011

Actuala legislaţie din domeniul muncii a fost elaborată doar în favoarea unor anumite cercuri de business, drepturile sociale ale lucrătorilor fiind omise din greşeală sau cu bună ştiinţă, a declarat azi, profesorul universitar Alexandru Athanasiu, fost ministru al Muncii în perioada 1996 – 1999, cu ocazia prezentării studiului de caz „Relaţiile juridice de muncă în Europa. Legislaţie comparată. Studiu de caz: Franţa, Marea Britanie, Spania, Suedia, Ungaria”.

Studiul de caz, realizat de Alexandru Athanasiu împreună cu Oana Cazan şi Ana – Maria Vlăsceanu, face parte dintr-un proiect implementat de Blocul Naţional Sindical şi cofinanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.

„Primul lucru pe care dorim să punem accent este faptul că drepturile lucrătorilor nu sunt obiectul negocierilor guvernelor. Drepturile sociale sunt universale şi indivizibile şi nu reprezintă un cadou din partea celor aflaţi vremelnic la putere. Tocmai de aceea, studiul de faţă prezintă aspecte de pe piaţa muncii din cinci ţări aflate în colţuri extreme ale Europei, dar care dispun şi de legislaţii foarte diferite în domeniu. Dacă în Franţa există un Cod al muncii completat de un set de reglementări, în Suedia Contractul Colectiv de Muncă acoperă toate drepturile şi obligaţiile lucrătorilor”, a spus Alexandru Athanasiu, conform Agerpres.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998