CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

August 2014: Iohannis, indignat ca Jandarmeria ”nu a impus ordinea la un protest neautorizat”

1 comentariu / 13233 vizualizări / 11 august 2018

În august 2014, condamnarea lui Dan Voiculescu a generat o manifestație de protest la Palatul Cotroceni convocată de Antena 3 și anunțată ca ”o plimbare”. În timpul protestului, doi jurnaliști de la Realitatea TV și B1TV au fost agresați de unii manifestanți, iritați de pozițiile celor două posturi.

Printre primii care au sărit în sus de indignare a fost candidatul PNL la președinție, Klaus Iohannis, care a criticat Jandarmeria că nu a luat măsuri ca la acel miting neautorizat să nu fie rănite persoane.

„Plimbarea în jurul Palatului Cotroceni e o chestiune puţin diferită. Acolo a fost un protest neautorizat, ceea ce poate fi discutat dacă e bine sau rău, dacă oamenii au simţit că trebuie să-şi arate adeziunea sau protestul. Poate fi discutat”, a spus Iohannis.
El a arătat că nu e bine să se întâmple, însă, ceea ce s-a întâmplat duminică, şi anume că jurnaliştii au fost bruscaţi şi îmbrânciţi. „Aici cred că autorităţile au greşit. Indiferent dacă o manifestare e autorizată sau nu, Jandarmeria e obligată să ia măsuri să fie ordine, să nu fie oameni bruscaţi împinşi, jigniţi. Acest lucru nu s-a întâmplat. Aici cred că s-a greşit”, a spus Iohannis. El a menţionat că Jandarmeria trebuia să fie prezentă la acest protest, având în vedere faptul că acesta a fost anunţat prin intermediul Antena 3. „Jandarmeria trebuia să fie acolo, pentru că nu a fost greu de aflat că se întâmplă, a fost convocare prin televizor, toată lumea a ştiut ce va fi, trebuia să fie Jandarmeria acolo, să impună ordinea publică”, a mai spus Iohannis.

Patru ani mai tîrziu, după cum se vede, Iohannis e deranjat că Jandarmeria ”a fost acolo” și a impus ordinea publică la un protest neautorizat, fără a mai comenta dacă lipsa autorizării trebuie discutată dacă ”e bine sau rău”. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. Foarte rau pentru noi ca avem un asa specimen drept presedinte. Cat despre ce spune sau ce face klaus….are cimneva asteptari de inteligenta de la el?

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998