CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9672 RON DOWN | 1 USD = 4.5844 RON DOWN | 1 GBP = 5.7927 RON UP

AUR, atac devastator la austrieci: OMV face profituri imense sărăcind românii

8 comentarii / 3191 vizualizări / 15 noiembrie 2022

”Sărăcia românilor înseamnă lipsa banilor în gospodării și încetinirea sau falimentarea economiei naționale prin prețurile aberante impuse de către niște monopoluri private (cazul OMV) sau de stat (Romgaz, Nuclearelectrica, CEO și Hidroelectrica), deci între nivelul de sărăcie al românilor și, mai ales cea a copiilor noștri, și profiturile imense ale OMV din țara noastră există o legătură” acuză deputatul AUR Dan Tănasă, într-o interpelare parlamentară către premierul Nicolae Ciucă.

”Profiturile austriecilor de la OMV se datorează exclusiv unor prețuri impuse pe o piață neconcurențială, cu doar doi jucători care împart resursele naționale. Sărăcia actuală a românilor se datorează politicii de prețuri din ultimii ani a OMV-ului susținut de ministrul energiei prin conflictele sale de interese. Guvernul condus de Dvs. protejează politica de prețuri impusă de OMV și rămîne indiferent la suferința copiilor care se culcă, de multe ori, fără să mănînce nimic.
OMV Petrom (care a primit cadou de la guvernul de ia București întreaga rezervă de petrol și jumătate din rezervele de gaze ale țării), a raportat în primele 9 luni din 2022 că producția sa a scăzut cu 4,6%, dar profitul net i-a crescut de patru ori (de la 2,1 miliarde de lei pe aceeași perioadă de anul trecut la 8,4 miliarde de lei pe perioada corespunzătoare din 2022)!
OMV extrage din ce în ce mai puțin gaz, restrînge activitatea în România, dar încasează profituri din ce ce mai mari! Stimate domnule Prim Ministru, vă întreb cum este posibil ca, în România, cea mai mare companie din economie să-și crească profitul de patru ori în ultimul an, iar noi nu putem face nimic pentru cei 4 din 10 copii care trăiesc sub pragul sărăciei?” mai afirmă deputatul. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

8 Comentarii

  1. Si are dreptate Dan Tănasă, cu care nu mai sunt prieten de cand AUR curteaza israelienii.

  2. Poate imi spune si mie cineva, alta ceva decat atacuri si scandaluri tiganesti ce mai stie sa faca AUR?NIMIC.AUR este o grupare criminal socio economca de extrema dreapta.Acum ataca OMVcu ce urmari?Nici una ,fac spectacol mafiot doar pentru a insela maciucarii din tara.

    • Cine-mi garantează mie că „PANCURU” nu-i un ţigan cocalar, cum pare, care vrea să atace românii şi partidele româneşti, căci asta face? PanDuru-i cu Curu şi umblă spart cu turu! Cocalaressss, ferea panCuru !

    • O să dai în tremurici nevrotic şi spasme de „Doamne Fereşte“, bolovane bolând!

  3. Bai Pandurule, poti s-o indoi fara s-o inmoi ?

  4. Panduru e suparat ca AUR tine cu romanii si ii pasa de necazueile lor. Dupa el AUR trebuie sa tina cu strainii si atunci nu mai face scandaluri tiganesti.

  5. Cu politicenii nostrii ca niste covoare de sters picioarele este greu de crezut ca vor bine populatiei din tara. Smechrii politici traiesc din furtul produs, din pacate, de pe vremea lui CEAUSESCU. Pe linga ca fura mai si distrug ce s-a construit(vezi marile combinate si acum cetralele electrice pe ce or fii) Pe linga ca sunt prosti gramada mai sunt si ticalosi si mincinosi.

  6. Hai duru, duru, duru, pe panduru-l manca cu ru!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998