CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Atitudine suspecta: PDL blocheaza anchetarea afacerii drogurilor usoare

0 comentarii / 1825 vizualizări / 30 martie 2010

Deputații PDL au reușit azi să blocheze formarea unei comisii parlamentare de anchetă în scandalul produselor etnobotanice, iar UDMR și-a retras sprijinul pentru inițiativa în cauză, ceea ce indică faptul că recentele acuzații ale PSD ar putea avea un serios sprijin în realitate.

Reamintim că PSD, printr-un număr de peste 40 de deputați, în frunte cu inițiatorul Mugurel Surupăceanu, a depus o solicitare de formare a unei comisii parlamentare speciale care să verifice modul în care afacerea drogurilor ușoare a explodat în România, peste noapte, acum 2-3 ani. La vremea respectivă, Surupăceanu a declarat public că deține unele informații potrivit cărora afacerea în cauză este derulată și susținută de apropiați ai PDL și contribuie la îngroșarea conturilor partidului de guvernămînt, un motiv în plus pentru derularea unei ample anchete. Iată că, în mod aparent inexplicabil, fiind vorba de un scandal soldat cu multe victime umane, PDL a blocat, azi, în Parlament, formarea comisiei în cauză.

Liderul grupului PDL, Mircea Toader a opinat că o problemă tehnică precum aceasta ar trebui analizată în interiorul comisiei de sănătate, fără se se mai creeze o comisie de anchetă. „Comisia de anchetă nu ne creează decât o problemă în plus (…) Nu suntem noi anchetatori-şefi ai României”, a spus Toader. Pedelistul uită, probabil, că în ultimele luni, spre exemplu, partidul său a cerut comisii parlamentare de anchetă pe teme precum privatizarea SIDEX ori contractul cu firma Enel, deși acestea puteau fi rezolvate, după același raționament, în comisiile economice și pentru politici industriale ale parlamentului. Un raționament încă și mai halucinant a avut pedelistul Valeriu Tabără, care a declarat că, la urma-urmei, și mătasea de porumb e periculoasă dacă o fumezi”.

Foarte suspect, UDMR a anunțat, tot azi, că a decis să nu mai susțină inițiativa PSD, după ce a semnat, prin reprezentanții săi, pentru înființarea comisiei, ceea ce sporește semnele de întrebare. În cele din urmă, deputații au decis ca propunerea să fie retrimisă spre analiză liderilor de grupuri parlamentare, dar, în condițiile în care UDMR nu mai susține inițiativa, aceasta nu mai poate fi transpusă în practică din cauza regulamentului Camerei, care prevede explicit sprijinul parlamentarilor din minim trei grupuri. Așadar, anchetarea afacerii drogurilor e, de acum, ”fumată”, din cauza opoziției PDL, care, prin miniștrii săi, a desființat, practic, Agenția Națională Antidrog, a sugerat, prin Elena Băsescu, legalizarea drogurilor ușoare și se arată, iată, depășit la nivelul guvernului de comercializarea produselor etnobotanice, care a revenit în forță, în această săptămînă. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998