CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9702 RON DOWN | 1 USD = 4.5369 RON DOWN | 1 GBP = 5.7250 RON DOWN

AUR are de unde alege aliați: Cum a bubuit în ultimii doi ani oferta de partide naționaliste

25 comentarii / 2989 vizualizări / 20 septembrie 2023

În ultimele zile, justiția a dat undă verde unor partide noi, Partidul Geto-Dacilor și ”Uniunea Creștin Democrată Dacia”, după ce aveam deja ”Partidul Noi, Geto-Dacii”(PNGD). Glumițe politice? Ceea ce s-a remarcat mai puțin în spațiul mediatic autohton e explozia de partide cu tentă naționalist suveranistă în ultimii doi ani, adică exact din perioada cînd pandemia și alți factori au zguduit puternic soclul globalist-progresist. Marea întrebare e ce consecințe ar putea avea această avalanșă de partide pentru anul electoral 2024?

Lista partidelor legalizate de tribunal între 2022-2023 s-a umplut de de cuvinte precum creștin, familie, patriot, suveran, național și altele aidoma.

Avem partidul „Forumul Adevăraţilor Români”(FAR), avem „Partidul Naţional Vatra Românească” (PNVR), avem „Patrioţii Poporului Român” (PPR), avem „Partidul Lege Educaţie Unitate”(LEU), avem “Liga pentru Unificarea Patrioţilor”(LUP). Vorba aia, unde merge Leul, merge și Lupul.

Avem “Partidul Roexit”, dar și “Partidul Patrioţilor Qanon” (PPQ), avem „Partidul Patria”, ”Partidul SOS România”, avem „Acţiunea pentru Bunăstarea Românilor”(ABR), avem „Alianţa Femeilor Creştine din România” (AFCR), avem ”România Activă”, ba chiar și „Partidul Naţional al Șoferilor şi Transportatorilor din România” (PNSTR).

Și mai avem „Partidul Reduta – Respect, Educaţie, Demnitate, Unitate, Tradiţie, Adevăr” (REDUTA), avem „Liga Acţiunii Naţionale”(PLAN), „Partidul Punct”(PP), avem „Mişcarea Naţională”, ca și „Partidul Satului Românesc”(ROSAT), avem Partidul „Ajutăm România Împreună”(ARI), avem „Partidul Mişcarea România Suverană” (MRS), partidul „Împreună Schimbăm România” (ISR), „Partidul România în Acţiune”, „Partidul Uniunea pentru Reforma Statului şi Protecţia Drepturilor Fundamentale”(URSPDF), ca și partidul ”Solidaritatea”(SLD).

Ele se adaugă unor formațiuni un pic mai vechi, precum Partidul Vadimist Român (PVR), ”Alianța Pentru Patrie”, ”Uniunea Națiunii Române”(UNR), ”Mișcarea Iubim România” (MIR), ”Partidul Patrioților”(PP), ”Uniunea Familiei Românești” (UFR), ”Alianța România Centenară” (ARC), ”Apărătorii Copiilor Noștri” (ACN), ”Partidul Național Român”, ca și ”Partidul Naționalist”, ”Partidul Națiunea Română”, ”România Modernă și Demnă”, ”Români pentru România”, ”Partidul Lege și Ordine”, ”Partidul România Noastră”, ”Alianța Creștină Adevărată Română” (ACAR), ”Partidul Neamul Românesc” ori ”Partidul Frăția Forța România”.

Majoritatea zdrobitoare a partidelor din România nu au, practic, nicio activitate, sunt înființate de grupuri de 3 inși doar pentru că se pot dovedi utile anumitor entități în anumite împrejurări.

Creșterea explozivă a curentul suveranist-naționalist în Europa poate aduce, însă, un rost unor partide precum cele de mai sus, anul viitor.
AUR, spre exemplu, poate coaliza în jurul său o mare alianță de partide mici, dar cu nume pompoase, un bloc suveranist, să zicem, care, spre deosebire de Blocul PSD-PNL din care ar putea rămîne doar o garsonieră pînă la alegeri, chiar ar avea potențial pentru aducerea unor procente în plus formațiunii lui George Simion.
La cum se prezintă lista partidelor înscrise la tribunal, AUR chiar are de unde alege, mai ales că avalanșa înființării de noi formațiuni va continua și anul viitor. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

