CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Augustin Lazăr, evaluat o dată și bine

0 comentarii / 1759 vizualizări / 24 septembrie 2018

Marți vom afla. Dacă domnul Augustin Lazăr se află pe scut. Sau sub scut. Mort sau viu profesional. Ne va spune ministrul Justiției, Tudorel Toader. Dacă evaluarea va fi negativă, atunci va exista un raport prezentat CSM-ului cu propunere de revocare. Iar CSM se va pronunța. Verdictul CSM va fi facultativ. După care Klaus Iohannis va citi până va pricepe. Și, când va pricepe, va decide. Cum a făcut și în cazul Laurei Codruța Kovesi.
Este de-a dreptul uluitor, dar mai degrabă revoltător. Domnul Augustin Lazăr, procurorul general al României nu a trecut prin nicio evaluare. Ne spune chiar CSM. Să ne amintim cum a ajuns acesta în înalta funcție pe care o deține azi. În mare viteză. Precipitat. Celălalt procuror general, Tiberiu Nițu trebuia lichidat. Pentru că nu răspundea la comenzi. Cu promtitudinea pe care și-ar fi dorit-o SRI, Klaus Iohannis și Laura Codruța Kovesi. Și cum poți executa mai rapid un demnitar, altfel decât punându-i în cârcă un dosar penal? Ceea ce s-a și întâmplat. Cu o viteză uluitoare, lui Nițu i-a fost aplicat stalinistul abuz în serviciu, pentru că ar fi utilizat o mașină de escortă. A fost măturat instantaneu de la conducerea Parchetului General. În cazul lui, președintele Klaus Iohannis nu s-a mai gândit. Deloc. După care dosarul a fost aruncat într-un sertar. Și trecut în uitare. Treaba fusese făcută. La conducerea Parchetului General fusese adus un om de casă. Iar Augustin Lazăr și-a suflecat mânecile și s-a pus pe treabă. În loc să sucombe, statul paralel s-a întărit.
Marți îi expiră termenul. Cel fixat pentru încheierea evaluării. Vom afla de la ministrul Justiției, domnul Tudorel Toader, care este verdictul. Între timp, a intevenit o circumstanță agravantă. S-a descoperit cât se poate de oficial că domnul Augustin Lazăr a eludat și în ceea ce îl privește legea, trecând dintr-o funcție în alta fără să se ude, cum trece gâsca prin apă. Fără evaluări. A ajuns procuror general al României, dacă ne putem imagina așa ceva, nu numai prin lichidarea pe calea poliției politice a predecesorului său, ci și fără a fi îndeplinit condiția minimă a unei evaluări prealabile. În plus, a și dezinformat opinia publică, mințind cum că ar fi fost de mai multe ori evaluat. Și că toate evaluările sale au ieșit foarte bine.
În aceste condiții, nu cred că mai poate exista vreo îndoială asupra deciziei pe care o va adopta domnul Tudorel Toader. Oare, de la butoanele direcției de personal, Laura Codruța Kovesi va conduce și în continuare Parchetul General și DNA? Sau pleacă imediat după Augustin Lazăr? (Sorin Roșca Stănescu)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998