CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9699 RON UP | 1 USD = 4.5984 RON UP | 1 GBP = 5.8083 RON UP

AUR da sah PSD: starea de alerta, limitata prin lege

1 comentariu / 1859 vizualizări / 7 aprilie 2021

Partidul AUR anunță modificarea legii care reglementează starea de alertă, promițînd că ”Nici Cîţu şi nici Arafat nu vor mai putea restrânge la nesfârşit drepturile şi libertăţile românilor”.

Deputatul AUR Lilian Scripnic anunță într-o declarație politică iniţiativa de modificare a Legii nr. 55/2020: ”Iniţiativa legislativă de modificare a Legii nr. 55/2020 pe care o voi depune în această săptămână în Parlament prevede că măsurile dispuse pe durata stării de alertă ce vizează restrângerea exerciţiului unor drepturi sau a unor libertăţi fundamentale pot fi dispuse pentru o perioadă de maxim de 90 de zile de la instituirea stării de alertă. Deci, după 3 luni, sub umbrela stării de alertă, Guvernul va putea lua doar măsuri excepţionale de management, de organizare, nu de restrângere a drepturilor şi a libertăţilor cetăţenilor. Va putea organiza, de exemplu, spitalele, sistemul de intervenţie în situaţii de urgenţă, testarea, vaccinarea, va putea achiziţiona prin proceduri speciale echipamente medicale şi medicamente, dar nu ne va mai putea restrânge dreptul la educaţie, la muncă, la circulaţie, libertatea de întrunire şi asociere, de exprimare etc” anunță deputatul.
Propunerea AUR nu poate fi creditată cu prea multe șanse, dată fiind ponderea parlamentară redusă a opoziției, dar ar putea avea drept rezultat obligarea PSD la o poziționare clară pe subiect, iar o respingere a inițiativei ar putea produse serioase daune de imagine formațiunii lui Marcel Ciolacu. (B.I:)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. […] Deputatul AUR Lilian Scripnic anunță într-o declarație politică iniţiativa de modificare a Legii nr. 55/2020: ”Iniţiativa legislativă de modificare a Legii nr. 55/2020 pe care o voi depune în această săptămână în Parlament prevede că măsurile dispuse pe durata stării de alertă ce vizează restrângerea exerciţiului unor drepturi sau a unor libertăţi fundamentale pot fi dispuse pentru o perioadă de maxim de 90 de zile de la instituirea stării de alertă. Deci, după 3 luni, sub umbrela stării de alertă, Guvernul va putea lua doar măsuri excepţionale de management, de organizare, nu de restrângere a drepturilor şi a libertăţilor cetăţenilor. Va putea organiza, de exemplu, spitalele, sistemul de intervenţie în situaţii de urgenţă, testarea, vaccinarea, va putea achiziţiona prin proceduri speciale echipamente medicale şi medicamente, dar nu ne va mai putea restrânge dreptul la educaţie, la muncă, la circulaţie, libertatea de întrunire şi asociere, de exprimare etc” anunță deputatul.Propunerea AUR nu poate fi creditată cu prea multe șanse, dată fiind ponderea parlamentară redusă a opoziției, dar ar putea avea drept rezultat obligarea PSD la o poziționare clară pe subiect, iar o respingere a inițiativei ar putea produse serioase daune de imagine formațiunii lui Marcel Ciolacu, infromează inPolitics. […]

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998