25 Comentarii

 1. Simion a incheiat pactul cu israelienii de la Likud.Romania a participat la Holocaust si aucis cateva sute de mii de evrei. Drept recompensa, Simion a promis ca va aduce in Romania cca. 800.000 de israelieni care vor repopula zonele parasite de romanii plecati prin strainatate. Intr-un an, maxim doi, se va echilibra balanta bugetara pentru ca se stie ca poporul evreu este renumit pentru capacitatea sa nativa de a inmulti banii. Iar Simion are AUR. Romania va deveni un El Dorado unde mierea si laptele vor curge gratis la robinet. Simion va fi proclamat Noul Mesia si va conduce Romania peste 1000 de ani. Eu asa am citit la Sfanta Scriptura. sau intr-o profetie a lui Nostradamus. Nu-mi mai aduc aminte.

  • drept recompensa esti leber la mancat cacat

  • Haleo cu pişălău de cal să-ţi alunece mai spornic pe gât!

  • Dute la doctor si te cauta la cap daca ce afirmi e serios.Cred ca faci misto!!!!!

   • Misto face Simion. Romii au drepturi egale cu cele ale românilor si este corect sa faca si politica. Problema este ca Simion sa recunoasca faptul ca are rromi in AUR. Nu este nicio rusine. Din contra.

    • Naşpo !

  • ce e suveran la brunetul simion?
   vrea Romania in intermarium.
   e pro nato.
   vrea legalizarea drogurilor.
   vrea sa aduca 800.000 evrei in Romania.
   n-a votat impotriva predarii istoriei evreilor copiilor romani.

  • Cetăţenia română e cetăţenie europeană, şi asta i-a interesat pe mulţi dintre israelieni, din varii motive, inclusiv de circulaţie sau pentru şcoli (pentru tinerii israelieni din părinţi proveniţi din România). Pe restul până la 800 de mii, câţi provin din România, nu i-a interesat cetăţenia română, căci ar fi primit-o de la guvernele anterioare, cum au primit-o şi alţii. Ce le-a promis Simion e pur simbolic, abureală politică, căci unii au ce le-ar da, iar alţii sunt dezinteresaţi. E răspunsul formal, fără mari efecte, la alde hienele Muraru cum că AUR e anti-semit.
   Trolul guvernamental anti-AUR activeaza pe aici pentru bani.

   • Tu probezi ca Simion promite la vrajeala tot soiul de aberatii. Asa face si cu românii.

  • Simion nu îi vrăjeşte pe evrei cu abureli, cum spui tu bolnav de ură anti-românească.
   Ei ştiu şi înţeleg foarte bine ce spune el, nu mai tu răstălmăceşti din jegoşenie ticăloasă.

  • Când ne-am întâlnit la mă-ta s-o buşim.

 2. Aşa nu vor sau nu se poate ? De ce e musai cu AUR?

 3. Dle BTI pierdeti vremea cu asemnea prostii. Cine dracu a auzit de puzderia asta de doritori de ciolan?O sa fie votati de familie si prieteni. Sper ca nu luati in derizoriu ce aliante poate face AUR,oricum nu cu acesti pigmei(sper ca nu am jignit corectitudinea politica?????).AUR bate PNL la alegeri categoric asa ca mai vedem ce aliante se pot face???!!!!

 4. Jumătate din „partidele” astea sunt geto-dace. Toate laolaltă fac 0,1%.
  Se simte nevoia unui Partid Traianist Imperial Daco-Roman :))

 5. Ne facem Coaliție Suveranistă!

  • daca halesti de la vidanja

 6. Simi și Șoșo s-au certat în parlament! Ce ne facem, frați geto-daci? E în joc destinul Patriei Române!

  • in timp ce-i descarci la greu maciuca lui Gerula sa te saturi de moloz de care vrei sa dai la altii

 7. Cu față neagră și suflet rromânesc!

  • cacatule

 8. […] Autor: Bogdan Tiberiu IacobSursa: inpolitics.ro […]

 9. Pentru o Românie frumos mirositoare, votați Simi!

  • si sugi sloboaze maro din toate gaurile.

 10. un partid pro putler cu un bulibașă interzis în Republica Moldova și în Ucraina (știe sbu -ul ucrainean ce știe de întâlnirea de la Cernăuți cu bandiții lui Putler in 2015 )

  • Boule sinistru

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998